İyi günler,benim sıkıntım mal beyanı ile ilgili ; Nkısa sürede cevaplarsanız sevinirim.Benim eşimi dolandırdılar,verdiği hatır çeklerini kullanarak ödemediler dolayısıyla sürekli kredi çekerek açığı kapamaya çalıştık.Ama maalesef artık tıkandık peşpeşe icradan kağıtlar gelmeye başladı.Eşimin arkadaşına kefil olduğum bir davadan da bana mal beyanı bulunmamaktan evrak aldım.Ben 16 yıllık memurum şimdiye kadar yani bu seneye kadar hiçbir şekilde ödeme ile ilgili yada herhangi bir suçla ilgili eşimde bende ceza yada ihtar almadık.Ama bu sene hepsi üstüste geldi ve o kadar çok mal beyanı verdimki bir tanesini vermeyi unutmuşuz. Ve bu yüzden eşime önce hapis cezası geldi.10 gün yatması gerekiyormuş.Bende tabii korkmaya başladım.Aynı şey benimde başıma gelir diye,kefil olduğum arkadaş ödemelerini yapmamış ama benim anlayamadığım işbankasından arkadaşım kredi kullanırken kefil olarak benden pek çok belge istediler,işimden çalışma belgesi ,kimliğim vs.hepsini verdim yani işim belli adresim belli ve aynı banka beni mal beyanı vermediğim için hapis cezası aldırabilirmiş ,itirazımı yaptım sonucu bekliyorum ama korkuyorum.Beni en kısa sürede aydınlatırsanız mutlu olurum.Ne olur hemen cevap yazın çocuklarım ve ben çok zor durumdayız.
Mal beyanı için gelmiyenlerin ve beyanda bulunmayanların ve istenen malı teslim etmiyenlerin cezası:
Madde 337-(Değişik:6.6.1985-3222/39 md.) Müddeti içinde beyanda bulunmak üzere mazareti olmaksızın icra dairesine gelmeyen veya yazılı beyanda bulunmayan borçlular, alacaklının şikayeti üzerine, tetkik mercii tarafından on günden bir aya kadar hafif hapis cezasıyla mahküm edilir. Borçlunun haczi kabil mallarını alacaklının bildiği veya bilmesi lazım geldiği ispat olunursa borçluya ceza verilmez.
Yani mal beyanı vermediğim için alacağım hapis cezası kaldırılabilir mi?Eğer banka benim mal varlığımı kabul ederse yani yeniden mal beyanı verirsem çalıştığım kurumdan aldığım sadece icra konmuş maaşım var başka da bir şeyim yok maalesef; acaba doğru mu anladım.Ne olur bu sorumu da cevaplandırın Teşekkür ediyorum.
Yani mal beyanı vermediğim için alacağım hapis cezası kaldırılabilir mi?Eğer banka benim mal varlığımı kabul ederse yani yeniden mal beyanı verirsem çalıştığım kurumdan aldığım sadece icra konmuş maaşım var başka da bir şeyim yok maalesef; acaba doğru mu anladım.Ne olur bu sorumu da cevaplandırın Teşekkür ediyorum.
Borcu ödemeniz veyahut alacaklının şikayetinden vazgeçmesi ile verilen disiplin tazyiki ortadan kaldırılır. Ancak, forumda araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Verilen hapis cezası hakkında Yargıtay'ın farklı kararları mevcuttur.
Meblağ ödeyebileceğim tutarda değil ki keşke ödeyebilsem 16 milyar tl ben bunu nasıl ödeyebilirim eşyalarımı bile satmış bulunuyorum aileme sığındık onlarla kalıyoruz,onlarda sadece cep harçlığı verebiliyo iki ergen çocuğum var ne yapacağım bilmiyorum ;parayı taksitlendirip yada maaşıma sıraya giremiyolar mı acaba? Eşim mecburen yatacak çünki paramız yok 10 gün yatacak o da benim için endişeleniyor.Hem hapis yatıp hem de yine borçlarımızın yerinde durduğunu hatta giderek arttığını düşününce kahroluyorum,adalet sistemimize bak;insanlar adam öldürüyo ,hırsızlık yapıyo,kapkaç yapıyo ,para hortumluyolar ve sadece para cezası ile bile kurtulabiliyolar? Ama biz mal beyanı vermediğimiz için kaldı ki öyle bir kağıt elime geçmedi bile geçse niye vermeyim ki sonuçta biz memuruz yerimiz belli yurdumuz belli neden kaçıcaz.Bunu nasıl adalet sistemimiz anlamıyo bilmiyorum.Hiç olmazsa bizim senelerce devlet için çalışıp bu muameleyi görmememiz gerekiyo azılı bir suçlu gibi hapis yatmak; Ben onuruma yediremiyorum çevresi olan eşim de öyle ve korkuyorum bizi ne hale getiriyorlar güçlü ve uyanık olanlar toplumda kerizleri bulup onun sırtına yaslanıyorlar ve kolay yoldan parayı kazanıyorlar ,Şu anda bizim paralarımızı yerken ne hissediyorlar acaba çocuklarımın rızkı ,geleceğimiz,emekliliğimiz her şeyimiz gitti biz artık sadece günü yaşıyoruz plan yapamıyoruz ne acı !Bilmiyorum bir yerde hata yaptık ama nerde eşimin tamamen iyi niyetliliği sonuçta olan bizlere oldu kimbilir hayat daha neler gösterecek bize......Teşekkür ederim sorularımı cevaplandırdığınız için
sn.Neş'e hanım,kacıncı icra ise size tabligat gelir(bu tebligatı aldıktan sonra "7" GÜN İÇERİSİNDE),yanı içra dairesine iki suret olmak üzere"İTİRAZ DİLEKCESİ"yazıp vermeniz gerekmekte veya YiNE(7)GÜN İÇERİSİNDE "MAL BEYANINDA"bulunmanız gerekmektedir.Malbeyanınızda,memur oldugunuzu aylı maaş durumunuzu, çalıştıgınız kurumunuzu,üzerinizde bulunan taşınır,taşınmaz mallarınızı3.kişilerden alacagınız olup,olmadıgını,başka haciz işlemi olup,olmadıgını borcunuzu ödeyip,ödeyemiyeceginizi,tazminat,nöbet üçreti gibi gelirlerinizin olup,olmadını varsa maaş bodronuzu ve nufus kayıt örnegini ekleyip ilgili içra dairesine iki suret ya kendiniz bizat verin veyahut uzaksa bulndugunyerin içra müdürlüğü kanalıyla bir suretini onayların ve harcını yatırın onlar göndersin.
İncelediğim kadarıyla bu mal beyanı konusu sitede tabiri caizse "hit" olmuş durumda. Ben de bu konuyla ilgili tespit ve görüşlerimi şöyle aktarmak istiyorum;
1. Genel olarak borçlular ikametgahlarını bulundukları yere almadıkları için (haciz endişesiyle) ödeme emirleri muhtarlığa bırakılıp takipler kesinleşiyor. Sonra da çıkıp "Tebligat Eski oturduğum yerdeki Muhtarlığa yapılmış biz bilmiyorduk!" diyorlar. Borcu olduğunu bildiği halde yerini yurdunu terk eden neticesini de az çok tahmin etmesi lazım. Yorum sizlerin!
2. Herkes şunu bilmelidir ki; Ne kadar borcunuz olursa olsun kanuni yükümlülüklerinizden kaçmayın. Hakkınızda kaç tane icra takibi yapılırsa yapılsın hepsine süresinde ve usulüne uygun mal beyanında bulunun. Kesinlikle ceza almazsınız.
3. Borçlu, borcunu ve yaptırımlarını bildiği halde faturayı hep alacaklıya çıkartır. Oysa kanun hem alacaklının hem de borçlunun haklarını açıkça korumaktadır aslında. Hiç kimse borcu olduğu için değil, kanuni yükümlülüğünü yerine getirmediği için hapis yatar. Mal beyanında bulunmak bu açıdan önemli ve zorunludur.
4. Mal beyanını süresinde verdikleri halde haklarında şikayetçi olunan ve dava açılan borçlular da haliyle tedirginlik yaşıyor. Gördüğüm kadarıyla Bankaların avukatları mal beyanını süresinde de verseniz usulune uygun da verseniz dava açıyorlar. Burada detaya girmiyorum. Ancak duruşmaya katılmaktan çekinmeyin. Sonuçta mal beyanınızın usulüne uygun olup olmadığına hakim karar verecek alacaklı vekili değil!
Sonuç olarak "Hapis" kelimesi kimsenin içine sindiremeyeceği bir durumdur. Ama inanın ki ödenmesi imkansız hale gelmiş ve sürekli artan borçların endişesi ve ilerki yaşamınıza olan etkileri alacağınız muhtemel 10 günlük hapis cezasından çok daha fazla olacaktır. Bence bu nokta daha da önemli. O nedenle borçlanırken nasıl aslan kesiliyorsak (Kredi alırken banka görevlisinin karşısındaki halinizi gözünüzün önüne getirin lütfen!) ödeyemediğimiz ve zor duruma düştüğümüz zaman da en azından aklımızı, mantığımızı, soğukkanlılığımızı kaybetmeyelim. Sonuçta ne yaparsak kendimize yapıyoruz.
NOT : Bu satırları sadece yorumcu olarak değil aynı zamanda toplamda yaklaşık 30.000 ytl yi aşan icralık borçları olan biri sıfatıyla yazıyorum. Ancak hemen belirteyim şu an geçmişteki tüm hatalarımdan arınmış olarak kendime düzgün bir yol çizdim, hiçbirşeyden kaçmadım, saygın bir mesleğim ve herşeyden önemlisi bir evladım var, sorumluluklarım var. Düşündüm ki hiçbirşey dünyanın sonu değil. Tam olarak mutlu muyum? Hayır. Kim %100 mutlu ki? Ancak borçluysan bununla da yaşamasını bileceksin, çaresi de yoksa en azından yasal yükümlülüklerini yerine getireceksin ki ceza almayasın.
iyi akşamşlar bi sorum olcak yaklaşık 3 ay önce malbeyanında bulunmadığm için 10 günlük hapis cezası aldım çıktıktan sonra tekrar mal beyanında bulunmadım hala borcumu ödeyemedim eger şimdi tekrar yakalınrsam cezam ne olur ne yapmalıyım
maaşıma gelecek olan icra takibinden dolayı mal beyanında bulunmam istendi. devlet memuru olduğum için her yıl işyerine beyanda bulunuyoruz .şu an sadece ilamsız takip emri geldi maaşım için.yinede mal beyanı bulunmammı lazım nereye ve en geç nezaman. teşekürler
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku