herkeze selamlar

öncelikle ismim tolga 29 yaşında oto yedek parça işinde özel bir firmanın müdürlüğünü yapıyorum bundan 1 hafta önce bi arkadaşımın cep telefonunu arayan polis memuru arkadaşıma tolgayı (beni)sorup biranönce emniyete gelip ifade vermesi gerektiğini söylüyor arkadaşımda beni arayıp durumu söyledi bende hemen ertesi günü emniyete gittim ve ifade verdim polis memuru murat isminde birini tanıyıp tanımadığımı sordu bende tanıyorum dedim ve bana bilgisayardan telefonda konuşulan kelimeleri okudu meger muratın cep teli polis tarafından dinleniyormuş murat dediğim insan uyuşturucu hap satıyor bende ifademde kabul ettim uyuşturucu hap aldığımı bana avukat çağırıp ifademı alacağını söyledi bende kabul ettim avukat geldi avukatı tanıyordum daha önceden biraz konuştum ilkden inkar edicektim ama avukat kesinlikle inkar etme dedi bende kabul ettim avukat ve memur artık ikisi birden bana ifade hazırladılar ifademde murat dediğimiz eleman mağzamıza gelerek araç için parça alıyordu bu arada sohbet esnasında bana cebinden bir adet hap çıkartarak al bunu iç rahatllarsın kendine gelirsin dedi ve o anlık içtim gerçekten bi rahatlama olmuştu sonraki günlerde muratı arayarak bir iki kez telefonda arayarak para karşılığında hap aldım aldığım hapı evde tek başıma kullanıyordum gibi yazdık ifademi verdim ve çıktım avukat bana 3 veya 4 ay sonra mahkemeye çıkarsın dedi acaba benim durumum ne olur ceza verirlermi verirlerse ne kadar ceza alırım

murat dediğim eleman 2 veya 3 ay önce uyuşturucu hap ve esrar ile baskında yakalanmış zaten cep telefonuda 5 veya 6 aydır dinleniyormuş
benim ifademdede eşimle aram bozuk olduğundan dolayı bi boşluk içersindeydim bu arada murat ile tanıştım mağazamda gibi iafedelerde kullandık lütfen acele cevap yazın
teşekkürler