Merhaba...
Hakkımda İl Müdürlüğüne verilmiş bulunan imzasız isimsiz şikayet dilekçesini işleme konması nedeni ile bende idareyi imzasız dilekçeyi işleme koyma şekilleri yanlış olması nedeni ile şikayet ettim...Bunun üzerine hangi makamdan olduğunu bilmediğim şekilde Müfettiş görevlendirilmiş ve ben ilgili müfettişle görüşmeye çağrıldım...Görüşmede dilekçeyi benim yazıp yazmadığım soruldu ve başka bişey denmedi...
sorum şu :benim verdiğim dilekçe ile ilgili işlem yapacak olan Müfettiş ben bu nedir ben burda ne amaçla bulunuyorum şeklindeki soruma aynen şöyle cevap verdi..Ben gizli bir soruşturma yürütüyorum size başka diyecek bişeyim yok dedi...Bu yaklaşım benim hoşuma gitmedi..Çünkü soruşturma benim dilekçemle başladı ve müfettiş bana bilgi vermekten kaçınıyor..Bana dilekçe
içeriği ile ilgili hiç bir soru sormuyor..görüşüme başvurmuyor vb...Bu yasalmıdır...yasal değilse müfettişi nereye şikayet etmem gerekir..
teşekkür ederim...
Saygılarımla
Kardeşim inanki bu konuda benim canımın yandığı kadar kimsenin canı yanmamıştır. Öyle bir soruşturma geçirdimki evlere şenlik. Şimdi bende hazırlanıyorum şikayete internette aramadığı yer kalmadı bulamadım. Bu konuda gerçekten bilgiye ihtiyacım var.
Ancak, bildiğim kadarıyla
Bağlı bulunduğun Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunman lazım
ve
Bir üst kurula
Siz şikayet ettiniz diye müfettiş size açıklama yapmak zorunda değildir. Sizin yapacağınız müfettişin raporu üzerine idarece işlem tesis edilirse bu işlemleri dava etmektir.
Merhaba...
Hakkımda İl Müdürlüğüne verilmiş bulunan imzasız isimsiz şikayet dilekçesini işleme konması nedeni ile bende idareyi imzasız dilekçeyi işleme koyma şekilleri yanlış olması nedeni ile şikayet ettim...Bunun üzerine hangi makamdan olduğunu bilmediğim şekilde Müfettiş görevlendirilmiş ve ben ilgili müfettişle görüşmeye çağrıldım...Görüşmede dilekçeyi benim yazıp yazmadığım soruldu ve başka bişey denmedi...
sorum şu :benim verdiğim dilekçe ile ilgili işlem yapacak olan Müfettiş ben bu nedir ben burda ne amaçla bulunuyorum şeklindeki soruma aynen şöyle cevap verdi..Ben gizli bir soruşturma yürütüyorum size başka diyecek bişeyim yok dedi...Bu yaklaşım benim hoşuma gitmedi..Çünkü soruşturma benim dilekçemle başladı ve müfettiş bana bilgi vermekten kaçınıyor..Bana dilekçe
içeriği ile ilgili hiç bir soru sormuyor..görüşüme başvurmuyor vb...Bu yasalmıdır...yasal değilse müfettişi nereye şikayet etmem gerekir..
teşekkür ederim...
Saygılarımla
CEVAP;
1-"Soruşturma benim dilekçemle başladı ve müfettiş bana bilgi vermekten kaçınıyor." şeklinde bir yorumda bulunmuşsunuz.
Öncelikle soruşturmalar gizili yapılır ve şikayet edene de bu gizlilik geçerlidir. Yani müfettişin size yaklaşımı doğrudur ve hukukidir.
2-Öncelikle şikayet hakkının Anayasal bir hak olduğu ve hukuken korunduğunu belirtmek gereklidir. Ancak tüm haklarda olduğu gibi bu hakkında kötüye kullanılması halinde hukuken bir koruma olmadığı gibi şikayet edilen açısından yine Anayasa ile koruma altına alınan kişilik haklarının ihlali söz konusu olacaktır.
Bu durumda, bir şikayetin hukuk sınırları içinde olup olmadığının tayini için bazı kriterlerin bilinmesi gereklidir ve bu kriterler Yargıtay içtihatları ile geliştirilmiştir.
Yargıtay Dördüncü Hukuk Dairesi 08.03.1988 tarih ve 9920 Esas,2217 sayılı kararında da belirtildiği üzere gerek bilimsel ve gerekse yargısal görüşlerde benimsenen fikre göre eğer ihbar ve şikayette bulunan kimse, elinde şikayetine konu edeceği olayın vukuuna delalet edecek ciddi ve inandırıcı kanıtları bulunmadığı halde, sırf tahmin ve benzetmeye dayanarak yada vasat düzeyde bir kimsenin dahi yeterliliğini tartışabileceği kanıtları yeterli sayarak ....bir suçlama ile şikayet yoluna gitmiş ise bu kişinin davranışında aşırılığın, hukuka aykırılığın ve ağır kusurun varlığını kabul zorunludur. Bu durumda da elbette HAKSIZ ve sorumluluk doğuran bir şikayet söz konusu olacaktır.
3-Özetle, şikayet hakkı her durumda kullanılabilen bir hak değildir. Görevini yapan bir müfettişe karşı, kendi yorum ve tahminize dayalı biçimde yapacağınız şikayet başvurusu, müfettişin kişilik haklarını, mesleki onur ve saygınlığını ihlal edebileceğinden, yukarıda yer alan yargı kararları ışığında sorumlu duruma düşebilirsiniz.
4-Bekleyin, soruşturma bitsin ve disiplin yönünden ceza verilip verilmeyeceği netleşsin. O zaman hakkınızı arayabilirsiniz. Soruşturmanın taraflı yürütüldüğü gibi iddialara, elinizde delil olması halinde başvurabilirsiniz.
5-Disiplin cezası verilmemesi halinde, idare mahkemesine dava açma hakkınız yok. Zira disiplin cezalarına karşı ilgili memur ve kurum amirinin dava açabileceği, şikayetçilerin bu hakkı olmadığı Danıştay kararlarında belirtilmektedir. Ancak 4483 sayılı yasaya göre,memurun adli yönden yargılanmamasına karar verilmesi halinde, itiraz hakkınız olabilir. Tabiki, şikayetinizin adli boyutu var ise...
Konu önder71 tarafından (15-06-2009 Saat 18:44:54 ) de değiştirilmiştir.
Merhaba,
Aslında siz hem acele etmişsiniz hem de kendinize yanlış hedef seçmişsiniz.İsimsiz, imzasız belli konuyu ihtiva etmeyen dilekçelerin işleme konması/konmaması müfettişin yetki alanında değil.Aslında müfettişler bu tür dilekçelerin işleme konmasından şikayetçidir.Bu tür dilekçelere dayalı olarak verilen inceleme/soruşturmalar müfettişin işini çok zorlaştırır.Bu tür durumda bazı müfettişler dosyayı iade eder.Genellikle de dosya tekrar verilir.Hangi dilekçelerin işleme konacağı bellidir ama bunun sorumluluğu soruşturma emrini veren makama aittir.Soruşturmayı yürüten müfettişse, bu da ya vali ya da bakandır....Diğer bir hususta acele etmeyin.Hakkınızda bir soruşturma yürütülüyorsa veya bir soruşturmada tarafsanız sakince soruşturmanın neticelenmesi bekleyin.Soruşturmaya müdahil olma girişimleriniz veya soruşturmayı zorlaştıracak davranışlar sergilemeniz aleyhinize olur.
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Şahsa ait arazi üzerinde bulunan...
14-05-2025, 22:25:33 in Gayrimenkul Hukuku