+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 16 ileti bulundu.

Konu: Seçimin Düşündürdükleri

Seçimin Düşündürdükleri Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Seçimin Düşündürdükleri

Uzun bir aradır kendime seçim yasakları uyguladım. Bu konular dahil hiç bir konuda yazmadım ama hepsini okudum. Düzeyli düzeysiz tartışmalar dahil. İnsanlarıda şehirleride kendimce gözlemledim. Seçimin haftası olmak üzere artık biraz biraz yazmanın zamanı geldiğine karar verdim.
    Seçim sonucunun umulandan çok farklı olduğunu aslında kazananın bile şaşırdığını çok net anladım. RTE bu kadar beklemiyordu muhtemel hemen hemen kimse bu kadar beklemiyordu. Açıkçası bende beklemiyordum. Birinci parti olabileceğini tahmin ediyordum ama bu oranı düşünmemiştim bir çok istihbarat anket duyum ve doğru çıkan olaylara rağmen.
    Ancak öyle yada böyle AK parti bu seçimden çok ama çok iyi bir sonuçla birinci parti çıkmıştır hemde ezici bir oy oranı ve seçim sisteminin yanlışlığından ezici bir milletvekili oranı ile. Öncelikle kendilerini tebrik etmek boynumun borcudur hiç içime sinmemesine rağmen demokrasi böyle bir şey işte... Kendilerini kutluyorum. Ancak başarılarının devamını isteyecek kadar da ileri gitmemeye özen gösteriyorum.
    Bu seçim bir çok ders çıkarılacak sosyologların antroplagların ekonomistlerin onun bunun üzerinde çok ciddi çalışacağı ve sığ düşünmeden nereden nereye tahlili yapacağı bir seçim oldu bence. Dolayısıyla konunun başlığını da seçimin düşündürdükleri diye atma nedenim de budur. Bu sürecin bir çok adımı bir çok gelişmesi vardır. Her biri ayrı ayrı değerlendirilmeli farklı görüş açısına sahip olanlarcada usluba uygun olmak koşulu ile eleştirilmelidir. Ben şu ana kadar gerek gazetelerde gerek tv ve dergilerde tam neden ne oldu diye bir gerçekçi yaklaşım göremedim. Ya anormal bir yalakalıkla RTE yüceltildi övüldü allah övüldü Yada bazı gruplarca CHP başta olmak üzare bir çok devlet kurumu eleştirildi yerildi allah yerildi. Ama sığlıktan pek kurtulup derinlemesine bakılmadı gibi geliyor bana. Aslında burada AK partinin değil öncelikle CHP nin eleştirilmesi gerekir ama süreci ben kendimce ele alacağımdan dolayı kendimce bir sırayla gideceğim. Lütfen katkıda bulunmak isteyenler bu sıraya uysun. Örneğin CHP konusuna gelmeden CHP nin hiç mi suçu yok diye ortaya çıkmanın çok mantıksız olacağını düşünüyor ve gereksiz polimik yaratacağını böylece bu forumunda başlamadan gayya kuyusu gibi dedim di dediydi olacağını düşünüyorum.
    Şimdi başlıyorum bu seçim seçim miydi ????

Hukuki NET Güncel Haber

Seçimin Düşündürdükleri konulu yargıtay kararı ara
    Seçimin Düşündürdükleri konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Seçimin Düşündürdükleri

Bu seçim gerçekten düzgün bir seçim miydi ?
    Bu soruyu hiç kimse sormadı tartışmadı hukuksal boyutuna değinmedi . Gerçekten acaba böyle bir seçim Avrupa ülkeleri ABD kanada Japonya gibi uygar ülkelerde olsa bu şartlarda yapılabilir miydi ? Açık ve net olarak söylüyorum ki hiç sanmıyorum. Bu seçim mahkemelik olurdu uygar ülkelerde çünkü böyle seçim olmaz.

Bu ülkede YSK Cumhuriyewt savcıları görev yapsaydı bu seçim böyle olmazdı. Kimin kazanıp kaybedeceği önemli değil ama böyle kepaze bir seçim olmaz ( Seçim derken 22 Temmuz oy kullanma gününü kastetmiyorum. ) Seçimin birinci amacı eşit şartlar altında kişilerin seçilmesinin sağlanması olması gerekirken bakınız neler oldu.

Yapılan seçim genel seçim olmasına rağmen bir çok ilde yerel yönetimler sanki babalarının parasını harcıyormuş ve bir partiye çalışma kuralı varmış gibi davranamaz. Eğer öyle davranırsa seçimlerin düzgün olmasını sağlamak için hülümet dışı atanan içişleri bakanı başta olmak üzere YSK ve Cumhuriyet savcıları görevini yapar . Yaptı mı ? Hayır . Bizzat büyük şehir tarafından ilgili partinin seçim meydanına bedava belediye otobüsü vapur tren kaldırıldı bizzat aynı idare tarafından gelenlere 25 YTL lik gıda hediye çeki dağıtıldı. İtiraz edilence Kadir efendi utanmadan bu çekleri tıl boyunca dağıttıklarını söyledi ve propoganda olarak ''''..... ya oy verirseniz bu çeklerin devamı gelecektir.'' dendi . Şimdi bu uygar bir ülkede olacak bir olaymıdır yoksa söylentisi bile ilgili yerel yönetim ve hülümeti gelmemek üzere tarihin karanlığına gömecek bir uygulamamıdır ? Peki bunu sağlayacak olan yetkili mercii kimdir ?

Durduk yere Temmuz sıcağında üzerinde T:C BAŞBAKANLIK yazılı kömür dağıtımı yapmak adil bir seçim kampanyasımıdır ? Seçim Rüşveti midir ? Memuriyet görevini kötü kullanmak Seçime fesat karıştırmak mıdır ? Bunun ile ilgili inceleme yapma mercii yetkilileri görevden men etme yetkisi kimdedir ? Aslında bu onur kırıcı bir davranış değil midir ?

'' Erzak paketi veya yardım paketi '' adı altında özellikle gece kondu bölgesi ve bazı belli çevrelerde dağıtılan yardım yasal mıdır ? Seçimlerde böyle uygulamalar yapılması ne kadar doğrudur ? Bu anayasanın eşitlik ilkesine ters değil midir ? Markası belli adresi belli belli odaklardan gelen yardımlar neyin nesidir ?

Daha önemlisi bunları kim finans etmektedir. Partilere yapılan seçim yardımı asla böyle bir uygulamaya izin vermezken bu değirmenin suyu nereden gelmiştir. Düşünün İstanbul mitingine katılım ilgili partiye göre 1 milyon polise göre 350 bin dir. demekki ortalama 600 bin lişi mitinge bedava taşınmış ve 600.000*25=1.500.000 ytl lik bir çek yaklaşık 500.000 ytl lik ulaşım gideri nasıl karşılanmıştır ? Bunu soracak bir makam yok mudur ? Seçimde böyle uygulamalar yapılması doğal mıdır ?

TOKİ bir devlet kuruluşudur. İlgili hükümetlerle normalde ilgisi yoktur görevi belirlidir. Peli tam seçime girilirken tüm devlet gücünün bir partiye yönlendirilmesi ve bu sayede parasız propoganda yapılması ve hükümet icrası gibi gösterilmesi yasal mıdır ?

Seçim yasaklarından sonra devletin resmi başbakanlık arabasına SAHTE PLAKA takmak suç değil midir ? Benim arabama sehte plaka takıp dolaşmamla bunların dolaşması arasında kanun önünde ne fark vardır ? Cumhuriyet savcıları görevlerini bilmezler mi? Kaldıki ayrıca seçim yasağından sonra devlet arabasına binmek ayrı bir suç oluşturmaktadır ( 1-3 sene hapis ) bunun hesabını kim soracaktır ?

Seçim yatırımı olarak geçmiş borçları anında ödeyip daha tarladaki ürüne para vermek ve bunu yaparken oy şartı koşmak yasalara uygun mudur ? Uygunsa hükümet neden dört senedir çiftçiyi para ok diye perişan etmii aldığı ürünün bile parasını ödememişken şimdi tarladaki ürünün parasını ödemiştir.

Belediyede yükselmek istiyorsan ihale almak istiyorsan oy verirken resmini çek getir ne demektir ? Normal demokrasilerde böyle işlemler olmaktamıdır ?

Bunların tamamı yoksullaştır yönet politikası değil midir ? Halkın onuru ve fakirliği üzerinden siyaset yapmak doğru mudur ? Acaba bu uygulamanın seçimlere oy olarak etkisi ne olmuştur ? YSK savcılarımız ne düşünmektedir ?

İşte bu kısaca özetlediğim kepazeliklerden dolayı bence doğru düzgün bir seçim olmamıştır. Tehtit zorlama aba altından sopa göstermek devlet olanaklarını sonuna kadar kullanmakla yapılan seçimin değeride kendinden menkul olacaktır gözümde ama kimse ses etmediğine göre seçim seçimdir...

TSK nın seçimdeki etkisi nedir ?

İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Commodore,
    Siz TSK ya geçmişsiniz ama bu seçim Türkiye standartlarında seçimdir. Çünkü seçim değil demek için bundan önceki seçimide aynı gerekçelerle saymamak gerekir. Genç Parti geçen seçimde o oyu nasıl aldı sanıyorsunuz? İzmirde küçük altın olarak anılan altından dağıttığına şahidim. AKP nin Erzak paketleri de yeni değil. Sadece miktar artmıştır. Üzerine kamu kaynaklarıda eklenince manzara size farklı gözükmüş olabilir. Ancak aslında 2002 seçiminden farklı değildir. Bal tutan parmağını yalar sözünü ABD, Kanada veya Avrupalı atalar üretmediği için bu Türkiyenin seçimidir.

Nerede
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

TSK nın seçime etkisi nedir ?
    Bir takım liboş yazarlar ve doğruları saptırmak isteyen bu tipler 27 nisan günü Genel Kurmay sitesinde yar alan bildiriyi MUHTIRA olarak değerlendirerek demokrasiye darbe vuruldu gibi gösterme telaşına düşmüş ve seçim sonucunda da aymazlıklarını sürdürerek HALKIN MUHTIRASI demeye kadar işi götürmüşlerdir. Bu kişiler çok tehlikeli bir tırmanışa tetikçilik yapan maşalardan başka bir şey değildirler. Kendileride çok iyi bilmektedirler ki 27 Nisan da ki bildirinin uzaktan yakından muhtıra ile ilgisi yoktur. Aslında dahada açık söylemek gerekirse o yazının bırakın komuta kademesinden kaleme alınmasını bir kurmay heyeti tartafından bile kaleme alınıp alınmadığı tartışılacak kadar anlamsız bir yazıdır. Ben şahıs olarak özellikle TSK nın bildirilerinin satır aralarını çok iyi okurum. Bunu sağdan okudum soldan okudum tersten okudum bir şeye benzetemedim. Birilerine kızmış birisi ama kime dedim çıktım işin içinden . Ancak bazıları bunu öyle bir büyüttüki ordunun darbe yapmaya hazır halde olduğu ve Ak partinin bunu engellediği gibi bir izlenim çıktı. Buda külli yanlış bir durumdur. Kaldıki TSL demokrasiye son derece saygılı bir kurum olma özelliğini iyice arttırmıştır yeterli ülkeyi idare etmeye talip olanlarda cumhuriyet ve demokrasinin edinim ve değerlerini anlasın ve korusun...
    Bir muhtıranın çok net belli bir adresi ve dili vardır. Adres meclis ve hükümet dil kesin ve serttir. Örneğin Muhtıra 12 Marttır. Bakarsak
    '' 1- Meclis ve hükümet, süregelen tutum, görüş ve icraatlarıyla yurdumuzu anarşi, kardeş kavgası, sosyal ve ekonomik huzursuzluklar içine sokmuş, Atatürk'ün bize hedef verdiği uygarlık seviyesine ulaşmak ümidini kamuoyunda yitirmiş ve anayasanın öngördüğü reformları tahakkuk ettirememiş olup, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği ağır bir tehlike içine düşürülmüştür.

2- Türk milletinin ve sinesinden çıkan Silahlı Kuvvetleri'nin bu vahim ortam hakkında duyduğu üzüntü ve ümitsizliğini giderecek çarelerin, partilerüstü bir anlayışla meclislerimizce değerlendirilerek mevcut anarşik durumu giderecek anayasanın öngördüğü reformları Atatürkçü bir görüşle ele alacak ve inkılap kanunlarını uygulayacak kuvvetli ve inandırıcı bir hükümetin demokratik kurallar içinde teşkili zaruri görülmektedir.

3- Bu husus süratle tahakkuk ettirilemediği takdirde, Türk Silahlı Kuvvetleri kanunların kendisine vermiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamak görevini yerine getirerek, idareyi doğrudan doğruya üzerine almaya kararlıdır.''

Görüldüğü gibi adres son derece açık kuşkuya bile yer vermeyecek derecede belirgin, dil kesin ifadeli ve çok sert. Yani özetle Muhtıra ihtilalden önceki uyarıdır . 27 Nisan bildirgesine bakarsak.
    Öncelikle gereğinden fazla uzun ağdalı anlaşılmaz ve bozuk bir dil vardır. Kesin ifadeler yoktur. İşin en ilginci muhattabı yoktur. Okunup okunup çok zorlama ile Gemel Kurmay ın bir köyün imamına veya bir ilk okul müdürüne ve belkide bir ilçe nin milli eğitim müdürüne kızdığı ortaya çıkmaktadır. Köy imamına kızıp muhtıra mı verilir ? Dolayısı ile çok talihsiz bir yazı olarak değerlendirmeden öteye gitmeyecek bir bildirgedir.

Ancak bazı yazarlar ve bazı partiler bunu öyle bir dillendirmiştir ki yandım çavuş diye ortaya dökülmemek elde değildir ki bu bu talihsiz yazıdan daha talihsiz bir olay olduğu gibi ayıptırda.

Seçim sonuçları ilede halkın TSK ya karşıı olduğu izlenimi yaratılmaya çalışılmış ama istatistik değerleri nedense görmezden gelinmiştir hemde istatistik değerlerini çok seven liboşlar tarafından. Halkın en güvenilir kurum olarak TSK yı gördüğü bu oran haziran 2003 te %78,5 iken Haziran 2007 de %89,7 ye çıktığı göz ardı edilmektedir. Yani seçim sonucunda halkın TSK ya dediği bir şey yoktur. Yüzde 46 lık dilimin de büyük çoğunluğunun TSK ya güvendiği çok açıktır. Ancak güvenmeyen yüzde 10,3 lük dilim bir şekilde ilginçtir. Neden ilginç olduğunuda izninizle çok siyasi olduğu için yazmayacağım.

Özetle seçim sonuçlarının TSK nın etkisi çok büyük yalanlarla oynanarak yüzde 0,5 belki gerçekleşmiştir. Burada asıl başarılması gereken aslında şudur. Devletin temel kurumlarıyla mevcut hükümetlerin karşı karşıya getirilmesi oldukça sakıncalıdır.....

Erkan Mumcu Bir şey Yaptı mı?

Nerede
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Gecem 1970 ;
    Genç Partinin de yanlış yapması yanlışlığın doğru olduğu anlamına gelmez. Kaldıki şahıs partisi gibi ortada dolanan bu seçimdede gerçek değerlerine inen bir parti ile iktidar devlet gücünü elinde tutarak bu güzle suç işlemek apayrıdır. Teki kendi cebinden veriyor ama suç öteki bizim cebimizden veriyor iki kere suç. Kaldıki bu yöntemin kaynağı yani yandaş kazanmak için sadaka ve yardım paketleri yöntemini Bütün dünyada ki derin müslüman örgütleri kullanmaktadır. Bu yöntemin kaynağı Mısırdaki Müslüman kardeşler örgütüdür.
    Genç parti ile arada büyük bide fark vardır birisi yani genç parti göz boyamaya öteki ise fakirleştir yönet mantığıdır. Yani yaptığı aslında alenen siyasal partiler ve seçim yasalarına aykırıdır. Ortada açıkça yasadışı bir durum vardır. Bu yöntem sürekli uygulandığına ve milyonlarca aileye dağıtıldığına göre bu yolla iktidar olan parti gitmeyecek demektir . Demokrasiye aykırıdır eşitlik ilkesine aykırıdır. Burada sapla samanı karıştırmamak çok önemlidir.
    TSK yı bitirmedim heniz bir dip not olarak söylemek isterim ama Erkan mUmcu ya bir an önce gelmek istedim...

Nerede
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Aslında kimse konuşmuyor yazmıyor ağzını açmıyor. Ama bu seçimin tam anlamıyla kilit adamı Erkan Mumcu denen zat ı muhterem tam iki sene önce yine bu sitede yazmışız bukişinin değerlendirmesini ve eldekilerle ortaya çıkanı gelmiş oturmuş...
    Şubat 2005 te ABD ye gidip gelip Ak partiden istifa ettikten sonra bu kişiye dikkat etmeye başlamıştım verileride toparlayınca sis perdeleri dağılmakta. Erkan Mumcu nun yıldızı söndü diyenlerde çok ama çok yanılmakta.
    Ocak sonu Şubat başı Abd ye giden ve çoğu vaktini Utah ta ne varsa orada geçiren Erkan Mumcu yurda döndükten sonra hemde Kültür bakanıyken hem Bakanlıktan hem Ak partiden ani bir şekilde istifa etti. Gözden kaçan noktalar ise ABD de Utah ta kalması döndülten sonra RTE ve Gül ile baş başa çok konuşması olmuştu. Ne yapsak beğendiremedik ayaklarına gitmesine izin verilen Mumcu nasıl olduysa tam seçim zamanı Anavatan a geri dönüp tek aday olarak seçime girer ve 2 Nisan da genel başkan olur. Ondan sonrası tam bir kargaşadır. ANAp hiç bir şekilde zıplama yapamaz var olan yapı korunur ve bir şekilde Ak parti dümen suyundan gidilir. ( Sakın CB seçimini karıştırmayın o ayrı bir hikaye sırası gelecek .)
    Peşinden süreç işlemeye başlar durduk yere halk baskısının rüzgarı ile birleşme çabaları Aşırı istiraslı Erkan Mumcunun nedense hep alttan alması ciddi bir rüzgar yakalatır yeni oluşuma aslında daha o ara bile oluşumun olmayacağını bilenler vardır Utah ta ve Ankarada Brileşme rüzgarı merkez sağın yeni partisini belli etmiştir aslında vede toplam oylarından yüksek bir potansiyelle eski DP olamasada o yolda... Ancak nasıl oursa olur Mesut Yılmaz ın bile ısrarla DP ile aramızda temas yok demesine karşın DP ile işkillendirilerek Erkan bye tarafından harika bir ağlamalı senaryo ile ipler atılıverir DYP DP olmuş ANAP ı beklerken vede kendileri Isparta dan birinci sırada milletvekili iken partisinin büyüklüğü oranında iyi yerlerden kontenjanı varken... Sonra Erkan bey e o da yetmez tüm teşkilat hazır olmasına rağmen seçime girmeme kararı alınır acaba neden ? Ve seçime sayılı günler kala merkez sağ rüzgarı tersine esmeye başlar....

Ortada kalmıştır aslında Mehmet Ağar Muhtemelen bağımsız olarak Elazığdan girse gene seçilecekken çok ciddi baraj sorunu ile karşıkarşıya kalmış ters rüzgarda yakalanmış hatta liderliği seçim arifesinde sorgulanır olmuştur. Erkan efendi ise sırra kadem basmıştır. Bu kadar ters rüzgarla DYP nin birleşme çalışmaları öncesindeki durumuna dönmesi bile olanaksızdır aslında nitekim halk buna çok kızmış ve cezalandırmıştır. Genede Türkiye yi belirli bir süre yöneten bir parti olarak ve tanınmış bazı simalar sayesinde yüzde beş buçuk oranını yakalayabilmiştir.

Tek tek her ikiinin de barajı zorladığı muhtemel aşma olasılıkları varken yani yüzde yirmiye yakın oy bir anda harekete geçmiştir. Birleşimin doğuracağı sinerji ile yüzde yirmiikilere kafadan çıkan ve yükselecek bir partiyi böyle bir anda yok ederek diplerde yok etmek sonucunda giden yüzde yirmi oy acaba hangi partiye gitmiştir çoğunluk olarak ? 2004 ün sonlarından başlayan plan uygulamaya sokulmuş ve merkez sağ partisi olması beklenen ANAP DYP veya birleşimi DP Erkan Mumcu tarafından Ak partiye Utah bazlı talimat ve gizli anlaşmalarla teslim edilmiştir .( Bu yazıyı unutmayın 2 sene sonra gene birileri mal bulmuş gibi bunu bas bas bağırır. ) Bu oranı düştüğümüzde ortaya çıkan sonuç ile RTE nin ABD dönüşü gazetecilere dediği ve ertesi gün manşet olan '' Oy oranımız %26 lara düştü :..'' sözü ne garip bir tesadüftür ki örtüşmektedir.

Peki buna karşılık Erkan Mumcu ne oldu ? Tarih mi ? hayır bekleyelim görelim en geç iki sene içerisinde ne olacak o zaman bakarız....

AKP seçim meydanlarında ne dedide halk beğendi ?

Nerede
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ak parti seçim meydanında ne dedi ?
    Çoğunuz seyretmişsinizdir yada bizzat katılmışsınızdır konuşmaları bir şekilde takip etmişsinizdir. Peki dikkat ettiniz mi Ak parti lideri RTE aslında demedikleriyle kazandı seçimi...
    Hiç bir şekilde askeri ve terör konularına girmedi. MHP ile çok gereksiz bir polemiğe girdi oda Aptullah Öcalan denen terörist başından dolayı ondada yalanla dolanla kıvırdı. Mecliste olan refah yol a ve gül e hiç değinmedi senki onlar farklı dediler gereksiz bir polemikti ama demesi gerekenleri demedi...
    Hiç bir şekilde barzani den bahsetmedi. Barzani konusunu onunla ilşkilerini elektrik satışını mersin serbest bölgedeki şirketlerini kendisine yakın şirketlerin kuzey ırak ı inşa ettiğini hiç söylemedi.
    Talabani den hiç ama hiç bahsetmedi onunla yaptığı ittifakı ABD nin de araya girerek belirli bir meblağ karşılığı sınır ötesi yapılmayacağını hiç anlatmadı...
    Tüyü bitmemiş bebeklerin hakkını yedirmem diye bas bas bağırırken zenginlerin çok daha zengin olduğunu en büyük vurgunların kendi eliyle yapıldığını bir süre dolar nilyarderi çıkardığını bu arada orta direğide fakirleştirdiğini söylemedi. İhale yasaklısı şirketlere paravan şirket kurulana kadar ihalenin bekletildiğinide söylemedi.
    Borsa borsa derken bizim borsanın aslında derinliğinin olmadığını gerçekte 3000 kişinin olduğunu bu üç bin kişinin 1568 inin yabancı olduğunu ve borsa sayesinde bunları zengin ettiğini söylemedi borsayı istikrar olarak gösterdi aslında bizim borsa vurgunun boyutunu gösterdiğini bir söyleseydi.
    Döviz kurunu düşük tutarak aslında yabancı sermayeye peşkeş çekildiğimizi YTL nin gereğinden fazla değer kazandığını bu yüzden bir çok firmanın battığını doları düşük tutmak için yülsek faizle hazine bonosu satttığını bu faizin dünyada olmadığı için daima bir sıcak para olduğunu ama bu paranın eninde sonunda çıkacağını ve çıkarkende çok tahribat yapacağını söylemedi. Tahribatın azaltılmasıiçin elde avuçta ne varsa peşkeş usulü satıldığınıda söylemedi.
    Ülkenin ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ten sonra ki en yüksek büyüme hızına sahip olduğunu ( %7,3) söyledi de bunun temelinde o zamanlar yoklukla yapılan tüm değelerin haraç mezat satılarak sağlandığını nedense söylemedi. Aslında elimizde bir şey kalmadığı zaman ne yapacaklarını bilmediklerini AMAÇ a ulaşmak için şimdilik para pompalandığını ama sonra ne olacağını bilmediğini söylemedi.
    Yani özetle hiç bir şey söylemedi pembe palavradan bir tablo çizdi tam okuluna yaraşır tablo imamın dediğini yap yaptığını yapma ee hatiplikte var gayet iyi kandırdı hatta belki kendisi bile kandı...
    Bağımsız medya ne yaptı ?

İletiler
    32
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu maçta da şansızlık peşimizi bırakmadı. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Kümede kalacağımıza inanıyoruz.

Nerede
    Mersin / Türkiye
    İletiler
    760
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Halk nasıl kazanılır, seçim nasıl kazanılır, işte yanıtı...

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde Güzel çiftinin, seçim gecesi dünyaya gelen ve "Tayyip Erdoğan" adını verdikleri bebeklerine, adaşı Başbakan'dan hediye geldi. Başbakan Erdoğan, bebeğin babası 31 yaşındaki Eshat Güzel'i telefonla aradı, ardından AKP’li Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya, "Tayyip" bebeğe çeşitli hediyeler gönderilmesi talimatını verdi.

Dicle Mahallesi'nde oturan ve umumi tuvalette çalışan 3 çocuk sahibi Eshat Güzel'in eşi Saibe Güzel, 22 Temmuz gecesi bir erkek bebek dünyaya getirdi. Baba Eshat Güzel oğlunun adını, 22 Temmuz seçimlerini farklı kazanan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan esinlenerek "Tayip Erdoğan" koydu.

Güzel çiftinin çocuklarına Tayyip Erdoğan adını verdiği haberlerinin bazı yayın organlarında yayınlanmasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece Eshat Güzel'i telefonla aradığı belirtildi. Bekçilik yaptığı tuvalette iken cep telefonunun çaldığını ve arayan kişinin Başbakan Erdoğan'ı kendisine bağladığını söyleyen Eshat Güzel şunları anlattı:

"Başbakan beni arayınca çok şaşırdım. Çünkü ben tuvalet bekçiliği yapan biriyim, arayan kişi ise Başbakan. Sayın Başbakanımız yeni doğan çocuğum için 'Allah, analı babalı büyütsün. Kısmeti bahtı açık olsun' dedi. Daha sonra bana nasıl geçindiğimi, ayda kaç para kazandığımı sordu. Bir süre konuştuk ve eşime selam göndererek telefonu kapattı. Ben de kendisine teşekkür ettim. Başbakan'ımızın ardından beni Şanlıurfa Belediye Bakanı aradı. Başbakanımızın çocuklarım için gönderdiği hediyeleri almam için beni makamına davet etti."

Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba'yı makamında ziyaret eden Güzel, "Başbakanımızı çok seviyorum. Fakir fukaraya çok iyi bakıyor" diye konuştu. Güzel, bebeğin nüfus cüzdanını gazetecilere göstererek, Başbakan'ın kendisini aramasının hala şokunu yaşadığını ve oğlunun da tıpkı Başbakan Erdoğan gibi devlet adamı olmasını istediğini kaydetti.

Belediye Başkanı Fakıbaba ise, Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği bebek elbisesi ve bazı bebek eşyaları ile Cumhuriyet Altını’nı Güzel’e vererek, çocuğu için uzun ömür diledi. Fakıbaba, ayrıca babanın düzenli bir gelire sahip olması için, kendisine iş bulması konusunda yardımcı olma sözü verdi.

http://www.milliyet.com.tr/2007/07/28/son/sonsiy04.asp

İşte seçim nasıl kazanılır sorusunun yanıtı bu... Halka yakın olmak... Başbakan'ın bu telefonunu suya düşen bir taşın yarattığı halka olarak düşünün... O kişinin çevresinde gittikçe genişleyecek bir halka... Fazla söze gerek yok.

Nerede
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bağımsız medya ne yaptı ?
    Aslında bu seçimlerde en etkin rollerden birisine soyundu . O kadar bağımsızdı ki neredeyse bazı gazeteler bir partinin amblemi ile çıkacaktı. Hükümette iyi çalıştı bu konuda. Küt diye vergi borcundan yakaladı bir grubu sıkıştırdı aba altından filan değil alenen sopayı gösterdi rüzgarı yanına aldı vergi anlaşması yapıverdi. Başka bir grupta hop TMSF nin kucağında buldu kendisini . Bağımsız basının bağımsız olacağı tüm kaleler hülümetçe ele geçirilince ellerinde sadece basın kaldı bunuda hafif bağımlı yapsak ne olur ki dediler ve dediklerini yaptılar.
    TV ve gazetelere bakıp ne kadar iyi olduğumuzu anlamanın mutluluğunu yaşadım. Ben farklı bir Türkiyede yaşıyordum demekki. İşler durmuş terör artmış mağazalar kapanmış kredi kart ödeyememe oranı yüzde 23 ile rekor kırmış eğitim sınıfta kalmış aş ve iş yok olmuş tarım hak ile yeksan olmuş gibi geliyordu bana meğerse bunlar başka bir ülkede olmuş. Güzide ülkem dert üstü murat üstü bir durumda devam ediyormuş. Milli gelir bir günde talimatla 4300 dolardan 5250 dolara çıkmış ama olsun çıktı ya ne farkeder en az 5 milyon asgari ücretlinin 3 milyon çok düşük maaş alan memurun sürünen 5 milyon tarım işçisinin ve 2,5 milyon işsize rağmen kişi başına 5250 dolar milli gelir demek mucizeden öte bir şey demekti ama olsunvarsındı pembe bakmak iyi bir durum olunca ne gamdı medya için.
    Enflasyon düşüyordu hemde nasıl düşüyordu akla zarar medya da bunu öve öve bitiremiyordu. Ama DİE nün enflasyon hesap sepetine bakınca durum anlaşılıyordu. Gıda Kira Ulaşım Akaryakıt ın enflasyona oran değeri düşürülüyor ilginç kalemler geliyordu hemde kıstası olmayan . Örneğin cep telefonu giriyordu kafadan iyide hangisi ne süreliğine yanıtı yoktu o yüzden bu kalem hep eksi veriyordu. Bu yazıyı yazarken bir bakayım sepete dedim . Teknik kalemlerde bir kovuk çınlayıcı var Takıldım kaldım Neki bu kovuk Çınlayıcı diye. Enflasyon hesap sepetinde olduğuna göre halkın çok kullandığı akın akın aldığı bir üründe ama ben bilmiyordum . Hayal mayal aklımda bir obje oluşuyordu ama olamazdı. Mümtaz hükümet kurşunsuz benzini listeden atıp kovuk çınlayıcıyı almıştı listeye . Sonunda halkımızın çok kullandığı bu ürünü buldum . Askeri sivil gemilerde kullanılan radar ların bir teknik parçasıydı Türkiyede yoktu ithaldi oda geminin içindeki radardaydı... Demekki halkımız evinde işinde radar kullanıyor diye düşünmekten kendimi alamadım. Benzin yerine iyiydi yani...Birde ayıp olmasın kontak lens girmiş listelere.. Gıda da minare gölgesi davul tozu olmasına karşın pırasa havuç domates marul yoktu. Demekki halk bu ne olduğunu bilmediğim maddeleri kullanıyordu. EE enflasyonda yok gibiydi siz bakmayın eğitimin yüzde 35 arttığına benzine zırt pırt zam geldiğine kiraların akılalmaz arttığına enflasyon düşüyordu TV ve yazılı basın böyle söylüyordu.
    Hükümetin ne kadar yararlı ve gerekli işler yaptığını nasıl başarılı olduğunu anlata anlata bitiremedi bu basın ve eklediler istikrar için bunlar şart. RTE yi kızdıracak sorular külli yasaktı örneğin gevur izmir ne demek diye sorulamazdı. Ananı al da git asla küfür değildi literatürde böyle bir küfür varmıydı?
    Hükümetin yaptığı hatalar asla gündeme getirilmedi yazılmadı ama uyduruk bir yol açılışı manşetlere taşındı 4,5 senede nerede bir yatırım nerede şantiye diye sorulmadı ama haraç mezat satılan fabrikalar yollar limanlara alkış tutuldu.
    Ab ye teslim olunutrken bile haklı gösterilmeye çalışılan bir hükümet olunca halkında kafası iyice karıştı. E üstüne üstlük dinde vardı daha ne .. Bu hükümet sayesinde din elden gitmeyecekti tam giderken bu hükümet kuyruğundan yakalamış ve merkeze oturtmuştu.
    Ee enflasyon yok milli gelir arttı din emin ellerde Ab neredeyse diz çöktü var mı bundan iyi parti istikrara devam dendi işte bu oldu....
    Din ve Ak parti.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

content

Forum