Selamlar.

Arkadaşlar durumu özet olarak yazayım. Üniversiteden yeni mezun birisiyim. Ocak ayında girdiğim bir işten 2 ay çalıştıktan sonra ayrıldım. Bu 2 ay boyunca aldığım para 250 ytl. Aylık konuştuğumuz ücret ise 750 ytl idi. Ayrıca sigortam işe girdikten 45 gün sonra başlatıldı ve sadece 15 gün sigortalı gösterildim. İşe girdiğim zaman işe giriş mahiyetinde bir 4-5 sayfalık kitapçık imzaladım, ayrılırken hiçbirşey imzalamadım.

Burada çalışan benden başka diğer 2 arkadaştan birisine tam para ödenmediği, diğerinin sigortası geç başlatıldığı ve benim de yukarda bahsettiğim nedenden dolayı Çalışma ve Sosyal G. Kuruluna bu şirketi, kişiyi şikayet ettik.

Burada işlerin yavaş yürüdüğünü öğrendiğim için uzun zamandır olayı takip etmedim. Bugün bir arkadaşıma mahkemeden kağıt gelmiş. Şikayet ettiğimiz kişi 1000'er ytl tazminat davası açmış bize. Şimdi benim içerden 1250 ytl almam gerekirken 1000 ytl'lik tazminat davasıyla karşı karşıyayım. Hangi hakla bu davayı bana açabilir? Sadece Çalışma ve Sosyal G. kuruluna şikayet etmiştim; 4-5 ay geçmesine rağmen yarın da ssk'ya şikayet etmeyi düşünüyorum...
Sizce bu durumda neler yapabilirim?

Yardımlarınız, fikirleriniz için teşekkürler.