Mal beyanında bulunmadığım için garanti bankası borcumdan dolayı hapis kararı vermişler. Ancak icra gelmeden önce banka avukatına borçlarımı taksite bağlatmıştım ve 5 aydır düzenli ödüyordum. Daha borcun bitmesine 4 ay var ve buna rağmen hapis kararı vermişler. Ne yapmalıyım
Hukuki NET Güncel Haber
Konu hortlabak tarafından (19-07-2007 Saat 09:29:45 ) de değiştirilmiştir.
Re: Mal beyanında bulunmadım, hapis kararı vermişler
Bu konuyla ilgili benzer bir çok forum açıldı ve gerekli cevaplar verilmiştir.Yine de özet açıklama yapalım:
Karar aşamasında ceza kararı yüzünüze karşı okunduysa tefhimden (yüzünüze karşı okunduğu tarihten itibaren) 7 gün içinde ,aksi halde ceza kararını tebliğ almanızdan itibaren 7 gün içinde ceza kararını veren mahkemenin bağlı bulunduğu yer Ağır Ceza mahkemesine ceza kararına itiraz(temyiz) edebilirsiniz,
En iyisi ve çözüm getirecek yol ise banka avukatı ile görüşüp ceza kararının kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.Neticede borcunuz taksitlendirilmiş ve taksitleri süresinde ödemektesiniz.
ilginize teşekkür ederim ancak bana herhangi bir tebliğ yapılmadı ve banka avukatı ile görüştüm savcılık taksitlendirmeye bakmaz, hapis kararı bizim dışımızda verildi ve borcun tamamını öderseniz ancak hapis kararı kalkar dedi. Bu aşamada bana gelen herhangi bir tebliğ veya yazı yok, sadece he kadar borcum kaldı diye bankanın hukuk bürosunu aradığımda bana hapis kararınız var deyince öğrenmiştim.
Ceza kararını hangi mahkeme vermiş ,mahkeme adı ve dosya numarasını öğrenin.Duruşmaya katılmadığınız anlaşılıyor,tebligatı da almamışsınız,bir şekilde tebligat gıyabınızda yapılmadığını kabul edersek,temyiz etme hakkınız bulunmaktadır.Kararı temyiz ediniz.
Yasal olarak avukat tutma zorunluluğunuz yoktur kendinizde temyiz edebilirsiniz. Ama nasıl yapıcam ne yazıcam nereye vericem ne kadar zaman içinde vericem dilekçeye ne yazıcam derseniz o zaman bir avukat tutun derim
banka avukatı ile görüştüm savcılık taksitlendirmeye bakmaz, hapis kararı bizim dışımızda verildi ve borcun tamamını öderseniz ancak hapis kararı kalkar dedi.
yukardaki cümleyi alacaklı banka avukatı dedi ise YALAN söylemiştir....Mal beyanı bulunmama davası alacaklının dava açması ile açılır..Hapis kararı bizim dışımızda alındı kelimesi ilgili avukatın apaçık YALAN söylediğinin resmidir....
Bahse konu avukat hapis cezasını şikayeti geri alarak kaldırabilir...dürüst bir avukatla karşı karşıya değilsiniz....hem anlaşma yap borcu taksitle öde hemde 10 gün hapsi yat....bu bence ahlak dışı bir tutum...biz doktorlar arasında da malesef böyle ahlak dışı tutumları olanlar var....hemde fazla sayıda....
saygılarımla
Merhabalar,
Ben de bir bankaya olan borcumdan dolayı icra müdürlüğüne süresinde mal beyanında bulunmuştum. Hatta daha sonra sigortalı çalıştığımdan maaşımda artış olduğu için gidip icra müdürlüğüne bir dilekçeyle bu durumu bile bildirmiştim. Ancak geçtiğimiz günlerde icra ceza mahkemesinden bir tebligat geldi. Bankanın avukatı mal beyanımın usulüne uygun olmadığını iddia ederek dava açmış. 27 Kasım 2007 tarihinde duruşmam var.
Bildiğim kadarı ile mal beyanında bulunması gereken 3 unsur var; Borçlunun geçim kaynağını, varsa menkul ya da gayrimenkul mallarını ve borcunu ne suretle ödeyebileceğini belirtmesi gerekiyor. Ben de aynen bu formata göre beyanımı verdim. Benim üzerime kayıtlı hiçbir malım mülküm yok, bankada bir mevduatım yok. Borcumu ise maaşımdan hacze kabil bölümün alınarak ödenmesini talep ettim. Maaşımın 1/4 ü de hemen akabinde aynı banka tarafından icradan tahsil ediliyor zaten. Ancak yine şikayette bulunarak dava açmışlar! Bu davayı neye dayanarak açtıklarını merak ediyorum. Bu konuda bilgisi ve fikri olan arkadaşlar düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim. Yoksa sadece maaşım olduğu halde borcumu karşılayacak başka hiçbir malım olmadığı için ceza alma ihtimalim var mıdır acaba?
tamerce rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Ben de bir bankaya olan borcumdan dolayı icra müdürlüğüne süresinde mal beyanında bulunmuştum. Hatta daha sonra sigortalı çalıştığımdan maaşımda artış olduğu için gidip icra müdürlüğüne bir dilekçeyle bu durumu bile bildirmiştim. Ancak geçtiğimiz günlerde icra ceza mahkemesinden bir tebligat geldi. Bankanın avukatı mal beyanımın usulüne uygun olmadığını iddia ederek dava açmış. 27 Kasım 2007 tarihinde duruşmam var.
Bildiğim kadarı ile mal beyanında bulunması gereken 3 unsur var; Borçlunun geçim kaynağını, varsa menkul ya da gayrimenkul mallarını ve borcunu ne suretle ödeyebileceğini belirtmesi gerekiyor. Ben de aynen bu formata göre beyanımı verdim. Benim üzerime kayıtlı hiçbir malım mülküm yok, bankada bir mevduatım yok. Borcumu ise maaşımdan hacze kabil bölümün alınarak ödenmesini talep ettim. Maaşımın 1/4 ü de hemen akabinde aynı banka tarafından icradan tahsil ediliyor zaten. Ancak yine şikayette bulunarak dava açmışlar! Bu davayı neye dayanarak açtıklarını merak ediyorum. Bu konuda bilgisi ve fikri olan arkadaşlar düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim. Yoksa sadece maaşım olduğu halde borcumu karşılayacak başka hiçbir malım olmadığı için ceza alma ihtimalim var mıdır acaba?
Şimdiden teşekkürler ve saygılar...
Sevgili tamerce;
Mal beyanının usulüne uygunluğu şu şartların varlığı halinde kabul edilir.
1- Süresinde mal beyanında bulunma
2- Borçlunun geçimini nasıl idame ettirdiğini belirtmesi (maaş, emeklilik, aile yardımı v.s)
3- Geçimini idame ettirmesine sebep olan bir maaşı varsa çalıştığı kurum, aldığı maaş, eğer emekli ise ssk yada emekli sandığı numarası
4- Üzerine kayıtlı herhangi bir menkul, gayrimenkulün olup olmadığının belirtilmesi ve eğer var ise BUNLARIN BORCU KARŞILAYABİLECEK MİKTARLARDA OLUP OLMADIĞININ BELİRTİLEREK EKONOMİK DEĞERLERİNİN (TAHMİNİ) ARZ edilmesi
5- Borcu ödeyebileceği şartları yada ödeyemeyecek durumda olduğunu belirtmesi...
Bu şartları içeren MAL BEYANI DİLEKÇENİZ var ve bir sureti sizde ise açılan mal beyanı davası reddedilecektir...
Merhaba benim sorunum şu; telekom borcum yüzünden mal beyanında bulunmadığımdan dolayı vergi dairesinden bana 200 ytl. vergi borcum olduğuna dair bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku