Merhaba,
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Geçmiş zaman önce (yaklaşık 7-8 yıl önce) memleketimizde annem, babam öldükten sonra bağlanan maaşla iki küçük kardeşimle birlikte geçinirken ileride kardeşlerimin geleceğini garanti altına almak maksadıyla da bir yandan da para biriktiriyordu.

Fakat o sıralar 13-14 yaşlarında olan erkek kardeşim köyümüzde o sıralar yaşı 19-20 olan bir gencin kandırmacasıyla annemin evde sakladığı paraları kısım kısım götürüp bu kişiye vermiş. Bu kişi, kardeşimi ufak tefek hediyeler vererek, bisikletini vereceğini söyleyerek kandırmış, aynı zamanda kendisiyle birlikte köyde bir dükkandan hırsızlık yaptırmış yakalanmış ve yaşı küçük olduğu için beraat etmiştir.

Olay ortaya çıktığında şimdiki değeriyle 5-6 milyardan fazla olan paralardan çok küçük bir miktar kalmıştı. Bu kişiyi annem mahkemeye verdi, avukatımız yoktu, o sıralar bende küçüktüm başka bir şehirdeydim derken dava bizim aleyhimize sonuçlandı ve bu kişi delil yetersizliğinden hiç bir ceza almadan kurtuldu.

Kardeşimin çok küçük yaşta olması, annemin okuma yazma bilmemesi ve cahil olmamız sebebiyle bu kişinin yaptığı yanına kar kaldı ve olan çok küçük yaşta yetim ve sahipsiz kalan bizlere oldu.

Muhakkak bu kişi yaptığının cezasını çekecektir biliyorum ama bu saatten sonra bizim tekrar yapabileceğimiz birşey var mı acaba diye siz değerli hukukçulara sormak istiyorum.

Tekrar herkese çok teşekkür ediyorum.
İyi günler...