Bir süre önce yaşadığım muhitte müessir fiil işlenmiş ve gelen kolluk güçleri şüpheliyi götürdükten bir süre sonra suç mahalline şüphelinin yakınlarıyla birlikte gelip suç aletini almışlardı. Fakat kanıtı evden alanlar şüphelinin yakınlarıydı ve birkaç gün sonra bir nedenden dolayı gittiğim karakolda bu konuyu sorduğumda suç aletinin alınması emrini savcının ya da yargıcın değil karakol nöbetçi amirinin verdiğini öğrendim.
Anayasa'nın 21 maddesindeki amir hüküm çok açık. Ayrıca CMUK madde 120/1 de de " aramada ev sahibi ya da ayırt etme gücüne sahip hısmı ve komşular bulunur " diyor.Gerçi eve giren şüpheli yakınları ev sahibinin 2. derece akrabalarıydı fakat Onlar da şüpheliyi korumak adına başka bir şeyi suç aleti olarak götürmüş olabilirler zira görebildiğim kadarıyla kolluk güçleri suç mahalline girmeyip dışarıda beklediler.
Bu durumda CMUK madde 206/a' ya göre kanıt usülüne uygun alınmış sayılır mı ve bu kanıtın mahkemede bir geçerliliği var mıdır?