Uzman Arkadaşlar,
Size benimle ilgili olmayan ama benden imdat isteyen birinin derdini anlatayım.
Kişi İlçe Tarım müdürlüğünün "Alacağınız hisse 20 dönümden az olduğu için tapuya işlem izni veremeyiz" dediği,bana derdini anlatıpta ona,Toprak Koruma Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanunun ilgili maddelerini bulup,yazıcıdan çıkarıp eline vererek "Senin alacağın yer dikili arazi ve 5 dönüme kadar tapu işlemi yaptırmaya hakkın var,al bunu götür ve göster"dediğim kişi,neticede tapuyu alır.Aynı kişiden bir de eski Rum evlerinden kullanılmayan taş ev alır.Üçüncü evliliğinden dul kalan yaşlı kadına arazi ve ev karşılığı 200.000 lira öder.Kadın bu paraları alırken;"çocuklarım çok para ister" diyerek paranın birkısmını üç akraba olmayan kişinin huzurunda nakit olarak,kalan kısmını banka işlemiyle alır.Satış işlemi de kadın yaşlı olduğu için yeni tarihli heyet raporu eşliğinde yapılır.Hiçbir problem yoktur.Alıcı olan kişi dün gece dertli dertli bana derki:"Aman Hocam imdat.Arazi işimi halletmiştin,bunu da hallet." "Be çocuk yine ne oldu?"
Anlattı."Birileri kadının kanına girmiş,senin evin en az 100.000 lira eder,istersen hemen müşteri bulalım,önceki evliliklerinden olan çocuklarından biri de payımız gaspedildi.diyerek satışın iptali davası açarlar,kadın da acaba kandırıldım mı anlayışındadır" Dedim ki:"Bu benim işim değil,anlamadığım konuda bilgiçlik yapamam,sen bir avukat bul" Cevap:Meteliğim yok.Üstelik bu alışverişlerden de bir arkadaşa 30.000 dolar borcum var"
Ben de O'na konuyu HUKUKİNET'e taşıyacağımı,inşallah uzmanından bir cevap alabileceğimizi söyledim.Sahi,ne olur?
Teşekkür ve selamlar...