Bizim eski eşimle boşanma tarihimiz 20 Aralık 2005, anlaşmalı olarak protokol ile boşandık. Nafakayı şu an 4 yaşında olan oğlumuz için babası belirledi...(aylık 500 YTL) sanırım mahkemelerin belirlediği rakamlara göre iyi bir tutar... Ancak malum geçinmek her zaman zor ben çalışıyorum ancak kira ödüyorum çocuğum kreşe gidiyor, giyimi kuşamı okul masrafları...nafakayı yatırıyor ama, ite kaka...her ayın birinde olması gerekirken hiç vaktinde yatmıyor, defalarca arıyorum telefonla. Yasal dayanak nafaka olduğu için, onun biraz yüksek olması beni rahatlatabilir.
Bu durumda nafaka arttırım talebi yapabilirmiyim ? 1,5 yıl oldu boşanalı. Arttırım talebim ne ye göre değerlendirilir. Giderleri yazılı olarak göstermek ve kanıtlama zorunluluğum olur mu?
iştirak nafakası olarak gerçekten iyi bir rakam alıyorsunuz.
anlaşma protokolünde senelik artış oranı var mıydı?
Eski eşinizle konuşup enflasyon oranında her sene artış yapmaya ikna edebilirsiniz.
Mahkeme için harcayacağınız zaman ve para verilecek artış ile kıyaslandığında çok daha fazla olabilir.
Nafaka artışı davası için eşinizin, kendinizin gelirlerini ve çocuklarınızın giderlerini belgelemeniz gerekir.
Asgari ücretin 380 YTL olduğu bir ülkede 500 YTL, 4 yaşında bir çocuk için fazla demek istemiyorum ama iştirak nafakası konusunda hayale kapılmayın.
Uzlaşarak senelik artış konusunda anlaşın.
Teşekkürler cevabınız için...
Peki bu arttırımı eski eşim kabul etmezse davamı açmam gerekiyor ...Yada diğer olasılık kabul ederse yazılı olarak nasıl arttıracağız yada oranı belirleyeceğiz?
Teşekkürler cevabınız için...
Peki bu arttırımı eski eşim kabul etmezse davamı açmam gerekiyor ...Yada diğer olasılık kabul ederse yazılı olarak nasıl arttıracağız yada oranı belirleyeceğiz?
Anladığım kadarıyla anlaşma protokolünüzde artış oranı yok.
Devletçe açıklanan ÜFE oranını baz alabilirsiniz. Son açıklanan rakam senelik yüzde 9 civarında. Aranızda bir protokol yapıp, (mesela X'in çocuğu Y için vereceği iştirak nafakası her sene Z ayında ÜFE oranında arttırılacaktır.) şeklinde yazıp siz ve şahitler imzalar.
Güzellikle çocuğunuzun ihtiyaçlarını ve harcamalarını anlatırsanız anlaşmanız kolay olacaktır. Fakat şunu unutmayın: Çocuğun ihtiyaçlarının tamamını baba ödemek zorunda değildir, bu harcamalara "iştirak" eder.
2005 yılında boşandım. Babası oğluma her ay nafaka ödemektedir. Sürekli her ay geciktirmiş olduğu nafakaları benim uyarılarımla ve baskılarımla yatırmaktadır. Bu ayki nafaka tutarını henüz yatırmamış olup, parası olmadığını söyleyerek yatırmamaktadır. Zaten sürekli ihmal ettği için bundan sonraki aylardada yatırma olasılığının düştüğünden eminim. Nafaka yatırmadığı için yapacağım şikayeti nereye nasıl yapmalıyım. Ve bu icra takibini yada nafaka nafasını yapabilmem için beklemem gereken bir süre var mıdır ?
Teşekkür ediyorum.
2005 yılında boşandım. Babası oğluma her ay nafaka ödemektedir. Sürekli her ay geciktirmiş olduğu nafakaları benim uyarılarımla ve baskılarımla yatırmaktadır. Bu ayki nafaka tutarını henüz yatırmamış olup, parası olmadığını söyleyerek yatırmamaktadır. Zaten sürekli ihmal ettği için bundan sonraki aylardada yatırma olasılığının düştüğünden eminim. Nafaka yatırmadığı için yapacağım şikayeti nereye nasıl yapmalıyım. Ve bu icra takibini yada nafaka nafasını yapabilmem için beklemem gereken bir süre var mıdır ?
Teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.
Sayın İlgili ;
Öncelikli olarak ;Ödenmeyen ayın nafakası ile ilgili ilamlı icra takibi başlatmanız,icra emrini borçluya tebliğ ettirmeniz gerekmektedir..
Süresi içinde borcunu ödemeyen borçlu hakkında haciz işleminde bulunabileceğiniz gibi borçluyu şikayet etme hakkına da sahipsiniz..Suç şikayete tabi bir suç olup söz konusu şikayet hakkı da suçun işlendiğinin öğrenilmesinden itibaren 3 ay içinde kullanılmalıdır..Ve her halükarda söz konusu şikayet mutlaka suçun işlendiği tarihten itibaren 1 yıl içinde kullanılmalıdır..
İ.İ.K.’nun 344.maddesinde belirtilmiş olan suçun oluşabilmesi için de ;Nafaka alacağının kesinleşmiş bir mahkeme kararına dayanması,aylık nafakanın tahsili için icra takibi başlatılması,icra emrinin borçluya tebliği ve icra emrinin tebliği ile şikayet tarihi arasında işlemiş en az bir aylık cari nafaka borcunun bulunması,borçlu tarafından nafakanın kaldırılması ya da azaltılması konusunda açılmış bir davanın bulunmaması şayet dava açılmış ise de sonuçlanmış olması gerekmektedir…
Söz konusu şikayetinizi ;Nafaka alacağını takibe koyduğunuz icra müdürlüğünün bulunduğu yerdeki İCRA CEZA MAHKEMESİNE yapmalısınız..
,
nafaka nasil yukseltilir,
Nafakami nasil artiririm,
nafaka nasil artirilir,
nafaka parasinin yukseltilmesi icin ne basvuru yapilmali,
nafaka aliyorum yukseltmek icin ne yapmam gerek ,
az olan nafaka nasil yukseltilir,
nafakayi yukseltmek icin ne yapilmali,
nafaka yukseltmek icin ne yapmali,
nafakami nasil artirabilirim,
nafaka yukseltme islemi,
nafaka artirmak.icin. ne gerekli,
nafaka parasini arttirmak istiyorum,
cocuk nafakasi arttirmak icin ne yapmali
öncelikle merhabalar ben 2006 yılnda evlendim evliliğimde şuan 3 yaşına yaklaşmış bir erkek çocuğum var ilk başlardada aynı olan fakat belki düzelir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku