slm ayın 19 unda mahkememiz var bana acil yardımcı olursanız sevinirim 1960 yılında kadastro gecerken babam bana 90 metre karelik bir arsa yazdırdı o tarihte kadastro ahmet kızı emine olarak burayı bana yazdı 1961 yılında buraya tek oda mutfak yapmak için evin planını çizdirdim vergi ödedim belgeler elimde fakat maddi imkanlarım olmadığından evi yapamadım hiç kimsede uyarmadığı için tapu almam gerekiyormuş almadım(okuma yazmam)olmadığından şimdi çoçuklarıma arsa halen boş duruyor gidin bakın dedim fakat tapuya gittiklerinde1973 yılında 90 metre kare arsam ahmet kızı emineden satın hemde sag ve sol yanımdaki parsel komşularım tarafındanalınmış görünüyordu. hemen avukata başvurdum imza atmayı bilmediğim için parmak iziyle çözeriz diye fakat ilk mahkemede haklı konumdayken 2.ci mahkemeden sonra haksız konuma düştükbenim parsel numaram 12 fakat 14 parseldeki arsamın yarısını alan şahıs(ki bu kişiler orayı 14 parseli aldıklarında ben plan çizdiriyordum.14 parselin sahibinin adıda ahmet kızı emineymiş ve 1950 yılında vefat etmiş kısacabu şahıslar o kişinin verasetini ve arsaların bitişik olmasını kullanarak kendi arsalarının yanında benimkinide satmışlar bunu anlıyoruz fakat ispatlayamıyoruz avukatım mahkemeyi kaybediyoruz dedi son mahkemede eski tapu istemişler sonuç ne olur bilemiyorum şimdi sizden ricam şu kadastro gecerken

TAPUDA KAYITLI TAŞINMAZ MALLARIN TESPİTİ:

Madde 13 - Tapuda kayıtlı taşınmaz mal:

A) Kayıt sahibi veya mirasçıları zilyet bulunuyorsa;

a) Kayıt sahibi adına,

b) Kayıt sahibi ölmüş ise mirasçıları adına,

diye bir kanun okudum şimdi 1960 yılında kadastro gecerken 14 parsel kadstroda1950 yılında ölen ahmetkızı eminenin varislerine yazılmış ama benim parselim 12 ahmet kızı emine adına yazılmış yan parselde varisleri belli olduğuna göre eger onların olsaydı 12 parselde kadastroya aynı şekilde varisleri adına yazılmazmıydı. bu nasıl bir kandırmaca neden haklıyken haksız konumuna düştük((( madde 13 ün b) bendine göre biz haklı değilmiyiz ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla