Merhabalar. Bu ilk mesajım. Normalde arada sırada gelip forumda yazılanlara bakıyordum ancak birazda mecburiyetten(!) üye oldum. Bir Kamu Kurumunda alt kademede yöneticiyim. Hukukçu değilim ancak Daire avukatımızın doğum iznine ayrılması ve 6 ay ücretsiz izin alması nedeniyle dava işlerini bizzat takip etmek zorunda kaldım. Bunlara davalara girmek de dahil.
Şimdiye kadar davalarla avukat ilgilendiği için bazı şeyleri öğrenmek gereği duymamıştım.. Ancak insan mecbur olunca öğrenmek zorunda kalabiliyor Gerçi bundan dolayı şikayetçi değilim. Hukukla ilgilenmek de hoşuma gitmeye başlamadı değil. Aslını sorarsanız geçmişte ekstern olarak hukuk okumayı bile düşünmüştüm ama nasip değilmiş.
Neyse ben fazla uzatmadan birşey sormak istiyorum. Konu temyizle alakalı.
Sulh Ceza Mahkemesinde temyiz süresi ne kadardır. Duruşmasına katıldığımız bir davadan sonra aradan 1,5 ay geçtikten sonra temyiz edilmesi unutulduğu anlaşılırsa karar tebliğ edildiğinde temyiz etme hakkımız devam etmektemidir. yoksa tefhimden sonraki 7 gün içinde temyiz hakkımız bitmektemidir. buna bir cevap alabilirsem çok mutlu olacağım.. şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.
Karar duruşmasına çıktıysanız ve yani karar yüze karşı okunmuşsa,karardan itibaren 7 gün içinde temyiz etmelisiniz.Aksi halde temyiz hakkınızı yitirirsiniz.
Sanık ya da vekilinin yüzüne karşı verilmeyen ceza kararı var ise(yani sanık ya da vekili son karar duruşmasına girmemişse) bu durumda temyiz süresi tebliğ tarihinden itibaren başlar,süre yine 7 gündür(Sulh Cezada)
Tekrar merhaba.Cevaplar için teşekkür ederim.Duruma bakılırsa temyiz hakkımızı kaybetmişiz. Peki ben birşey daha eklemek istiyorum soruma. Temyiz etmeyi unuttuğumuz dava için idari açıdan sorumluluğumuz varmıdır. Sözkonusu davada tazminat sözkonusu ve mahkeme bizim istediğimiz tazminatın altında miktara karar vermiş. aradaki farkı almadığımız için idare zarara uğramış durumda. temyiz hakkımız geçtiğine göre ne yapmam gerek bu durumda.teşekkürler.
Ayrıntıyı bilmiyoruz,ancak genel bir cevap vermek gerekirse görevinizde bir ihmal varsa ve bundan dolayı idare bir zarara uğramışsa ,idarenin size rücu etmesi söz konusu...
Sayın mistral...verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. Ben daha açıklayıcı olması açısından olayı özetlemek istiyorum kısaca.. Davamız ormandan açma davası.. 2005 te dava açmışız.. (dava benden önceki dönemde açılmış.)..
09/05/2007 de sonuçlandı .Davaya yetki verdiğim bir memur girdi. Ve dava o gün karara bağlandı.. Biz 113 maddeye istinaden 660 ytl ,ayrıca 114. maddeye istinaden 510 ytl ağaçlandırma tazminatı talep etmişiz. Ancak mahkeme 113 mad ye göre 264 ytl tazminat ve 114 . maddeye göre 140 ytl ağaçlandırma giderine, fazlaya ilişkin tazminat talebinin de reddine karar vermiş. Bu durumda istediğimiz tazminatı alamadığımız içinm normalde temyize gitmemiz gerekiyordu. Ancak daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi ben de bu işleri yeni yeni öğreniyorum.. Memuriyette 'Bilmiyordum' kelimesi pek birşey ifade etmez bunun farkındayım..Her nasılsa gözden kaçmış. Buna görevi ihmal mi dersiniz başka birşey mi dersiniz bilemem.. bu durumda ne yapmak gerekir acaba.. teşekkürler.
Sayın gülümse
telaşlanmanıza gerek yok. Hem hukukçu olmadığınız için sorumluluğunuz doğmaz. Hem de karar, temyiz sınırının altında olduğu için kesindir. Kararı yine görmek gerek ama, anlattıklarınıza göre karar kesin.
Siz,yine de gülümsemeye devam edin.
Bilirsiniz biz hesap adamı değiliz.Hesabıma göre İdarenin istediği,1.170 YTL,Mahkemenin takdir ettiği 404 YTL..Demek ki İstenenden 766 YTL eksik.
Temyiz edilmeyince ne olacak;sizi ilgilendiren işin şu bölümü..
Bence %90 bir şey olmaz,sorumlu olmazsınız.
Çünkü Temyiz edilen her kararın bozulacağı ve isteğiniz doğrultusunda sonuç alınacağının güvencesini kimse veremez.
Mahkeme,elbette masa başında vermemiştir kararıeşfi,bilirkişi incelemesi,emsal..daha bir sürü ölçüt var.Eminim davanızda da bu incelemelerin bir veya ikisi yapılmıştır.
Bu nedenle,kararın onanma olasılığı çok yüksek.Yani sonuç ayni olurdu.Egemen hukuki görüş bu.
Siz de bu yönde bir savunma yaparsanız;aşarsınız.
Bununla ilgili benzer kararlar da var.Şu an ben sunamıyorum.Okuyan meslektaşlarımdan biri yardım eder sanırım.
Sayın gülümse
telaşlanmanıza gerek yok. Hem hukukçu olmadığınız için sorumluluğunuz doğmaz. Hem de karar, temyiz sınırının altında olduğu için kesindir. Kararı yine görmek gerek ama, anlattıklarınıza göre karar kesin.
Sayın ragıp bey..
Öncelikle teşekkürler..
Tekrar soruyla dönüyorum.. Dava kesinleşmiş.. Bize henüz tebligat gelmedi.. Ancak davalı kişi kararı bize getirdi ve parayı ödeyeceğini belirtti. Bu arada sormak istediğim şey şu..Temyiz sınırı derken kastınız nedir. Teşekkürler.
mrb, benim boşanma davam bitmişken karşı taraf temyize yollamış.ben bugün yargıtaydan sogulama yaptım ve dosya ayrıntılarında ;
Mahkeme Karar Tarihi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku