Meslektaşlarıma, hiçbir kitapta ve kanun maddesinde rastlayamadığım tamamen uygulamada karşımıza çıkacak bir konuyla ilgili danışmak istiyorum.
Bir şirket hakkında iflas erteleme kararı almış bulunuyoruz. Şirkete karşı başlatılmış olan tüm icra dosyalarına talep açarak icra takibinin durdurulmasına dair karar almış bulunuyorum. Ancak aklıma takılan iki konu bulunmakta.
İlki: İcra takibinin durmuş olmasına rağmen süresinde mal beyanında bulunma zorunluluğumuz devam ediyor mu?
İkincisi: İcranın durdurulması kararı almamıza rağmen borca itiraz etmemiz gerekiyor mu? Şöyle ki borca itiraz etmez isek icra takipleri bir yıl sonra devam ettiği takdirde dosyada itirazımız olmaması nedeniyle takip kesinleşmiş olur mu? yoksa o süreden itibaren yine itiraz hakkımız yedi gün müdür?
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum.
Meslektaşlarıma, hiçbir kitapta ve kanun maddesinde rastlayamadığım tamamen uygulamada karşımıza çıkacak bir konuyla ilgili danışmak istiyorum.
Bir şirket hakkında iflas erteleme kararı almış bulunuyoruz. Şirkete karşı başlatılmış olan tüm icra dosyalarına talep açarak icra takibinin durdurulmasına dair karar almış bulunuyorum. Ancak aklıma takılan iki konu bulunmakta.
İlki: İcra takibinin durmuş olmasına rağmen süresinde mal beyanında bulunma zorunluluğumuz devam ediyor mu?
İkincisi: İcranın durdurulması kararı almamıza rağmen borca itiraz etmemiz gerekiyor mu? Şöyle ki borca itiraz etmez isek icra takipleri bir yıl sonra devam ettiği takdirde dosyada itirazımız olmaması nedeniyle takip kesinleşmiş olur mu? yoksa o süreden itibaren yine itiraz hakkımız yedi gün müdür?
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum.
Öncelikli olarak karşılaştığım somut bir örneği belirtmekte fayda görüyorum;
Alacaklı vekili olduğum takipte borçlu şirketin mal beyanında bulunmaması özerine şirket yetkilisi hakkında MBB davası açtım.Disiplin hapsine karar verildi..Daha sonra borçlu şirket vekili her ne kadar iflas erteleme kararı olduğu gerekçesiyle takip yapılamayacağı ya da duracağı yönünde Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde söz konusu karara karşı itirazda bulundu ise de itirazı red edildi..
Mantıken düşünüldüğünde takibin durdurulması kararından önce şayet mbb ve itiraz süresi geçmemiş ise söz konusu durdurma kararının ortadan kalktığı tarihten sonra da süresi içinde itiraz ya da mal beyanında bulunulabileceği sonucu çıktığı kanısındayım..Ancak her şeye rağmen belirttiğiniz bu tip yoruma açık konularda yasal zorunlulukları daha sonra yerine getirmek yerine süresi içinde yerine getirmekte fayda olacağı kanaatindeyim.
çok teşekkür ederim cevabınız için. Bir de yine mal beyanı ile ilgili bir sorum olucak. Süresi geçtikten sonra mal beyanında bulunursak hakim hapis cezası verebiliyor mu?
ilk mesajınızda direkt söylemesenizde avukat olduğunuz imajı var....dilerim yanılmıyorum...
ikinci mesajınız ise avukatların bilmesi gereken bir konu...
biz o tür soruları siz avukatlara soruyoruz ve öğreniyoruz....mesela ben öğrendim))
süresi içinde vermezseniz ceza alıyor...
saygılarımla
Mal beyanında bulunmıyan borçlu, alacaklının talebi üzerine beyanda bulununcaya kadar icra mahkemesi hakimi tarafından bir defaya mahsus olmak üzere hapisle tazyik olunur. Ancak bu hapis üç ayı geçemez.
şeklinde bir madde icra iflas kanunumuzda yer alıyor.
Demekki süresi geçtikten sonra dahi borçlu mal beyanında bulunduğu takdirde hapis ile tazyik olunamaz. yanlış mı yorumluyorum?
Stajyer avukat olduğum için öğrenmek amacıyla bu foruma yazı yazıyorum.ve değerli meslektaşlarımın bilgilerine ulaşabiliyorum.
Sanırım süresinde mal beyanında bulunulmadığı takdirde on günlük disiplin hapsi veriliyor.Ancak alacaklının talebi ile ayrıca mal beyanında bulunulana kadar hapis ile tazyik olunabiliyor.
Bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.
Teşekkür ederim.
Disiplin hapsi ile tazyik hapsi farklı şeyler..
İİK madde 337 sorunuza cevap olacaktır..mal beyanı süresi içinde yerine getirilmesse disiplin hapsi verilir ve bu hapsin kaldırılması için ya borcun tamemen ödenmesi yada borca karşılık gelecek kadar haciz yapılmasıdır.
saygılarımla
arkadaşlar benim bi sorum olucak
şimdiden teşekkürler
şu anda 3 tane ayrı icra dosyam var
borcumu ödemeye çalışıcağım mümkün olduğu sürece ama şu an işsizim işim yok 2 tane dairem var. borçlarımı evini sat öde diye bi durumla karşılaşabilirmiyim.yada icra yoluyla evim satılabilirmi .borcun 3 yere toplam 6.000 ytl civarında bu borca karşılık evimi icra yoluyla satabilirlermi teşekkürler
mal beyanı suçundan annem ona kefil oldugu ıçınde teyzem yakalandı ve şimdi paşa kapısı ceza evındeler.mal beyanı suçu kaç gun oluyor teyzeme 18 gun...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku