Ben, 32 yaşında İstanbul Üniversitesi'nde doktora eğitimi ve öğrenimi gören okulun araştırma görevlisiyim.

İngiltere'deki bir okula piyano ve şan öğretmeni olarak iş başvurusu yaptım ve canlı odisyona (audition) davet edildim. İngiltere'ye gittim ve beş günlük bir deneme süreci sonunda okula öğretmen olarak kabul edildim. Ülkeme döndüm. Okul tarafından evraklarımın gönderilmesini beklerken, Türk olmamdan dolayı İngiliz hükümetinin önceliği kendi vatandaşlarına ardından Avrupa Birliği vatandaşlarına tanıdığını ve bu sebepten dolayı iş izni alamadıkları tarafıma e-mail ile bildirildi. Okul, istersem dava açabileceğimi, kendi avukatlarını bana yönlendirebileceklerini, ayrıca benim iş başvurusu yapan en yetenekli ve en uygun aday olduğumu ve bunu ispatlayabileceklerini tarafıma iletti.

Sonuç olarak, iş başvurusu yaptığım okul beni iş izni alamadığından dolayı kabul edemiyor. Aynı durumu geçen sene de yaşamışlar. Ama istedikleri elemanı dava açtırarak almışlar. İnternetteki halen yayınlanan ilanda ''http://www.elmhurstdance.co.uk/main/WEB%20PAGES/Working%20with%20Elmhurst.htm'' böyle bir zorunluluk belirtilmiyor. Ne yapabilirim bilmiyorum. Çabuk davranmalıyım. İlginize çok teşekkür ederim. Saygılarımla...