Yeni Zelanda'da Bir Erkek Avukat, Hukuk Sisteminde ve Toplumun Genelinde Erkek Egemenliğini Protesto Etmek Amacıyla Duruşmaya Etek ve Kadın Bluzundan Oluşan Giysiyle Geldi.

Yeni Zelanda'da bir erkek avukat, hukuk sisteminde ve toplumun genelinde erkek egemenliğini protesto etmek amacıyla duruşmaya etek ve kadın bluzundan oluşan giysiyle geldi.

Yeni Zelanda'da yaşayan kel ve bıyıklı, ayrıca evli ve 3 çocuk babası olan avukat Rob Moodie (67), hukuk sistemindeki erkek egemenliğini ilginç bir şekilde protesto etti. Mahkeme salonuna etek ve kadın bluzuyla gelen Moodie, yanına küçük bir el çantası almayı da ihmal etmedi. Heteroseksüel olduğunun da altını çizen Moodie, tuhaf protesto girişimini Dominion Post Gazetesi'ne, "Evet ben de erkeğim ama bayanlara saygı duyulması gerektiğini özümsemiş, onları anlayacak bir aile ortamında büyüdüm. Daima cömertçe paylaşan ve bizleri doğuran kadınlarımıza karşı biraz daha adil olmalıyız. Bana göre toplumda kadının yeri yok denecek kadar az. Bu baskıcı, dayatmacı, otoriter, gücü ve kontrolü kendinde gören bir kültürün eseri. İşte benim isyanım buna" şeklinde değerlendirdi.

Muhabirin, binada hangi tuvaleti kullanacağını sorması üzerine Moodie, "Herhalde hastaların kullandığı ördek denen lazımlığa yapacağım" diyerek esprili bir cevap verdi.

(İhlas Haber Ajansı)