Öncelikle vereceğiniz cevap için şimdiden teşşekür ederim. ben 7 katlı bir apartmanda oturmaktayım.Apartmanımızda bazı kiracılar aidat vermemekte ve vermeyeceğim demektedir.Apartman yönetimi olarak aşagıdak i gibi karar alsak nasıl olur?
'Kiracılar aidatı ödemediği takdirde muhatabımız kiracı değil ev sahibidir aidat ev sahibinden tahsil edilecektir' şeklindeki bbir karar benim işime geleecek cevaplarınızı bekliorum.Ve de aidat ödenmediği takdirde gecikme zammı usulü nelerdirr???? Sonuç itibariyle karar defterine yazılan herşey yasallık taşıyor.Benim bu kararımda yasalmıdır?
Ev sahibi zaten apartman giderlerinden, kiracı ile birlikte sorumludur, dolayısı ile bedel kendisinden talep edilebilir. Ev sahibi, yönetime giderleri ödeyerek, kiracısından talepte bulunabilir.
Gecikme zammı yasaya göre %10'dur. Bunun altında bir oran da kararlaştırılabilir.
Çok teşekkrü edrim ben şu kararı yazacağım ozaman ''Kiracılar aidatı ödemediği takdirde muhatabımız kiracı değil ev sahibidir aidat ev sahibinden tahsil edilecektir'.
Yazılmış bir tane apartman karar defteri örneği nerden bulabilirim?
Yöneticisi olduğum apartaman sorunlu ev sahibini site yönetimi olarak uzaklaştırdık. Dairesini kira verdi. Fakat geçmişten gelen aidat borçları ve hala devam gider payları için ödemesi gereken aidatlarını ödemiyor. Kiracıya vereceği kira tutarından kesip ödemeleri yapmasını istedim. kendisini reddediyor.
Ev sahibide vermicem diyor. Bunu kiracıdan yasal yollarla nasıl alabilirim?
Kiracıyı ilgilendiren döneme ait borçları ister kiracıdan isterse ev sahibinden alabilirsiniz ancak mevcut kiracıdan önceki borçları talep edemezsiniz. Kiracıların yükümlülükleri, kendilerine ait dönemle ve elbette ki ödemekle yükümlü oldukları kira miktarı ile sınırlıdır. Eski borçları ise mal sahibinden ister doğrudan icra takibiyle isterse alacak davası açarak alabilirsiniz.
merhaba,
ben 2003 yılında 14 katlı bir binadan daire aldım.Fakat 2004 yılında eski yönetici binanın hiç elektrik borçlarını ödemediği için 60.000ytl civarında bir borç geldi ve yeni yönetici bu borcu dairelere paylaştırdı.Ben aidatlarımı düzenli ödediğim için buna karşı çıktım. Yönetici de beni icraya verdi.Tabiki ben
icraya itiraz ettim.Bundan sonra ne yapmam gerekir.Yardımlarınıza şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.Metin Yıldırım
merhaba ben üniversitede okuyan bir öğrenciyim geçen yıl oturduğum ve haziranın 15 inde boşaltmış olduğum evin kontratı temmuz 1 e kadardı ben 15 gün önce boşalttım ve ev sahibi eve girmek istediğini söyledi bende gir bari dedim fakat ev sahibi eve girdikten sonra bana evin duvarlarında delik olduğunu eve zarar verdiğimi söyledi kontratta belirtmiş olduğumuz demirbaşlarda zarar görmüş dediği maddeler yoktu.ve evde otururken bütün aidat ve yakıt parasını ödemiştik fakat şimdi ev sahibi o zararlarımı çıkartmakmı istiyor bilmiyorum ödenmemiş yakıt paranız var diyor.bize ödemiş olduğumuz yakıt paraları için makbuz verilmedi .ev sahibide bu yakıt parasının yönetici tarafından istendiğini belirtiyor zaten sene başında yakıt parası olarak 490 ytl istiyen yönetici bize hiç bir şekilde haber vermedi ve daha sonra zam geldiğini söyledi ve 585 ytl talep etti bizde 585 ytl yi ödedik daha sonra evden taşınmak üzereyken kışın yakıt yetmedi ve yakıt alındı diyerek 100 ytl daha talep etti ve onuda ödedik şimdide ödenmemiş 65 ytl borcunuz var diyor.kontrat benim üzerime ev sahibide ben seni bilirim diyor sen ödemezsen kefilden alırız dedi ve kontratı avukata vereceğini söyledi kontratta bunları ifade eden hiç bir şey demirbaş vb. olarak yazmıyor.kontrat üzerinden neler yapabilir avukata verince onu merak ediyorum.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku