Sayın Yetkili
PTT Genel Müdürlüğüne bağlı sözleşmeli bir memurum. Hakkımda 3 ay önce bir soruşturma açıldı ve soruşturma neticesinde müfettiş raporu doğrultusunda zimmet suçu işlediğim gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldım. Yapmış olduğum savunmada tarafıma isnat edilen suçu kesinlikle işlemediğimi bildirmeme rağmen, soruşturmayı yürüten müfettişin kanaati ile 15.000YTl'yi zimmete geçirdiğim kanaati ile görevden uzaklaştırma cezası verildi ve bu parayı yatırmam istendi. Bende parayı yatırmanın suçu kabullenme olabileceğini düşünerek böyle bir suçu işlemediğimi ve dolayısıyla parayı da yatırmayacağımı idareye bildirdim.
Müfettiş tarafından hazırlanan dosya savcılığa intikal ettirildi ve şu anda savcılıkta inceleme aşamasında. Mahkeme aşamasına savcılığın gerekli görmesi halinde geçilecek.
1- Görevden uzaklaştırma ile birlikte mahkeme süresince maaşımın 2/3 ünü almam gerekirken, idare sözkonusu zimmet miktarının (15.000 YTL) alacağım maaştan kesileceğini ileri sürerek tarafıma maaş ödemesi yapmamıştır. Sözkonusu suçun mahkeme tarafından sabit görülüp görülmediği henüz belli değilken idarenin böyle bir tasarrufta bulunabilme yetkisi varmıdır?
2- Bana isnat edilen söz konusu suçtan dolayı mahkeme tarafından suçsuz bulunmam sözkonusu olduğunda, idare aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açabilme hakkım var mıdır?
3- Mahkeme sonucunda suçsuz bulunmam durumunda, idare tarafından görevden çıkarılma kararının hükmü ne olur?
Bu konularda tarafımı bilgilendirirseniz sevinirim. İşlerinizde başarılar dilerim.