Merhabalar,
11/11/2005 tarihinde noter satışı ile eşim adına bir araba satın aldık. 23/11/2005 tarihinde Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne aracı eşimin adına tescil ettirmek için müracaatta bulundum. 25/11/2005 tarihinde aracın devrinin yapılmasında sakınca olmadığı ile ilgili yazı geldi ve buna istinaden kaydını 29/11/2005 tarihinde eşim üzerine yaptırarak aracın ruhsatını çıkarttım ve arabayı kullanmaya başladık. Bu tarihten yaklaşık 7 ay sonra Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nden arayarak araç üzerinde daha önceden haciz olduğu, önceden yapılan 02/09/2004 tarihli icra satışı ile ilgili ihalenin feshi davası açıldığı ve bu sebeple aracı ve ruhsatı teslim etmem gerektiği söylendi. Ben aracı satın alırken ne satın aldığım kişinin ruhsatında ne de benim ruhsatımda "Araçta Hak ve Menfaati Bulunanlar" bölümünde icra ile ilgili bir kayıt yoktu. Ben bu aracı tamamen yasal bir şekilde devletimizin koyduğu kurallar çerçevesinde ve Devletimizin bana verdiği resmi belgelere dayanarak ve dahası ruhsatını adımıza çıkartarak satın aldım. "Kapı gibi tapusu var" deyimine de güvenim kalmadı. Tapu gibi ruhsatım vardı fakat oda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Bir şey satın alırken neye güvenebiliriz anlamadım...Yani adını bile duymadığım benden 3 önceki sahibinin borcunu devlet bana ödetmeye çalışıyor. Arabanın Plakası 34.....'dü, 42....oldu; ruhsat sahibi biz olduk fakat neden asıl borçluyu arayıp bulmuyorlarda 3 el değiştiren arabayı arıyorlar anlayamadık. İhalenin feshi davasında alacaklının avukatı aracın iyi niyetli 3. kişilere geçmemesi için trafik kaydına tedbir konmasını talep etmiş hakim bunu da dikkate almamış ve hiç bir haberimiz olmadan "kapı gibi ruhsatı" ile satın aldık fakat başımıza gelmeyen kalmadı. Şimdi arabam yada ödediğim para ne olacak bilmiyoruz.Konu ile ilgili yorumda buluncaklara şimdiden çok teşekkür ederim...Saygılarımla...