Biz 75 haneli, müstakil 3 katlı evlerden oluşan bir sitede 2 yıldır ikamet etmekteyiz. Ve eşim yönetim kurulunda görevlidir. Yanımızdaki eve 1 ay önce taşınan bir hanım büyük bir dedikodu yaparak, ortalıgı birbirine katmıştır. (Kısa ve öz anlatıyorum) Biz çalışan bir aileyiz. Evde olmadıgımız halde, bizlere yansıtılmadıgını düşünerek bizim adımızı vermiş ve bizi diger komşularımızla karşı karşıya getirmiştir. Ve o gün akşamı işten geldiğimizde ortak yeşil alan olarak kullanılan ve onun evinin balkonu olan yere(biz orayı kullanıyoruz yol olarak, ve tüm komşular) bolca çiçek ektirmiştir. Ve biz her geçişte sözlü taciz yapmaktadır. Söylediği sözler çok agırdır. Bunu yaparken teras şeklindeki balkonuna cıkarak degil tülün arkasından bize duyuracak şekilde yapmaktadır. Aynı şekilde evime gündüz biz yokken (yüksek sesle duyurmak amacıyla)gelen insanlara agır cümleler kullanıp onların huzursuz ederek onları üzmektedirler. Ve anne ve kızı üslüpsuz bir şekilde oturarak evime karşı eteklerini ayırıp iç çamaşırlarını göstererek yapmaktadırlar. Müzik sesi gecenin bir yarılarına kadar son ses açılmakta ve hiç tınlamamaktadırlar.Ve ben ve eşim bu yapılanlara sabırla susmaktayız. Gün geçtikkçe dozlarını artırmakta ve bundan hicbir şeklide utanmamaktadırlar.(Biz ev sahibiyiz / Onlar kiracı) Eşim bu duruma çok sinirlenmekte, ben her akşam eşimi sakinleştirmeye çalışmaktayım. Saglam adımlarla bu konuyu çözmek istiyorum. Yapılana cevap vererek ve kızarak, tepkiye tepki vererek, bu insanların davranışlarını engelleyemeyiz. Ama giyimleriyle yaptıkları taciz çok terbiyesizce yapılıyor.Evlerimiz çok yakın 1-2 metre kadar balkon yakınlıgımız. Balkona cıktıgımızda ister istemez yüzyüze geliyoruz. Bu sorunu medeni bir şekilde çözmek istiyorum. Eşim yönetimde ne gibi haklara sahip ve kullanabilir. Sözlü tacizler bir bayanın agzına alamayacagı kadar üslupsuz ve kuralsız.Bu sözlü tacizlerin bitmesi için neler yapabilirim, balkondaki uygunsuz görüntülerine nasıl engel olabilirim,ev sahibi ile konuşmam çözüm olabilirmi?? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Hayatı medeni yaşayan bir aileyiz, ilk kez böyle bir olayla karşılaştıgımız için sizden yardım almak istedim.
Bu işin kesin çözümü dava yoluna gitmek ve hakimin tespit ve taktirine bırakmaktır diye düşünüyorum.
Öncesinde mal sahibi ile görüşmeniz, bunu mümkünse yönetim kanalı ile veya desteği ile yapmanız faydalı olabilir.
Ayrıca karakola şikayetiniz de sonuç getirebilir. Gürültü ve uygunsuz davranışları yerinde tespit edebilirlerse yaptırım imkanları var.
En son çare ise mahkemeye başvurup, şahitler kanalı ile gereğini talep etmek.
Ancak anlayamadığım, eşiniz yönetimdeyse yönetim neden devreye girip gerekli uyarıyı yapmıyor.
Bu işin kesin çözümü dava yoluna gitmek ve hakimin tespit ve taktirine bırakmaktır diye düşünüyorum.
Öncesinde mal sahibi ile görüşmeniz, bunu mümkünse yönetim kanalı ile veya desteği ile yapmanız faydalı olabilir.
Ayrıca karakola şikayetiniz de sonuç getirebilir. Gürültü ve uygunsuz davranışları yerinde tespit edebilirlerse yaptırım imkanları var.
En son çare ise mahkemeye başvurup, şahitler kanalı ile gereğini talep etmek.
Ancak anlayamadığım, eşiniz yönetimdeyse yönetim neden devreye girip gerekli uyarıyı yapmıyor.
Esenlikler,
Gün içinde bir cevap alabilmek beni çok sevindirdi. Teşekkür ederim.
Evet yönetimde ama ne şekilde uyarı yapabiliriz bunun en dogru yolu nedir bilemiyoruz.Sözlü uyarımı, yazılı uyarımı, ihtarnamemi... Bide yöneticinin bu konudaki hakları ve sorumluluklarının tam olarak ne oldugunuda bilmiyoruz. Bunu ögrensek belki bunu kullanarak bir uyarı yapabiliriz.Bu aile çok kötü konuşma tarzına sahip. Laf kalabalığı yapabilen, bagırıp cagırıp üste cıkabilen yapıda insanlar.Onlara yaptıkları yanlışı bile söylesek eminizki yine aynı tavırlarla konuşup ahlak bekçimizmisin diyeceklerdir.Rezillik yaşamak istemiyoruz.Bide işin ilginç yanı bu olayları babaları evde yokken, seyahatteyken yapmaları.Evin babası evdeyken sözlü sataşma cinsel temalı görüntü verilerek yapılan taciz yapılmıyor. Sanırım bu nezih sitede kavga gürültü çıkmadan halletmek istiyor eşim ve diger yönetim üyeleri. Bu yüzden uygun olan yolu arıyorlar.
Bana yöneticinin haklarını söyleyebilirseniz belki bir yol bulabilirim. Kat mülkiyeti kanununda detaylı olarak belirtilmiyor çünkü.
Neler yapılabileceğini açıkça anlattım sanıyorum. Sakinlerin huzurunu kaçıran bir olayın engellenmesi için gereken girişimleri yapmak yönetimin görevidir.
Siz yönetime yazılı olarak başvurursunuz onlar da gereğini yapar.
Yapmıyorlarsa siz gereğini yaparsınız ve isterseniz görevini yapmadığı için yönetimi de dava edebilirsiniz. Tercih sizin.
Konuya değişik bir yaklaşım getirmek istiyorum; yaşamakta olduğumuz mahalle ve apartımandaki dini görüşü bizden ayrı olan şahıslar bu ayrımı her alanda bize duyumsatmanın ötesinde gördüğümüz psikolojik rahatsızlığı da kullanarak her türlü baskıyı uygulamanın ötesinde benim evde çalışmamdan da rahatsız olarak - özellikle eve biglisayar geldikten sonra baskılarını daha da arttırarak çocuklarına çalışma odamı gözetletmeye başlamışlar ve çalışma odamdayken özellikle tahrikkar tavırlar içine girmişlerdir- bizi apartımandan atmak için birkaç kez imza toplama girişiminde bulunmaya kalkmışlardır. Bu arada eşim de yaşadığı rahatsızlığın etkisiyle apartımanda yaşa dışı olarak yöneticilik yapan bayan ve Onu destekleyen bir başka bayanla ilişkim olduğu yolunda gerek konutumundan gerekse apartıman içine çıkarak ağır ötesi laflar etmektedir. Geçtiğimiz yıl eşimin bu savlarını konuşmak üzere benimle ilişkisi olduğunu savladığı bayanları konutuma çağırdığım sırada bir tanesi akıl sağlığımıza yönelik ağır laflar ettikten sonra " siz bu apartımanda yaşama hakkını yitirdiniz " deyip, telefonu yüzüme çarptı ve bu olaydan on gün kadar sonra apartımandaki hakkımızdaki imza toplama girişimine müdahale ettiğim sırada eşim bana ağır laflar eden yaşadışı yöneticilik yapan bayanı polisin haber vermememe karşın zamanında gelmemesinin de etkisiyle yaraladı.
Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru gürültü yapan üst katımdaki eski kiracıya konutumdan karşılık vermemin ardından " siz bu apartımanda yaşama hakkını yitirdiniz " diyen bayan ve kocası daireleri diğer tarafta olmasına karşın kapıma dayanarak adeta bize hesap sormaya kalktılar - ki bu bayan habire hakkımızda imza toplamakta ve üst katımdaki eski kiracının kullanımı sonucunda tavanı akan tuvaletimi ev sahibinin de duyarsızlığının sonucunda ilgili anakent belediyesinin ilgili birimine şikayet ettiğim için karakolda hakkımda bulunduğu anlatımda
" apartımandaki şahıslar hakkında verdiğim dilekçelerden apartıman olarak rahatsız oldukları için imza toplayıp özellikle beni - sükna hakkına dayanarak oturduğum babamın evinden - atma girişiminde bulunduklarını " belirtmişti. Hemen belirteyim ki bu bayanın desteklediği yönetim Kat mülkiyeti yasasının hiçbir hükmünü yerine getirmemektedir ve bu durumu yöneticiye bir mektupla bildirdiğim gün kapıma dayanan yönetimle aramızda çıkan arbede sonrasında akşam kapıma yöneticinin kızı not kağıdına yazılmış bir pusula getirerek o akşam apartıman toplantısı olduğunu belirtmişti - bizi apartımandan atmak için -
Son birkaç aydır - özellikle üç - dört gündür - yoğun rahatsızlık yaşayan eşim devamlı olarak apartımana yönelik ağır laflarla huzuru bozucu davranışlar sergilemekte ve her defasında konutuma çağırdığım polislere eşimin durumunu ve devam eden davasını bıkmadan usamadan anlatıp, apartıman huzurunu bozduğundan bahsedip kendilerini göreve çağırmama karşın - ki eyimin bu durumunu birkaç kez savcılığa da bildirdim - hiçbir şey yapmadan çekip gitmektedirler.
Bu bilgiler ışığında, apartıman yönetimi yukarıdaki olayları ve psikolojik rahatsızlığımızı bahane ederek hakkımızda imza toplayıp, apartımandan atma girişiminde bulunabilirler mi? Ve böyle bir şey olduğu takdirde ne yapabiliriz?
Konu Mehmet66 tarafından (18-06-2007 Saat 22:16:58 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: konuya açıklık getirebilicek bir küçük not eklemek
Yine bir sürü detaylar ve bizleri hiç ilgilendirmeyen hususlarla gündemdesiniz.
Sizin bitmek bilmeyen kişisel sorunlarınızı bizim çözebilmemiz mümkün değildir.
Lütfen soracağınız soruları kısa ve öz olarak sorunuz ve mükerrer olmamasına özen gösteriniz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku