Polis Tutanağı Mağdura Neler Yapıyor, Ceza Yağdırıyor
Değerli arkadaşlarım. Bir olaya maruz kalıyoruz ve polis çağırıyoruz. polis çok yakın olmasına rağmen gelmiyor. biz karakola geçiyoruz kendi imkanlarımızla. Kafama defalarca vurulan kurusıkı silahıda karakola götürüyorum. Karakoldaki polisler "OLAY, YAKALAMA ve MUHAFAZA ALTINA ALMA" tutanağına olayla hiç alakası olmayam ve beni şok eden şeyler yazmışlar. İmza atan 2 polis memuru ve 1 komseri çapraz sorğuya alsalar herşey orataya çıkacak. bunun mümkünü var mı.
Kızkardeşim ve ben yolda giderken annemin evine yakın bir yerde hiç tanımadığımız kiralıklarca dövüldük. Benim ayakta durmaya ve yada vurmaya ne imkanım oldu ne de zamanım. ilk hamlelerinde kolumu kırdılar ve aynı anda gözlüğümü kırdılar. ben yerde yüzüstü kapandım. Belimdeki kurusıkı silahı çıkarıp kafama defalarca vurdular. Kaçtıkları anda ben telefonla karakolu arayıp yardım istedim 10-15 dakika bekledim ve gelen olmayınca çok yakın olan karakola kendi imkanlarımızla geçtik. tabancada parmak izleri olduğunu ve muhafazasını istedim bize ifadeniz deyip ikişer kağıt imzalattılar. Başıma ilk defa geliyor böyle bir şey. Benim göz bozukluğu toplamı 17 derece okumam mümkün değil. bizi ambulansa bindirirken karakoldan imzalattılar.
Karakoldaki 2 polis ve 1 komserin imzasının bulunduğu "OLAY, YAKALAMA VE MUHAFAZA ALTINA ALMA" tutamağı denen kağıtta şöyşe yazıyor.
Silahla saldırı ve bıçakla yaralama üzerine gelen ihbar ile olay yerine intikal etmişler, olay yerinde beni kızkardeşimi ve bizi döven iki kişiyi yakalamışlar. biz karşılıklı dövüşmüşüz. ben onlara silah çekip bıçakla yaralamışım falan.. Benim üst aramamda bende silah ve bıçak çıkmış...
oysa bizi dövenler kaçtı, karakoldan gelen olmayınca10-15 dakika bekledikten sonrqa biz karakola geçtik. karakoldan daha ekip çıkmamıştı. biz oradayken bir ihbar geldi ve ekip çıktı ve o iki kişiyi yakalayıp geldi. Tabancayı karakola götüren benim çünkü onunla benim kafama defalarca vurdular, rapordada darp görünüyor. parmak izlerininde olduğunu söylemiştim. BEN BU POLİSLER VE BU TUTANAK İLE İLGİLİ NE YAPABİLİRİM. Şuan bu tutanak dikkate alınarak hazırlanan iddianamede silahla saldırı ve kasten yaralamadan yargılanıyorum. HEM DÖVÜLDÜM HEMDE 48 sabıkası olan kiralıklara karşı ben hapis istemiyle yarğılanıyorum. Bu adamlar polisleri karakolda tehdit etti ve küfür ettiler. bu hırsızlık şebekesini karakol tanıyor ve BENİM ALEYHİME OLAY VE TUTANAĞI DEĞİŞTİRİYOR. Bu tutanakta imzası olan polis memurlarını çapraz sorguya alıp keşif yaptırılırsa olay yerini nerede arabayla durduklarını önce kimleri nerede yakaladıklarını nasıl aradıklarını vs.. çapraz sorular sorsalar ayrı ayrı herşey orataya çıkacak. Olay yerine gelmediler üst aramadılar olay yerinden diğer iki kişi bizi dövüp kaçtılar. ALLAH2 ınızı severseniz bana yardım edin. Ben yıllarca böyle şeylere hiç inanamamış Polis teşkilatını korumuştum. Ama şimdi benim başıma geldi. Şimdi ne yapmalıyım. bu benim gururuma dokundu. ben bunun peşini bırakmamalıyımki böyle şeyler yapan birkaç polis memuru gereken cezayı almalıki başkalarına birdaha kimse yapmasın. Olan şeyleri değiştirip kafalarına göre şeyler yazmasınlar. MAĞDUR durumda olanları SUÇLU konuma sokmasınlar.
BU POLİSLER HAKKINDA NE YAPMALIYIM LÜTFEN BANA YARDIM EDİN
Şimdiden teşekkürler
Re: Polis Tutanağı Mağdura Neler Yapıyor, Ceza Yağdırıyor
Valla hiç uğraşma derim benimde bir arkadaş gerçek silahla darpa uğradı. Karşı tarafın avukatları(3 adet ağır ceza uzmanı avukat) polisleri istediği gibi yönlendirip, olayı kendi leyhlerine çevirdiler.Arkadaşım çok zarara uğradı.2000YTL masraf yaptı.Karşı taraf yalancı şahitler ve kavgada çektiği silahı saklayarak olaydan yırttı.Adalet sistemide biliyorsun suistimale çok açık.Boş yere hakkını aramaya kalkma.Umarım günün birinde her şey değişir.DİLEMEKTEN BAŞKA ÇARE BIRAKMADILAR ÇÜNKÜ...
managertr2003 rumuzlu üyeden alıntı
Değerli arkadaşlarım. Bir olaya maruz kalıyoruz ve polis çağırıyoruz. polis çok yakın olmasına rağmen gelmiyor. biz karakola geçiyoruz kendi imkanlarımızla. Kafama defalarca vurulan kurusıkı silahıda karakola götürüyorum. Karakoldaki polisler "OLAY, YAKALAMA ve MUHAFAZA ALTINA ALMA" tutanağına olayla hiç alakası olmayam ve beni şok eden şeyler yazmışlar. İmza atan 2 polis memuru ve 1 komseri çapraz sorğuya alsalar herşey orataya çıkacak. bunun mümkünü var mı.
Kızkardeşim ve ben yolda giderken annemin evine yakın bir yerde hiç tanımadığımız kiralıklarca dövüldük. Benim ayakta durmaya ve yada vurmaya ne imkanım oldu ne de zamanım. ilk hamlelerinde kolumu kırdılar ve aynı anda gözlüğümü kırdılar. ben yerde yüzüstü kapandım. Belimdeki kurusıkı silahı çıkarıp kafama defalarca vurdular. Kaçtıkları anda ben telefonla karakolu arayıp yardım istedim 10-15 dakika bekledim ve gelen olmayınca çok yakın olan karakola kendi imkanlarımızla geçtik. tabancada parmak izleri olduğunu ve muhafazasını istedim bize ifadeniz deyip ikişer kağıt imzalattılar. Başıma ilk defa geliyor böyle bir şey. Benim göz bozukluğu toplamı 17 derece okumam mümkün değil. bizi ambulansa bindirirken karakoldan imzalattılar.
Karakoldaki 2 polis ve 1 komserin imzasının bulunduğu "OLAY, YAKALAMA VE MUHAFAZA ALTINA ALMA" tutamağı denen kağıtta şöyşe yazıyor.
Silahla saldırı ve bıçakla yaralama üzerine gelen ihbar ile olay yerine intikal etmişler, olay yerinde beni kızkardeşimi ve bizi döven iki kişiyi yakalamışlar. biz karşılıklı dövüşmüşüz. ben onlara silah çekip bıçakla yaralamışım falan.. Benim üst aramamda bende silah ve bıçak çıkmış...
oysa bizi dövenler kaçtı, karakoldan gelen olmayınca10-15 dakika bekledikten sonrqa biz karakola geçtik. karakoldan daha ekip çıkmamıştı. biz oradayken bir ihbar geldi ve ekip çıktı ve o iki kişiyi yakalayıp geldi. Tabancayı karakola götüren benim çünkü onunla benim kafama defalarca vurdular, rapordada darp görünüyor. parmak izlerininde olduğunu söylemiştim. BEN BU POLİSLER VE BU TUTANAK İLE İLGİLİ NE YAPABİLİRİM. Şuan bu tutanak dikkate alınarak hazırlanan iddianamede silahla saldırı ve kasten yaralamadan yargılanıyorum. HEM DÖVÜLDÜM HEMDE 48 sabıkası olan kiralıklara karşı ben hapis istemiyle yarğılanıyorum. Bu adamlar polisleri karakolda tehdit etti ve küfür ettiler. bu hırsızlık şebekesini karakol tanıyor ve BENİM ALEYHİME OLAY VE TUTANAĞI DEĞİŞTİRİYOR. Bu tutanakta imzası olan polis memurlarını çapraz sorguya alıp keşif yaptırılırsa olay yerini nerede arabayla durduklarını önce kimleri nerede yakaladıklarını nasıl aradıklarını vs.. çapraz sorular sorsalar ayrı ayrı herşey orataya çıkacak. Olay yerine gelmediler üst aramadılar olay yerinden diğer iki kişi bizi dövüp kaçtılar. ALLAH2 ınızı severseniz bana yardım edin. Ben yıllarca böyle şeylere hiç inanamamış Polis teşkilatını korumuştum. Ama şimdi benim başıma geldi. Şimdi ne yapmalıyım. bu benim gururuma dokundu. ben bunun peşini bırakmamalıyımki böyle şeyler yapan birkaç polis memuru gereken cezayı almalıki başkalarına birdaha kimse yapmasın. Olan şeyleri değiştirip kafalarına göre şeyler yazmasınlar. MAĞDUR durumda olanları SUÇLU konuma sokmasınlar.
BU POLİSLER HAKKINDA NE YAPMALIYIM LÜTFEN BANA YARDIM EDİN
Şimdiden teşekkürler
canım kardeşim bak sen bu yazdıklarında yalan söylüyorsun hatta birbirini tutmayan çelişkili açıklamalar yapıyorsun bi diyorsun yok beni dövüp kaçtılar birde demişsin beni döven adamlar karakolda polisi tehdit etti küfür ettiler hani kaçmıştılar senle beraber ne işleri var orda o zaman..hadi onuda geç bak kardeş bir polis eğer darp edeni yakaladım diye tutanak tutuyosa o kişileri karakolda sağlık raporlarıyla beraber hazır bulundurmak ZORUNDADIR diyorsunki tutanakta yakaladıklarını yazdılar sonra diyorsun kaçtılar sonra da diyorsunki karakolda küfür ettiler polislere o şahıslar..söylediklerin hep çelişkili..senin amacın ne polis düşmanımısın devlet düşmanımısın bilmiyorum ama yaptığın şeyin yanlış olduğunu hatalı olduğunu ve bu ülkenin polislerinin çalışma şartlarına göre çok iyi bir şekilde duyarlı ve fedakarlık ederek çalıştıklarını kafana sok...bu tür gerçek dışı yazılarla sen bu ülke insanını polise düşman edemezsin...saygılarımı sunarım...iyi günlar..
mazennaisu rumuzlu üyeden alıntı
canım kardeşim bak sen bu yazdıklarında yalan söylüyorsun hatta birbirini tutmayan çelişkili açıklamalar yapıyorsun bi diyorsun yok beni dövüp kaçtılar birde demişsin beni döven adamlar karakolda polisi tehdit etti küfür ettiler hani kaçmıştılar senle beraber ne işleri var orda o zaman..hadi onuda geç bak kardeş bir polis eğer darp edeni yakaladım diye tutanak tutuyosa o kişileri karakolda sağlık raporlarıyla beraber hazır bulundurmak ZORUNDADIR diyorsunki tutanakta yakaladıklarını yazdılar sonra diyorsun kaçtılar sonra da diyorsunki karakolda küfür ettiler polislere o şahıslar..söylediklerin hep çelişkili..senin amacın ne polis düşmanımısın devlet düşmanımısın bilmiyorum ama yaptığın şeyin yanlış olduğunu hatalı olduğunu ve bu ülkenin polislerinin çalışma şartlarına göre çok iyi bir şekilde duyarlı ve fedakarlık ederek çalıştıklarını kafana sok...bu tür gerçek dışı yazılarla sen bu ülke insanını polise düşman edemezsin...saygılarımı sunarım...iyi günlar..
Bildiği kadarıyla bir adli olayda kimin yalan söylediğini bulmak mahkemenin işi. Polisin yaptığı yanlış uygulamayı eleştiren ve kendince haklı olan bu üyemize yalancı ithamında bulunmanız sanırsam meslektaş korumasından kaynaklı.
Bu mantıkla bakarsak geçen günlerde Avcılar' da bu şerefli üniformayı suç işlemek için kullanan ve bir kadına tecavüz etmek için polis kılığına giren şeref yoksunu adamları engellemeye kalkan bir olsa o da devlet düşmanı mı olacaktı?
Bakınız üyemiz ne demiş;
"oysa bizi dövenler kaçtı, karakoldan gelen olmayınca10-15 dakika bekledikten sonrqa biz karakola geçtik. karakoldan daha ekip çıkmamıştı. biz oradayken bir ihbar geldi ve ekip çıktı ve o iki kişiyi yakalayıp geldi."
Sanki meslektaşı korumadan önce biraz daha dikkatli okumak gerekiyor.
mazennaisu rumuzlu üyeden alıntı
sen okuma ve anlama kursuna gitmelisin. "GELEN BİR İHBARLA O İKİ KİŞİYİ YAKALAYIP KARAKOLA GETİRDİLER" diye yazıyorum orada tekrar oku. Sen ve senin gibiler kimin haklı kimin haksız olduğuna karar veremezsiniz. Sen ne diyorsun hani kaçmışlardı? bu cümleni ve bana yazdıklarını tekrar oku, daha sonra benim yazdıklarımı oku. unutma ben şehit torunuyum. kalleş yada satılmış torunu değilim. (buradan oku : https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=23994
Ayrıca bu olayın gerçek dışı olduğu konusunda kendine ve namusuna güvenen varsa; savcılık hazırlık soruşturması, ceza davasının dosya numarasını ve şuan sonuçlanmış olduğu için mahkeme ilamını verebilirim, ama önce bir anlaşma yapmak lazım o zaman herşeyini kaybedersin. İstersen ortaya 100.000 ytl tazminat koyalım anlaşalım, bu parayıda şehit polis eşlerinin vakfına bağışlayalım, ben varım bu işe. Ben yalancı yada uydurukçu değilim, sana iade ediyorum. Gerçek dışı yazıları senin gibiler yazar. Kiminin karşısında gıkı çıkmayanlar güçsüzün tepesine binerler, sonrada savunmaya geçereer. Kimse zengine uşak, emperyalis ile makam sahibine yalaka ve köle olmasın, yazdığım konular gerçek. Polis tutanakta beni zor duruma düşürecek ve karşı tarafın yırtmasını sağlıyacak ifadeler kullanmış, benim göz bozukluğumun toplamı 17 derece, olayda gözlüğüm kırıldığı için okuyamadım, ve "sizin söylediklerinizi yazdık" dediler, bende imzaladım, sen o suçluların ifadelerindeki çelişkileri gör, (hakim görmesede, polis yazmasada, okuyan herkesin kimlerin yalan söylediğini bilebilecek kadar açık. Sakın bilmediğin şeylerde "gerçek dışı konular" diye kafadan yalan atma, bence oku, düşün ve yıllar geçtikçede büyümeye devam et.
Konu managertr2003 tarafından (07-01-2009 Saat 21:07:40 ) de değiştirilmiştir.
mazennaisu, umarım cevap verirsin. Ama Polis kimliğini bir kenara bırakarak ve normal bir vatandaş olarak düşün, yoksa hemen savunmaya geçiyorsun. konu emniyet teşkilatı değil, konu orada görevli bir kaç polis memuru, unutma, bu ve benzeri memurlar teşkilatınıza zarar veriyor, hele birde teşkilattan sizin gibi bunları bilmeden savunanlar çıkınca emniyet teşkilatına daha da zarar veriyor
Konu managertr2003 tarafından (08-01-2009 Saat 20:54:09 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: harf hatası
mazennaisu isimli üyemiz sanırım tekrar okuyup anlamıştır. Bu sefer yarım yamalak okumayıp sanırım hatasını anladı ki, cevap gelmedi kendisinden. nedersiniz?
Konu managertr2003 tarafından (09-01-2009 Saat 14:07:01 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: yazım hatası
Cevap: Polis Tutanağı Mağdura Neler Yapıyor, Ceza Yağdırıyor
şahsi sonucum: bu ülkede her an kimin başına ne geleceği belli olmuyor. yıllardır hukuku yönetenler başlarına bir hal gelmeden keyifleri yerindeyken son zamanlarda allahın belası zebaniler gibi hukuk hukuk hukuk siyasallastı diye bağırıyorlar. şu an ülkemle aramdaki vatandaşlık bağı esasını cidden sorguluyorum neyiz biz.
Konu ymtiger tarafından (12-03-2010 Saat 01:49:09 ) de değiştirilmiştir.
,
yakalama tutanağı örneği,
karakolda bilgi verme tutanagi ne demek,
http:www.hukuki.netshowthread.php23994-Polis-Tutanagi-Magdura-Neler-Yapiyor-Ceza-Yagdiriyor,
karakol tutanak örnekleri,
olay ve yakalama tutanağı örneği,
polis tutanağı nasıl yazılır,
tutanak nedir,
polis olay tutanağı,
polis tutanagi nedir,
tutanak tutmak ne demek,
polis yakalama tutanağı örneği,
ifade tutanagi karakol
Gürültü yaptıkları gerekcesiyle gece komşuyu polise şikayet ettim olay yerine polis ekipleri geldi ve bu esnada hakaret ve ölüm tehdidi bana edildi, ...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku