Parayı ödedikten 2.5 yıl sonra tekrar icraya verildim
Merhaba,
Benim sorunum şöyle; Bir bankadan aldığım kredi kartı borcunu ödeyemediğim için icralık oldum , bana gönderilen icra tutarındaki ana parayı banka avukatına peşin olarak ödedim ayrıca kendisi ile anlaşarak 924 YTL lik masraf ve faizler içinde 650 YTL ödedim , sonuçta benim dosyamın kapanacağı sözünü aldım, fakat ibraname almadım.
Uzun süre kimse beni bu konuda aramadı .Aradan 2.5 yıl geçtikten sonra tesadüfen aracımın üzerinde haciz bulunduğunu trafikten öğrendim ve icra dairesine gidip dosyayı açtırınca görevli ,dosyanız açık borcunuzun tamamını ödememiş gözüküyorsunuz dedi.Ben de nasıl olur ben borcumu peşin olarak avukatın hesabına yatırdım bu işte bir hata var deyip avukatın numarasını aldım ve kendisini arayarak ibarname vermesini talep ettim,ancak kendisi dosyamın açık olduğunu ve ödemelerimin eksik olduğunu belirtti .
Bunun üzerine büroya gittim ve dosyayı avukat ile birlikte inceledik , başta belirttiğim ücretler tahsil edilmiş gözüküyor fakat aradaki 274 YTL fark düşülmemiş ve 2.5 yıl temerrüt faizi işletilmiş. Demek ben tesadüfen öğrenmesem bana 5 - 6000 YTL ödetecektiniz diye çıkışınca, biz size 2 kez ödeme emri gönderdik ama siz evde yoktunuz kapıya yapıştırdık toplam borcunuz bu gün itibari ile 1.480 YTL dedi.
Bu arada benim adresimde bir değişiklik yok nasıl our bu deyince bu ödeme emirlerinin suretlerini gösterdi , ayrıca ben kendilerine ev iş ve cep telefon numaralarımı da vermiştim ancak arayan olmamıştı.
Sonuçta avukat ibarname vermek için toplam 634 YTL istedi , ben de ödeme imkanım olmadığını 3 veya 4 taksitte ödeme yapabileceğimi söyleyerek kabul etmek zorunda kaldım.
Burada benim suçum telefonda dosyanın kapandığını söylemelerine rağmen ibarname almamam.
Bu konuda yapılabilecek başka bir şey olduğunu sanmıyorum, çünkü karşımda Türkiyenin en büyük bankasının avukatı var, ne de olsa burası Türkiye her şey her an olabilir.
Re: parayı ödedikten 2.5 yıl sonra tekrar icraya verildim
Aynı avukatın hesabınamı para yatırmıştınız...yani 2.5 yıl önce anlaşma yaptığınız avukatla şimdi muhatap olduğunuz avukat aynımı....bu bir..
ikincisi bu olayları olduğu gibi avukatın barosuna dilekçe yazarak şikayette bulunun...ama eğer 2.5 yıl önce bize olduğunu anlattığınız olaylar olmuşsa..lütfen yanlış anlamayın..
hermeslekten olduğu gibi bazı hukukçu arkadaşlarda böyle işler yapabiliyor...genele vurmayın lütfen....
son olarak size önerim şu olur..alacak verecek işlerinde babanızla bile belge üzerinde işinizi görün...
saygılarımla
Re: Parayı ödedikten 2.5 yıl sonra tekrar icraya verildim
Merhaba,
İlginize teşekkür ederim,çok haklısınız.Bu devirde insan babasına bile güvenemiyor.
Olay şu şekilde oldu;Bana gelen icra takibinden sonra banka avukatını telefonla aradım ve borcun tamamını peşin olarak ödeyeceğimi söyledim,kendisi 3.550 YTL borcum olduğunu parayı direk kendi banka hesabıma yatırmamı oradan kendilerinin tahsil edeceğini söyledi.( Bunun nasıl olduğunu bu gün bile anlamadım ). Ben parayı yatırdım ve dekontu avukata faksladım.Kendilerinden borcum olmadığına dair bir belge istedim, ancak kendisi bana bu belgeyi verebilmesi için 1.298 YTL daha ödemem gerektiğini söyledi, bu dosya ve masraflar içinmiş. Ben de baştan bunu niye söylemediniz,şimdi bu kadar param yok eğer makul bir şey söylerseniz hemen ödeyeyim dedim, kendisi de bankayı arayacağını ve bana döneceğini söyledi. Aynı gün beni arayarak 650 YTL peşin yatırmam hailinde borcumun kapatılacağını söyledi, ben de 650 YTL yi aynı hesaba yatırdım dekontu faksladım, aradığımda dosyanın kapatılacağını artık borcum kalmadığını söyledi (tarih mart 2003 ).Bende bu "büyük!" bankanın vekilinin sözüne inandım.
O tarihten beri de beni hiç arayan soran olmadı ta ki trafikte haciz ortaya çıkana kadar ( haciz tarihi ekim 2005).
Bu haciz için avukatın bürosuna gitttiğimde kendisi o dosyaya bakan kişinin işten çıktığını ve dosyada borcun kapandığına dair hiç bir ibare olmadığını söyledi, ancak benim ödediğim paraların makbuzları dosyada mevcut.
Sonuç olarak benden 640 YTL yi 2 taksitte alacaklar ve ibarname verecekler.
Ben bunada şükür dedim, çünkü bütün ödemeleri kendi hesabıma yaptırmışlardı, biz bu parayı almadık diyebilirlerdi.
Aslında bu bankanın yaptığı başka işleri de biliyorum ama bunları bir kenarda saklıyorum zamanı gelince açıklamak üzere.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku