+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: Hukukta yüksek lisans

Hukukta yüksek lisans Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Dec 2006
    Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    623
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Hukukta yüksek lisans

    merhaba
    hukuk doktorası veya nasıl isimlendirilir bilimiyorum ama hukukla ilgili başka üni.mezunlarının alacağı bir program varmı.LES ile girilen...
    umarım anlatabildim sorumu
    saygılarımla
    bu arada konuyu burda açmak yanlış oldu ise affola..



    Hukuki NET Güncel Haber

    Hukukta yüksek lisans konulu yargıtay kararı ara
    Hukukta yüksek lisans konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    3.492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Hukuk doktorası

    yüksek lisans mı kastınız?

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Dec 2006
    Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    623
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Hukuk doktorası

    Duygu Hanım
    neyi kastettim açıkcası bende bilmiyorum..
    ama ben tıp doktoruyum..hukuk dalında fakülte okuyamayacağıma göre doktoramı herneyse ne yapabilirim ve bunun yolları nedir..
    saygılarımla

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Oct 2006
    Nerede
    Diyarbakır, Merkez, Turkey.
    İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Hukuk doktorası

    Hukukta doktora yapabilmek için hukuk veya siyasal bilgiler fakültesi gibi hukukla ilgili bir bölümden mezun olmak gerekir. Ancak siz sadece adli tıpbölümünde doktora yapabilirsiniz.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Hukuk doktorası

    Alıntı Adilyaşam rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Hukukta doktora yapabilmek için hukuk veya siyasal bilgiler fakültesi gibi hukukla ilgili bir bölümden mezun olmak gerekir. Ancak siz sadece adli tıpbölümünde doktora yapabilirsiniz.
    Hangi lisans alanından mezun olunursa olunsun hukuk dallarından hangisinde olursa olsun yükseklisans yapabilirsiniz. Bu bütün fakülteler için geçerlidir. Yani hukuk fakültesi mezunu arkadaşlarda örneğin ziraat fakültesinde yüksek lisans yapabilir. Tabii gerekli koşulları sağlamak koşuluyla. Yani Ales(les) mezuniyet ortalaması ve yapılacak olan bilim sınavında başarılı olma. Genellikle Enstitülerin farklı branşlardan gelen öğrenciler için bilimsel hazırlık programları vardır. Ancak en fazla bir yıllık bir süre uzatır eğitiminizi.

    Dahası eğer yüksek lisans mezunu iseniz gerekli koşulları sağlarsanız istediğiniz alanda doktora yapabilirsiniz.

    Sayın Klmakn, uzmanlık eğitimini yapmamış olsanız dahi siz lisansüstü eğitime doktora düzeyinden başlayabilirsiniz. 6 yıllık tıp fakültesi eğitimi buna olanak tanımaktadır.

    Peki başka alandan gelenlerin yaptığı çalışmaların kalitesi düşük olur mu? Yada başka bir alandan gelenlerin sınavda başarı şansı düşük olur mu? Kesinlikle hayır. Yeter ki jüriye neden o alanda lisansüstü yapmak istediğinizi mantıklı bir şekilde açıklayın. Jüri üyeleri farklı alandan gelen adayları sempatik bulur dahası farklı bir bakış açısı yeni bir nefes getireceğini bilirler.
    Ahh bu sitede bile kaç arkadaşa söyledim. Ne olur eğitim mastırı yapın diye. Eğitim hukuku diye bir alan var dışarda. Bizde yok diye. Ama sakalım yok ki (doğal olarak:o )

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Mar 2003
    İletiler
    1.053
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Hukuk doktorası

    Sayın klmakn;

    Hukuk fakültesi dışında bir fakülteden mezun olmuş olanlar ancak bazı üniversitelerde hukukla ilgili yüksek lisans ve doktora eğitimi alabilirler. Genel olarak üniversitelerde "özel hukuk yüksek lisans programı", "kamu hukuku yüksek lisans programı", "ab hukuku yüksek lisans programı" adı altında yüksek lisans programları mevcuttur. Örneğin Dokuz Eylül Üniversitesi, bu bölümlere sadece hukuk fakültesi mezunu olanları kabul etmektedir (bkz: http://www.sbe.deu.edu.tr/SBEWEB/OGRWEB/OGRKKS/knb.htm). Yine bildiğim kadarıyla Marmara Üniversitesi de sadece hukuk fakültesi mezunlarından yüksek lisans programlarına öğrenci almaktadır. Bununla birlikte Selçuk Üniversitesi hukuk yüksek lisans programlarına hukuk fakültesi mezunları dışındanda öğrenci kabul etmektedir. Üniversitelerin websitelerini takip edip başvuru şekli ve koşulları öğrenilebilinir.

    Bir tıp fakültesi mezunu hukuka en yakın hangi bölümde yüksek lisans eğitimi alabilir sorusuna verilebilecek cevap ise "adli tıp" cevabını verilebilir. İStanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde yada Ankara Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nün websitelerini ziyaret edebilirsiniz.

    Sonuç olarak denilebilir ki, herhangi bir fakülte mezununun hukukla ilgili programlarda yüksek lisans veya doktora yapabilmesi üniversitenin elindedir. Bazı üniversiteler bölüm dışından öğrenci alabilirken genel olarak hukukta yüksek lisans için hukuk fakültesi mezunu olmak gerekir.

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Hukukta yüksek lisans

    Sanırım yukarıdaki yazım yanlış anlaşılmaya açık kalmış. Sayın Varlıakman'a yaptığı ekleme için teşekkür ederim. Yasal olarak bir engel yok demek istemiştim. Tabii ki enstitüler, anabilim dallarının görüş ve talepleri konusunda sınırlama getirme hakkına sahiptir. Bu sınırlamalar programın amacına yöneliktir. Yani programın öngördüğü öğrenci özelliklerini taşıyamayacağı açık kişileri baştan elemeye yöneliktir.

    Yurtdışındaki uygulamalara bakıldığında çoğu ülkede yüksek lisans eğitiminin farklı alanlardan yada düşük sınıf üniversitenin aynı alanından gelen öğrencilere yönelik bir eğitim şekli olarak ele alındığını görüyoruz. Aynı alanda lisans üstü eğitim doktoradan başlıyor. Hukuk mezunuysanız doğrudan doktoraya başlama şeklinde. Avrupa birliğiyle uyum çabaları çerçevesinde bu olanak bizdede yasal olarak sağlanmıştır. Ancak henüz öğretim üyeleri bu yönetmeliğe uyum sağlayamadığı için olsa gerek kabul görmemektedir. Nitekim Kaan arkadaşın eklediği link incelendiğinda dil bölümleri hariç (onların yurtdışı ilişkileri daha gelişkin olduğu için daha esnekler bu konuda) hep yüksek lisans koşulu konduğu görülmektedir. Bu durumda bilim dalı üyelerinin uygun gördüğü kısıtlamaları yapma ve giriş koşullarını saptama hakkı olduğu için YÖK'ün çıkardığı yönetmelik işlevsiz kalmaktadır.

    Bu arada şuna da dikkat çekmek isterim. Akademik mesleki eğitim lisans eğitimidir. Lisans üstü ise akademik kariyer eğitimidir. Yani bir mesleği icra etmek için o mesleğin lisans eğitimini almanız gerekir. Avukat olmak gibi bir amacınız varsa lisans düzeyinde eğitim almalısınız. Amacınız kendi mesleğinizde size farklı bir kariyer alanı oluşturmak ise yada kendi alanınızla hukuk arasında kalmış bir özel alanda uzmanlaşmak, bu alandaki bilimsel çalışmalara katkı getirmek ise diğer alanda eğitim alma yoluna gitmelisiniz. Böyle bir amacınız yoksa program giriş koşullarını sağlasanızda programa kabul edilmezsiniz. Zaten bunu yukarıda jüriye "neden o alanda lisansüstü yapmak istediğinizi mantıklı bir şekilde açıklayın"" ifadesiyle belirtmiştim.

    Saygılarımla
    Konu gecem1970 tarafından (03-08-2007 Saat 12:19:59 ) de değiştirilmiştir.

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Jul 2007
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Hukukta yüksek lisans

    arkadaşlar merhaba hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyorum bu konuda tavsiyesi olan ve nerelerde daha iyi eğitim alacağım konusunda önerileri olan varsa şimdiden teşekkür ediyorum bu arada ticaret hukuku üzerinde düşünüyorum

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

hukuk fakültesi yurtdışı yüksek lisans

ticaret hukukunda yuksek lisans nasil yapilir

hukuk yüksek lisans nasıl yapılır

selçuk hukuk yükseklisans

farkli fakulteden hukuk yuksek lisans sartlari

hukukta yuksek lisans nasil yapilir

yurtdışında hukuk yüksek lisansı

selcuk hukuk yuksek lisans

hukuk fakültesinde yüksek lisans yapma şartları

ankara hukuk yüksek lisans icin ne yapmali

yurtdisinda ucretsiz hukuk yuksek lisans

hukuktan yuksek lisans nasil

Forum

Benzer Konular :

  1. Aynı anda lisans+önlisans+yüksek lisans yapılabilir mi?
    selamlar.geçen sene açıköğretim sınavsız ikinci üniversite ile bir önlisans programına yerleştim.bu sene de yüksek lisans a başladım.hukuk okumak...
    Yazan: polipus Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 30-11-2011, 21:47:59
  2. Aynı Anda birden fazla lisans üstü (hem doktor hem yüksek lisans) programlarına kayıt olabilme
    Merhabalar xblue82 arkadaşımız, "Aynı Anda Lisans ve Yüksek Lisans Yapabilme" başlığında Danıştay'ın 2005 yılında aldığı "aynı anda lisans ve...
    Yazan: eziraman Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 02-09-2010, 17:16:03
  3. Yüksek lisans ve lisans diploması hakkında
    Herkese şimdiden konu hakkındaki yardımları için teşekkür ederim. Sorunum şu; Muhtelif bir tarihte Çevre mühendisliğinden mezun oldum, bunun...
    Yazan: spiritualsigns Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 04-06-2010, 16:03:33
  4. Hukukta yüksek lisans yapmanın marjinal bir katkısı var mı?
    Hukuk lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans yapmanın getirisi nedir tam olarak?Sizce hukuğun belirli bir alanında yüksek lisans yapanlar...
    Yazan: legal practitioner Forum: Hukuk Eğitimi
    Yanıt: 4
    Son İleti: 28-08-2007, 00:13:24
  5. Hukukta Yüksek Lisansın Önemi Nedir?
    Okuyan Arkadaşlara sorum; mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmayı düşünüyorlar mı? neden? Tecrübeli Hukukçulara ise; Özellikle avukatlık...
    Yazan: DBektas Forum: Hukuk Eğitimi
    Yanıt: 3
    Son İleti: 06-10-2005, 01:13:57

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.