Eşimle süren boşanma davamız sürerken bir pastanede çocuklar için buluştuk.Kısa süren konuşmadan sonra saçmalamaya başladığı için ben çocuklarımı alarak gitmek istedim(Çocuklar benimle kalıyor).Eşim kendini merdivenlerden yuvarlayarak -kocam beni merdivenlerden attı diyerek rapor alıp savcılığa şikayetçi oldu.Yapılan tahkikatta şahitlerde dinlenerek TAKİPSİZLİK kararı verildi.
1-Bu takipsizlik kararıyla tck 267 ye göre İFTİRA ve 271 e göre SUÇ UYDURMA suçlarından ceza davası açmayı düşünüyorum.
2-Kısaca anlattığım olay ve sonucunda tck nın yazdığım maddelerine göre suç oluşmuşmudur?
3-Eğer oluşmuş ise hangi mahkemeye nasıl bir dilekçeyle başvurabilirim?
Değerli avukatlardan ve konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi vereceklere şimdiden teşekkür ederim.
Daha önce bu konuyla ilgili zaten başlık açmışsınız neden yeniden başlık açıyorsunuz...Kaldı ki bu konuda verilen cevaplarda var önce onları okumalısınız..
Sayın Hanife hanım,
Daha önce iftira ile ilgili konu açmadım.Açılan konuları da araştırdım.Fakat tatmin edici cevap bulamadığım için bu konuyu açtım. Cevap verirseniz memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.
Anladığım kadarıyla eşinizin gelişen olaylardan psikolojisi iyice bozulmuş, siz yuvarlamadınız kendisi yaptı, takipsizlik kararı da almışsınız.
Ben bir insan olarak düşünmenizi, 2 çocuk dünyaya getirdiğinizi, böyle bir dava açarsanız yarın eşinizi suçlu/hükümlü sıfatına düşürdüğünüzde sonuçtan kimler zarar görecek karar vermenizi isterim.
Annelik hakkı, çocuklarını görmek istediğinde cezaevi yollarında çocuklarınızın bu tabloyu görmesi sizin hırsınızı tatmin edecek mi?
Bence yaşanan ailevi sorunları, hukuki anlamda boşanma boyutunda bırakıp, birlikte psikolojik yardım alıp, çocuklarınızın mümkün olduğu kadar bu olaydan etkilenmemesini sağlarsanız geleceğe yönelik özellikle çocuklarınız için daha yararlı sonuçlara ulaşırsınız.
Sayın hukuk ve adalet,kıdemli üye olduğunuza göre kim bilir ne konular okumuş ve yanıtlamışsınızdır.Belkide bir çoğu sizin yazdıklarınız sayesinde doğruyu bulup mutlu olmuşlar,ilişkilerini düzeltmişlerdir.
Fakat;
Benim durumum farklı.Bizim ne psikolojik yardımla nede tavsiye ile düzeleceğimiz yok.Düşünebiliyormusunuz,6 aydır çocuklarını görmeye gelmiyor.Çocukları ben götürdüğümde de çocuklara, ''dilencilere verdiğim sadakayı size nafaka diye veriyorum aç karnınızı doyurun'' diyor(mahkeme tedbir olarak çocuklara 100 ytl nafaka bağlamıştı). Yine bir başka götürmemde yanında bir erkekle gelip,''hamileyim,boşanınca bu adamla evleneceğim deyip 12 yaşındaki oğluma ''bir kardeşin daha olacak deyip kahkaha atarak defolup gidin'' diyor.Daha bunun oluru kalmış mı? Bu son yaptığını bir daha yapmaması için bu davayı açacağım.Çünkü, çocukların okuluna kadar gelip çocukları sopayla koşturacak kadar terbiyesizleşmeye başladı.
Lütfen açtığım konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ediyorum.Teşekkürler...
Benim sizin evliliğinizi kurtarmak gibi bir amacım yok, siz birlikteliğinizi tüketmişsiniz.Söylemek istediğim bundan çocuklarınızın asgari zararı görmesini temin ederek, çocuklarınızı kurtarmak. Unutmayın ki ebeveyn olarak toplumsal sorumluluklarınız da var. Görmek istemiyorsa çocuklarınızı zorla götürüp bu olumsuz ortamlarda bulundurmayınız. 100 YTL nafakayı da almasanız ne olur?
Çocuklarınıza eşler arası anlaşmazlık sonucu ayrı yaşama, boşanmanın doğal bir olay olduğunu anlatmak için psikolojik yardım almanızı önerdim, hukuki açıdan konuyu boşanma ile bitirip, daha farklı davalara konu etmeyin istedim.
TCK 267-271 dışında, anlattığınız olaylar var, savcılığa şikayette bulunduğunuzda yanıt alabilirsiniz.
Bence, eşinizle görüşmeyin, karşılaşmamaya özen gösterin ve çağdaş ölçülerde bu evliliği birbirinize saygılı, çocuklarınıza sorun yansıtmayacak şekilde bitirmeye gayret edin.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku