Öncelikle bu konu ile ilgili olarak daha onceden acılmıs olan konuları incelediğimi belirtmek isterim ancak benim durumum sanırım ki şu ana kadar burada açılmış olan en sorunlu konulardan birisi olduğunu düşündüğüm için ve bir avukata danışacak maddiyatim olmadığı için buradaki değerli avukatlardan en azından başımdan geçmesi muhtemel olabilecek durumları öğrenmek ve hukuksal olarak yapmam gereken şeylerin neler olduğu hakkında bilgi almaktır.
Uzun ve detaylı olarak yazacağım yazımdan ötürü özrümü başta belirtmek isterim.
Bankalarla uzun yıllardır çalışmış ve çok değil bir yıl öncesine kadar bankaların iyi müşterileri arasında yer alan bir vatandaş idim. Ancak işlerimin kotu gidişi sebebi ile bankalarla sorunlarım baş edemeyeceğim bir hale gelmiş durumda. Şu an itibari ile 6 bankaya tüketici kredisi ve kredi kartı borcum bulunmakta.Bunların takribi bugünkü borç tutarı ise yaklaşık olarak 50 bin YTL üzerinde.Bankaların ismini vermek doğru olur mu bilmiyorum ama tüm bankalara olan borçlarımı ve odeme detaylarımı teker teker yazmak istiyorum.
A.BANK
-10.000 YTL kefilli tüketici kredisi ( 24 x 542 YTL vadeli - 16 taksidini odedim ve yasal olarak bir sorunu yok şu anda )
-3.000 YTL kefilsiz cep kredi ( 36 x129 YTL vadeli - 10 taksidini ödedim ve yasal olarak bir sorunu yok şu anda )
-5.000 YTL limitli kefilsiz axess kredi kartı şu anki borcu 6.500 YTL civarında son 4 aydır ödeme yapamıyorum. ( 4 ay once sahibi olduğum kart )
B.Bank
-17.000 YTL kefilsiz tüketici kredisi ( 36 x765 YTL sadece ilk 3 ay taksidini ödeyebildim. son 6 aydır ödeme yapamıyorum.)
-Kredi hesabıma bağlı olarak şube otomatik olarak kredili mevduat hesabı açmış 800 YTL limitli ve geciken odemeleri otomatik olarak hesaptan çekmiş son 6 aydır bu hesabıma da ödeme yapamıyorum )
-3.000 YTL limitli kefilsiz advantage kredi kartı şu anki borcu 4.500 YTL civarında ( son 6 aydır odeme yapamıyorum , yaklaşık 1 yıldır sahibi olduğum kartım )
C.BANK
-10.000 YTL kefilsiz bireysel ihtiyaç kredisi ( 36 x 403 YTL 11 taksidi yatırıldı odemelerinde bir sorun olmadı son 2 ay odeme yapamıyorum )
-3.000 YTL limitli kefilsiz kredi kartı şu anki borcu 4.750 YTL civarında ( son 6 aydır ödeme yapamıyorum , 4.5 senedir kullanmış olduğum kart )
D.BANK
-8.000 YTL kefilli bireysel ihtiyaç kredisi ( 39 x 350 YTL 10 taksidi odendi ödemelerinde bir sorun olmadı su ana kadar )
-3.000 YTL limitli kefilsiz kredi kartı express limitleri ile birlikte 5000 YTL limitli şu anki borcu yaklaşık olarak 6.250 YTL civarında ( son 5 aydır ödeme yapamıyorum , 3.5 yıldır kullanmış olduğum kart )
E.BANK
- 1.500 YTL limitli kefilsiz kredi kartı şu anki tahmini borcu 2.250 YTL ( son 6 aydır ödeme yapamıyorum , 2 yıldır kullanmış olduğum kart )
F.BANK
- 1.000 YTL limitli kefilsiz kredi kartı şu anki borcu 1.250 YTL ( son 4 aydır ödeme yapamıyorum , 5 yıldır sahip olduğum kart )
Bunları açıkça gizlemeden siz değerli hukukçularımıza yazmamın sebebi ise kredi odemelerimi ve kredi kartı odemelerimi artık odeyemez hale gelişimdendir.Almış olduğum bireysel ihtiyaç kredilerimin kefilli olanlarının taksitlerini ailemin yardımıyla ödüyorum.
Yazımın başında da yazmış olduğum gibi durumum 1 yıl oncesine kadar iyiydi.Aileme ait olan işyerinde yıllardır çalışan birisi olarak kredi kartlarımın yuksek kullanışı nedeni ile birçok banka tarafından yollanan kredi kartına sahip oldum . Kartlar sürekli kullanılıp odemelerinde yıllardır bir sorun olmadığı için limitleri zamanla yukseldi ve kartlarımı odeyemez bir hale geldikten sonra bireysel ihtiyaç kredileri ile kartlarımın borçlarını kapattım ve aileme ait olan işyerimin işlerinin kotu gitmesi sebebi ile geçen yıl yurtdışına çalışmaya gittim ancak orada da barınamayınca banka borclarımı odemek amaclı olarak gitmiş olduğum yurtdışından daha da fazla banka borcu olan biri olarak dondum.Eşimle sorunlarımız da ekonomiksel problemlerden oturu çoğaldı ve eşim 6.5 aydan bu yana oğlumla birlikte ailesinin yanında yaşıyor daha doğrusu ayrı yaşıyoruz .İkametgah adresim olarak eşimle beraber kirada oturduğumuz ev bankalardaki yasal ev adresim olarak gozukuyor.Bankaların yollamış olduğu tebellüğleri alamıyorum.Birkaç banka sürekli icralık olacağımı tel yolu ile bildiriyor.Artık oyle bunaldım ki telefon kullanmıyorum.
İcra dairesine mal beyanı vermek amaclı gittiğim zaman adımı soyadımı vererekten icralık olup olmadığımı soylemıyor illa ki bir avukat nezdinde oğrenebiliyormuşum.Ayrıca 30 yaşında ve universite mezunu olan birisi olarak şu yaşıma kadar herhangi bir sebebden dolayı mahkemeyi bırakın en basit bir olaydan ötürü karakola girip çıkmış bir kişi değilim herhangi bir suç işlemiş birisi değilim.
- Şimdi benim öğrenmeye çalıştığım icralık olup olmadığımı nasıl öğrenirim ?
- Üzerime kayıtlı olan ne şimdi ne daha onceki son 10 yıla ait hiçbir mal yok .Ev ya da araba ya da herhangi taşınmaz malım yok . Nasıl mal beyanı vereceğim ?
- Şu andan itibaren kefilli olan kredilerim dışında ( kefilli kredilerimin de taksitlerini ailem oduyor ) hiçbir odeme yapma gücüm yok ve de odeme şansım kalmadı neler olabılır ?
- Bırakın uyku uyumayı intihar psikolojisi yaşayan birisi olarak bankalara borcumu odeyemediğim taktirde 5 yaşındaki oğluma anne babama ve ayrı yaşasak da eşime bir zarar gelir mi ?
- Türk ceza hukukuna göre bankalara kredisini ve kredi kartı borçlarını odeyemeyen kişiler ne gibi ceza alır ve ben ne kadar hapis cezası alırım ?
Bu konularla ilgili olarak başta da yazmış olduğum gibi tüm samimiyetimle yazıyorum ki demogoji olarak görmeyin lütfen ,avukat param olsa bir avukata detaylı olarak danışacaktım ancak hayat insana bazen oyle zorlu koşullar sunuyor ki bırakın avukat parasını resmi olarak ayrılmasak bile eşimin yanına oğlumu ziyaret etmeye gittiğim zaman oğluma oyuncak gibi şeyler bile alamaz hale geldim.
Durumumla ilgili olarak yasal süreçde neler olacağı hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum ilgi ve alakanıza şimdiden teşekkur ederim, bana yardımcı olmak amaçlı öğrenmek istediğiniz her bilgiyi de buradan cevaplandıracağım.
1-intihar olayını kafadan silin...beceremiyorsanız lütfen psikiatra başvurun..
2-icralık olup olmadığınız bulunduğunuz ilin tek tek icra müdürlüklerine gidererek öğrenmeniz pratik değil...resmen kayıtlı olduğunuz mahellenin muhtarına eğer yapıldı ise tebligatları alın..eğer süre geçmemiş ise mutlaka mal beyanında bulunun..zamanında mal beyanında bulunmazsanız mutlaka her takip için 10 gün disiplin hapsi alırısınız ve bu hapis borç ödenmediği sürece affolmaz...
3-mal beyanında buraya yazdığınız durumu aynen dilekçeye yazıp ilgili icra müdürlüğüne resmen ulaştırın..icra müdürlükleri başka illlerde ise mutlaka bulunduğunuz ilin adliyesinden nöbetçi icra müdürlükleri kanalı ile yollayın.postadaki gecikme vb size pahalıya patlar..mutlaka adliye kanalı ile yapın bu işi..
3-ailenize yani eşinize- çocuğunuza ne olur sorusunun cevabı şu..alacaklı banka eşinin üzerine gidemez(borçda imzası yoksa)..lakin resmen yaşamakda göründüğünüz eve haciz gelir ve ne bulursa kaldırır...
4-mal varlığınızda veya gelirinizde değişiklik olduğunda mutlaka alacaklıya veya icra müdürlüğüne değişiklik oldukça bildirin..aksi durumda bu sebeplede hapis cezası alabilirsiniz....
5-alacaklıları sıraya koyun ve avukatları ile durumu samimi bi şekilde konuşup plan program yapın...buna rağmen alacaklı yasal yolla elbet alacağını takip edecektir bundan rahatsız olmayın...irtibat telefonunuzu değiştirmeyin..alacaklı avukat sizi aradığında bulsun..öteki türlü yanlış anlaşılmalara sebep olursunuz....mesajınızdan iyi niyetli olduğunuz anlaşılıyor...iyi niyet borç ilişkisinde son derece önemlidir.
son olarak durumunuzu anlayışla karşılayıp uygun şartlarda ödemeyi kabul edecek bir avukat mutlaka tutun...samimiyetinizi görüp hukuki yardım edecek avukat arkadaşlar vardır bulunduğunuz yerde...
bu cevap yetersiz ise lütfen açık net soruları tekrar sorun..
saygılarımla
4-mal varlığınızda veya gelirinizde değişiklik olduğunda mutlaka alacaklıya veya icra müdürlüğüne değişiklik oldukça bildirin..aksi durumda bu sebeplede hapis cezası alabilirsiniz....
diyelimki şu na gelirniz 5 ytl ve bunu mal beyanında bildirdiniz...aradan 10 ay geçti geliriniz 20 ytl oldu..belgelenebilecek bir gelir diyelim buna..işte bu durumu icra müdürlüğüne bildirmeniz gerekli..bu örnekleri mülk vb şeklinde çoğaltabilirsiniz...
İİK yı okuyun lütfen ayrıca...
saygılarımla
bunu cevabının yazdım size..lütfen ilk yazdığımı okuyunuz.....
1-süresi içinde mal beyanında bulunmazsanız...
2-alacaklıdan mal kaçısırırsanız
3-alacaklıya ödeme yapmamak için muvazalı işler yaparsanız....mesela şu an eviniz var bu evi akrabanıza devrettiniz gibi...
özetle borç ödememek için ispat edilebilecek kötü niyet tasarruflarınız cezalandırılır...
Kemal bey icra ve mal beyannamesi hakkında yardımcı olduğunuz için teşekkur ederim yarın ılk işim ilettiğiniz bilgiler doğrultusunda bankalarda gorunen eski ikamet adresimin bulunduğu muhtara gitmek olacaktır.
Yalnız buraya yazdıklarımdan şuphenız olmasın ki herhangi bir şekilde kötü niyetli tasarrufum yoktur hatta yazımın başında da okumussunuzdur ne şimdi ne 10 yıl otesine hatta şu yaşıma kadar üzerime kayıtlı bir mal mülk ev taşıt vb. taşınmazım olmadı. Zamanında ailemin işyerinde çalışırken tarafıma ait olan kredi kartları ıle yoğun biçimde çalışmış olduğumdan dolayı bankalar nezdinde kredibiletesi yuksek müşteriler arasına girdim ve bu da kredi kartı limitlerimi yukseltti. ardından 4 ayrı banka ihtiyaç kredisi verdi ve yurtdışı çalışma deneyimimden sonra işlerim iyice kotuleşti ve durumum bu hale kadar geldi. En son 2 yıl oncesinde yatırılmış sigortam var çalıştığıma dair anne ve babama ait işyeri hala devam etmekte ancak ben orda da çalışmıyorum malumuzdur banka borçları yuzunden eşimi ve çocuklarımı kaybetmem den ziyade kendi anne ve babam ile de aram bozuk vaziyette Şu an da bir arkadaşımın evinde kalıyorum
Ayni Sorunun Benzerİnİ Şuan YaŞamaktayiz. EŞİmİn Kefİl OlduĞu KİŞİ
Şuan Kayip.kİŞİ Eczaciydi.eŞİmde Esnaf.eŞİme Kefİl Olmasi İÇİn Teklİfte BulunmuŞ EŞİmde Kabul EtmİŞ. Aradan 1 Sene GeÇtİkten Sonrada Fİnans Şİrketİnden Kirdirmak Maksatli EŞİmden YÜklÜ Çek AlmiŞ.eczaci Batarmi Ama Batti Malesef. Daha Sonrasinda Da Çeklerİ Fİnans Şİrketİne Verecek Olan 3. Bİr Şahis Çeklerİn ÇalindiĞina Daİr SuÇ Duyurusunda Bulundu. Bu Arada Kefİllİkten Dolayi 60000 Ytl Ödedİk. Kendİ İŞİmİzden Olanlari Ödemekte Zorlanirken.durumumuz Ne Olur Bİlmİyoruz.Çeklerle İlgİlİ Mahkemeden Sonra Da Öncesİndede Ödeyecek Durumumuz Yok. Bİde Bu Eczaci Bey EŞİmİn %61 ÖzÜrlÜ OlduĞunu Bİle Bİle Bunlari Yapti Ya .en Acisi Bu. EŞİm Bu Parayi Ödeyemez Ama Herhalde Bu Hasta Halİyle Hapİs Yatar. Eczacinin EŞİde Eczaci 5 Ay Öncesİnde BoŞandiklari İÇİn Kendİ Adina Olan Mal Ve Parasini Kurtardi.İyİlİkten Maraz DoĞdu.allah Herkese Yardim Etsİn.
Herşeyden önce Allah yardımcınız olsun .benim eşimle durumumda size çok yakın eşimin ortağı tarafından kandırıldık ve iyilikle şirkete verdiğim benim adıma kartlar yüzünden bankalarla 6 aydır uğraşıyoruz.öncelikle bu yalan dünyada para için ne ölmeye ne öldürmeye değmez.buda sizin imtihanınızmış kaderde olanın önüne kimse geçemez .düşmekte varmış kaderinizde.Elbet Allah bir kapı açar siz samimi ve dürüst olun yeter önce Allaha ve sonra herkese.şuan ki en önemli sermayeniz sağlığınız bunu unutmayın.sonra çocuğunuz ve ayrı olsanızda(inşallah birleşirsiniz)eşinizin sağlığı bunlara yinede çok şükredin.Allah şükrünüzü artırsın ki bu halden bir an önce kurtulasınız ve daha kötüsüsü için şiper alasınız.Üzülmeyin gerçekten bu imtihandan geçen çok var.Elbette bir gün bizlerde geçeceğiz.Yeter ki para için bu dünyamızı değişmeyelim.herşeyin bir sonu var bu b
orçlarında ben mesela 5 yıl borç ödemeyi kafama, zorlada olsa nefsime öğrettim.siz de deneyin ama ölümü asla düşünmeyin.Siz vermediniz alamazsınız dünyalık borçlarla kıvranırken Allah huzurunda can borcu için ne yapacaksınız.Selam ve dua ile.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku