mrb ben bir çevre mühendisi olarak çevre mevzuatına, ilgili kanun ve yönetmeliklere genelgelere, tebliğe vs. meslektaşlarımın (ben dahil) pekte hakim olmadığımızı düşünüyorum . ilgili kanun ve yönetmelikler ülkemizde yeterince bilinse ve uygulansa çevre kalitesinin daha iyi noktalarda olacağı görüşündeyim.Bu anlamda küresel ısınma gibi son derece güncel bir çevresel sorunda mevcutken yasal güncellemeler vs. hakkında karşılıklı görüş ve bilgi alışverişinde bulunabiliriz.
Sayın Saraç; bu girişiminizden ve yaklaşımızdan ötürü kendim ve ekibim adına teşekkür ederim.
Siz bir çevre mühendisi olarak konuyu detaylandrırısanız size hukukcular olarak iştirak edeceğimizi düşünüyorum. Bununla da kalmayıp meslektaşlarınızıda bu tartışmalarda görmek isteriz.
sayın Duygu TEKAY;
ben bu aralar çevre mühendisi arkadaşları ve çevreye duyarlı tüm insanları son derece ilgilendiren çevre mevzuatının taranması ve konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görev, yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi ve uygulanması konusunda bir çalışma yapmaktayım. öncelikle herkese sorumluluk alanını hatırlatmak ve yetkileri konusunda bilgilendirmekle başlamanın en uygunu olacağı düşüncesindeyim. konuyla ilgilenen tüm arkadaşlarla çalışmalarımı paylaşabilirim saygılarımla.
sayın optimal; baraj gölü ve toplama havzasını korumak amaçlı belirlenmiş uzun mesafeli koruma alanlarında (su kirliliği kontrolu yönetmeliği madde:20 gereğince) ağaçlandırma yapmanızda bir sakınca yoktur.ama aynı maddede açıklandığı üzere uzun mesafeli koruma alanı orta mesafeli koruma alanından 3 km mesafe sonrasından başlar. yani sizin bahsettiğiniz bölgenin konumunun baraja mesafesi 5km olmalıdır.(100m mutlak koruma alanı, 900m kısa mesafe k.a. 1km orta mesafe 3km uzunmesafa tolam 5km) bu durumdada orda maden bile işletebilirsiniz zeytin ağaçlarını gönül rahatlığıyla dikiniz
saygılar
teşekkür ediyorum sayın özlem _saraç, konu hakkında benim de bildiklerim bunlar, su kirliği kontrol yönetmeliğinin 20. maddesi uyarınca gerekli önlemler alınırsa fabrika bile kurmak mümkün ama bazı belediyeler siyasi gerekçelerle durumu zorlaştırıyorlar. bu yüzden bazı sıkıntılar var neyse bilgilendirmenizden dolayı çok teşekkürler saygılar
Bilim adamları; kutuplar eriyor diyor. Arılar kayboluyor, toprak bitiyor, sular zehirleniyor diye de ekliyorlar.
Stephen Hawking kendimize yeni bir gezegen aramamız gerektiğini bildiriyor.
Söylediklerinin onda biri doğru olsa bile felaket kapıda demektir.
Çünkü insanoğlu uyarıları dinlemedi, devletler, hükümetler bu konudaki sağduyulu seslere kulaklarını tıkadılar:
Sağduyulu sesler dedim de aklıma geldi: Bakın daha 1959 yılında neler yazılmış:
“Öyle meselelerimiz var ki onları savsaklamak bize çoğa mal olacak. Bir ölüm dirim işi bu. Var olmak ya da olmamak.
Ormansız toprak olmaz. Birkaç dikili ağacımız kalmış, onu da bitirmek, tüketmek için büyük çabamızı görüyor musunuz? El ele verip milletçe birleştiğimiz tek şey ormanlarımızı bir an önce yok etme çabası değil mi?
Köylü toprağından kopuyor, şehirleri gecekondular dolduruyor. İnsanlar böyledir; daha iyi bir yaşama geçmek için yerlerini terk ederler.
Bizimkiler ölmüş, çoluklarını çocuklarını yaşatamayan topraktan kaçıyorlar. Arkanda toprak olmayınca ne kadar büyük endüstri kurarsan kur, onu sürdüremezsin... Bu gidişle topraklarımızın üstünde aç, sefil, ekmeğe, bir dilim kuru ekmeğe muhtaç sürüneceğiz.
Bu memleket halkını göçebe olmaktan kurtaralım. Daha o kadar elimizden çıkmış değil topraklarımız.”
*** Bu satırları 1959 yılında Yaşar Kemal yazmış.
Bir ülke daha açık bir dille nasıl uyarılır? Daha ne söylenebilir?
Ama gördüğünüz gibi bu uyarılara kulak tıkanmış; gündelik politika ile kâr hırsının zehirli kıskacında yıllar heba edilmiş.
*** Yaşar Kemal dünyanın belli başlı bütün dillerine çevrilen kitaplarında, konferanslarında, yazılarında avazı çıktığı kadar haykırdı ve herkesi yaklaşan büyük felaket karşısında uyarmaya çalıştı.
Hem de 60 yıl önce.
Daha bugünkü felaketlerin belirtisi bile yokken.
Ona göre kapitalizm doğayı bitiriyordu; akarsularımızı ve havamızı kirletiyor, toprağımızı yok ediyor, ormanlarımızı elimizden alıyordu.
Dünya kaçınılmaz bir çevre felaketine doğru gitmekteydi ve bu gidişin sonu iyi değildi.
Çukurova’nın değişimini izledi önceleri, sonra Marmara’ya bakıp “Deniz Küstü” dedi, ülkeyi baştanbaşa dolaşıp yok olan ormanların, toprağın, suyun ağıdını yazdı.
Dünyada milyonlarca insan bu ağıdı anladı da bir tek hükümetler anlamadı.
Hükümetler de insan değil mi diyeceksiniz.
Bence değil.
Onlar da değil, vahşi kapitalizmin gözü dönmüş küresel liderleri de...
Olsaydı dünya bu hale mi düşerdi.
*** Profesör Albert Einstein bir gün arılar kaybolursa dünyanın sonu gelir demiş.
Hazret keşke Türkçe bilip de Karacoğlan’ın yüzyıllarca önce söylediği şu dizeleri anlayabilseydi.
“Arılar da konmaz oldu pürene
Şükür olsun bu sevdayı verene”
Şükür olsun ki biz de insanlığın vicdanı olmuş yazarlar, şairler yetiştirmişiz.
4 Haziran 2010 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 27601
YÖNETMELİK
Çevre ve Orman Bakanlığından:
ÇEVRESEL GÜRÜLTÜNÜN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ VE
YÖNETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ
BİRİNCİ BÖLÜM
ALTINCI BÖLÜM
Gürültüye Hassas Kullanımların Bulunduğu Alanlar İçin Esas ve Kriterler
Gürültüye hassas kullanımlar için gürültü kontrolü
MADDE 26 – (1) Gürültüye hassas kullanımlardaki çevresel gürültü esasları aşağıda belirtilmiştir.
a)
d) Radyo, televizyon, müzik seti ve her türlü müzik aletlerini çok ve orta derecede hassas kullanımların bulunduğu alanlar ile toplu taşıma araçlarında çalmak yasaktır.
ğ) Eğlence amacıyla patlayıcı, maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmak, ateşlemek gibi benzeri faaliyetlerin, çok hassas kullanımların bulunduğu alanlarda yapılması yasaktır. Bu faaliyetler çok hassas kullanımların bulunduğu alanlarda ancak İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile belirlenecek alanlarda ve saatlerde, 14/8/1987 tarihli ve 87/12028 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Tekel Dışı Bırakılan Patlayıcı Maddelerle Av Malzemesi ve Benzerlerinin Üretimi, İthali, Taşınması, Saklanması, Depolanması, Satışı, Kullanılması, Yok Edilmesi, Denetlenmesi Usul ve Esaslarına İlişkin Tüzüğün 117 nci maddesine istinaden yerel mülki amirinden izin alınarak yapılabilir.
ı) Çok hassas kullanımları etkileyebilecek şekilde yakınında, bitişiğinde, altında veya üstündeki alanlarda konser, gösteri, miting, tören, festival, düğün ve benzeri gibi açık hava faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi yasaktır. Bu faaliyetler çok hassas kullanımların bulunduğu alanlarda ancak İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile belirlenen alanlarda yapılabilir. Orta derece hassas kullanımların bulunduğu alanlarda bu tür faaliyetlerden çevreye yayılan gürültü seviyesi Leq gürültü göstergesi cinsinden mevcut arka plan gürültü seviyesini 5 dBA‘dan fazla aşamaz.
denmektedir. bu yeni yayınlanan yönetmeliği uygulamakla mükellef idareler alt kademe belediyelerin zabıta amirlikleridir. özetle yaz geldi düğün sezonu açıldı arka bahçelerinde düğün yapacak arkadaşların ve bu düğünlerden rahatsız olan arkadaşların bilgilerine arz olunur
sayın saraç;
gürültü ile ilgili yönetmelik gereğince belediyelerin gürültü denetimi için yetki devri alması gerekmektedir. Ülkemizde malesef yetki devri almakla yükümlü tutulan belediyelerimiz, yetki devri için gerekli koşulları sağlamamak adına ellerinden gelini yapmaktadırlar. böylelikle gürültü konusunda yetki ortada kaldığı için dnetim yapılamamaktadır. bu konuda en önemli sorun malesef budur. İstanbul için başta büyükşehir olmak üzere bazı alt belediyeler yükümlülüğünü yerine getirsede hala getirmeyenler mevcuttur.Anadolu da ise durum daha vahimdir. İzmir bile alamıştır. saygılarımla
aslında benim bu siteye üye olmamım sebebi bu gürültü.
Arkadaşlar ben üsküdarda oturuyorum.Üsküdar belediyesi yetki devri almamış,üsküdara büyükşehir bakıyor.
önümüzdeki binada market var ve soğuk hava deposu ekipmanını binanın bahçesine koymuş.
anlıyacağınız üzere sesten duramıyoruz.belediye duruma ilgisiz.dava açılabilir mi?
gereksinimler nedir? katkılarınızı bekliyorum?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku