Ben bir hastanede memur olarak çalışıyorum.Sağlık Bakanlığı yeni bir uygulama ile tayinleri il olaraka yapmakta.Şöyleki tayin yeri il olarak görülmekte tayin olan kişi il adını başvuruya yazıyor tayin gerçekleşirse İl Sağlık Müdürlüğü bence keyfi bir kararla tayin olan kişinin nerde çalışacağına karar veriyor.Misal tayin olacak kişi Ankara'ya tayin istediğinde İl Sağlık Müdürlüğü kişiyi örneğin Şereflikoçhisar'a verebiliyor( orası da Anakara'ya bağlı) ama tayin olacak kişi tayin isterken bunu bilemiyor.Burda sorun şu eğer tayin olacak kişi kısaca torpiliyse o zaman merkeze ya da onun istediği bir yere veriliyor tabi bunu kanıtlamak zor çünkü bunu birinin takip etmesi imkansız zaten şikayete etse de Sağlık İl Müdürü oraya personel ihtiyacım vardı atadım der kestirir atar.Bu adaletsizliği hukuki yoldan engelemek istiyorum ayrıca birde sağlık hizmetleri aksamasın diye(ne alaksı var anlamak zor) memurun çalıştığı yerde en az iki sene çalışmalı iki sene çalışmayanlar tayin isteyemez deniyor bu madde ile ilgilide dava açabilirmiyim hangi mahkemeye başvurmalıyım sonuç alabilirmiyim.