Ailemin iki üç kuşak öncesi aile fertlerinin eğitimi ve zor durumda kalanlarına bakılması için bir vakıf kurmuşlar.Ancak devlet vakfın yönetimini yanlış bir ifade kullanmak istemiyorum ama bir yasayla vakıf devlet yönetimine geçmiş.Tabi o zaman madi durumu iyi olan aile geçen seneler içinde eldeki mallarınıda kayıp etmiş şimdi gerçekten zor durumda mirasçılar var.Mirasçılar (geçen zaman içinde sayıları yaklaşık elli olmalı) değişik zamanlarda Gaziantep Vakıflar İl Müdürlüğü'ne (orası bakıyormuş vakıf işlemlerine)yazı ile başvurmuşlar.İl Müdürlüğü vakıftan gelir elde edilmediğini yazdı ancak vakfın mallarından gelir elde edilmemesi çok zor çünkü dükkanlar var.Ben uygulamada hata olduğunu düşünüyorum.Acaba hukuk yolundan hakkımızı arayabilirmiyiz bir yasa çıkacaktı çıktıysa bize haklar tanıyor mu? bir de dava açmamız doğruysa nasıl bir yol izlemeliyiz bu konu ile ilgili uzman kişilere nasıl ulaşabiliriz.Maliyeti ne olur eğer gerekli ise vakıf belgelerini ve Müdürlüğün cevabını gönderebilirim. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler