İyi günler,
Bundan bir sene önce bir kursa kaydımı yaptırdım. Anlaşmamız gereği kurs 3 bölümden oluşacaktı ve kurs bitiminden itibaren kurs taksitlerini ödemeye başlayacaktım. Sözleşmemizi yaptığımız Mart ayının son haftası eğitim başladı 1. eğitim süreci toplamda 100 saatti ve Mayıs ayının 2.haftası sonlandı. Ardından Yine 100 saat sürecek olan 2. eğitimim başlayacaktı ki Bu eğitimi sınıf çoğunluğu sağlanamadığı için Temmuz ayına ertelediler ve sözleşmemizde zorunlu görüldüğü takdirde 1 ay erteleme yapabileceklerini belitmişlerdi fakat bu erteleme süreci 2 ayı geçmesine rağmen ancak başladığında anlayışlı bir yaklaşımda bulunup kabul ettim. Bu eğitim süreci bittiğinde 3. ve son eğitimimin başlama tarihi ilk olarak Eylül ayı sonu olarak belirlenmesine rağmen başlatılmadı ve Aralık ayının 2.haftası ancak eğitimimiz başladı bu döneme kadar ya sabır çekerek bekledim. Aralık ayında başlayan eğitimimde maalesef ocak ayının 2. haftası sınıfta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için iptal edilip ertelendi. Tabii bu süreç içerisinde daha önceden yapmış olduğumuz sözleşme gereği Kasım ayı itibari ile ödemelerimde başladı. Enson olarak Nisan ayının 2. Haftası yeni eğitim başladı fakat bu dönemde ben de yeni bir işe başladığım için ve hafta sonu işyeri içinde eğitimlerim olduğundan dolayı bazı derslere gidememeye başladım.Üstelik çalışmış olduğum firma dönem dönem beni yurt dışınada gönderiyor eğitim için. Ve geçen hafta bana bu sınıfında devam edemiyeceğini -yeterli çoğunluk olmadığından dolayı- bundan dolayı 19 Mayıs itibari ile başlayan sınıfa kaydımı kaydırmak istediklerini bildirdiler ve ben bunu kabul edemiyeceğimi belirttim. Sonuç olarak şu an itibari ile artık ben bu kursa devam etmek istemiyorum. Senetlerim 6 aylıktı kasım ayında başladı ve nisan ayı itibari ile sona erdi. Bütün ödemelerim yaptım. Şimdi kursta artık eğitim alamayacağımı ve iptal edilmesini talep ettiğimde bana 3 seçenek sundular ya şehir dışına yada yurtdışına taşınıyorum diye bir belge veya fakirlik belgesi ibraz etmediğim sürece eğitimimi iptal edemeyeceklermiş. Sorun şurda ben bu 3 seçenekten herhangi birini yapamam çünkü hiç biri doğru değil ve yalan beyenatta bulunmak istemiyorum. Zaten eğitim ücretimin tamamını ödediğim için artık fakirlik belgesi sunmamın bir mantığı yokmuş gibi geliyor. Bu konu ile ilgili olarak ne yapmalıyım.
Esra Bıçakcıoğlu