selam...
Ben bir gerçek kişi olarak. 28/02/2006 tarihinde bir bankanın konya şubesinden 180 ay vadeli KONUT KREDİSİ kullanarak bir işhanında iki odalı büro satın aldım.

banka söz konusu krediyi İŞYERİ kredisinin ençok 60 ay olduğu gerekçesiyle bana özel 180 ay vadeli 1.06 faiz oranı ile KONUT KREDİSİ olarak yapılandırdı.
Bilindiği üzere morgage yasasına istinaden KKDF-BSMV muaffiyeti doğdu. İlgili bankaya bende bu indirimden yararlanmak istetiğimi bildirdiğimde; "siz işyeri aldığınız için muaf değilsiniz" diyor bende kendilerine, kredi sözleşmemin hukuken KONUT KREDİSİ olduğunu ayrıca işyeri kredisi bile olsa gerçek kişi olduğum için KKDF muafiyetinin uygulanmasını istiyorum dedim. Departman personeli işin işinden çıkamadı ve en son ilgili banka müdürüyle yaptığım görüşme sonucu finansbank genel merkezine bunu bir soralım dediler ve genel merkezden gelen özel mail e göre; siz kredi kullandığınızda faiz oranı 1,06 idi şu an faiz oranı 1,47 olduğu için sistem müsade etmiyor. yönetim kurulu toplanarak sizin için bir karara varacak dediler. İlgili bankanın yönetim kurulu benim için toplandı ve (Banka müdürünün bildirdiğine göre) Gelen cevabi mail de -mevcut konut kredisi sözleşmesinin iptal edilerek yeniden "genel kredi sözleşmesi" adı altında yeni bir sözleşme düzenlenmek ve ayrıca kredi tutarınca kefil ve benim imzalayacağım bir SENET vermem şartıyla KKDF muafiyetinin uygulanabileceğini bildirdiler.

SORUM ŞU;
-ben KKDF ödemeye devam edecekmiyim. (SATIN ALDIĞIM YER İŞYERİ DAHİ OLSA)
-morgate geçebilirmiyim (hukuken kağıt üzerinde konut kredisi kullandığım için)
-bankanin bu tutumuna karşı ne yapmalıyım.

İLGİLENEN TÜM HUKUKÇULARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.