ismim hasret belgiumda yaşıyorum doğma büyüme belçikalıyım ama türküm on sene önce bi türkle evlendim türkiyede yasadım sonra belçikaya yerleştik anlaşamadık eşim türkiyeye geri dondu iki üç yıul ayrı kaldık sonrasında eşim boşanma davası açtı mahkeme bi sene falan sürdü ben mahkeme uzamasın diye iki cocuğum için nafakadan falanda vazgectim ve mahkeme gecenlerde sona erdi ben boşandım cocuklarım bana verildi uc cocuğum var eşim çocukları alabilmek içim temyize gitmiş bir aydan fazladırda bekliyorum benim şimdi tekrar evlenmem için temyiz kararını beklemem gerekiyormu temyiz ne kadarlık sürede sonuclanır bide iddet süresi benim içinde geçerlimi türkiyeden biriyle evlenecem yine bu durumda yine beklemem gerekirmi 300 gün boşanmama rağmen hala nufusta evli gorunuyorum bu konuda beni aydınlatırsanız beni cok sevindireceksiniz şimdiden yanıtlarınız teşekkür ederim..
ismim hasret belgiumda yaşıyorum doğma büyüme belçikalıyım ama türküm on sene önce bi türkle evlendim türkiyede yasadım sonra belçikaya yerleştik anlaşamadık eşim türkiyeye geri dondu iki üç yıul ayrı kaldık sonrasında eşim boşanma davası açtı mahkeme bi sene falan sürdü ben mahkeme uzamasın diye iki cocuğum için nafakadan falanda vazgectim ve mahkeme gecenlerde sona erdi ben boşandım cocuklarım bana verildi uc cocuğum var eşim çocukları alabilmek içim temyize gitmiş bir aydan fazladırda bekliyorum benim şimdi tekrar evlenmem için temyiz kararını beklemem gerekiyormu temyiz ne kadarlık sürede sonuclanır bide iddet süresi benim içinde geçerlimi türkiyeden biriyle evlenecem yine bu durumda yine beklemem gerekirmi 300 gün boşanmama rağmen hala nufusta evli gorunuyorum bu konuda beni aydınlatırsanız beni cok sevindireceksiniz şimdiden yanıtlarınız teşekkür ederim..
sayın ilgili ;Mahkeme kararının boşanmaya ilişkin kısmı şayet her iki tarafça temyiz konusu yapılmamış ise kararın size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün sonra söz konusu kararın boşanmaya ilişkin kısmı kesinleşmiş demektir..Eğer bu konuda mahkemesine müracaat ederseniz boşanmaya ilişkin kesinleşmiş hükmü Nufusa işlettirebilirsiniz..İddet müddeti şayet Türkiyede evlenecek iseniz sizin için geçerli ..Ancak yurt dışında evlenmeniz halinde oranın yasaları önemli...İddet müddetini şayet şartlarınız varsa beklemek zorunda değilsiniz.Bu konuda iddet müddetinin kaldırılması için mahkemeye başvurup doktor raporuyla durumunuzu tespit ettirirseniz (yani hamile olmadığınızı belgelerseniz)mahkeme iddet müddetinizi kaldırır..Dosyanızın Yargıtaydan dönüş süresi hakkında kesin bir süre vermek mümkün değil..Ancak tecrübelerime dayanarak en az 6 ay gibi bir süre beklemek durumunda kalabileceğinizi tahmin ediyorum...Mutluluklar....saygılar...
ya ben bu forumdan anlamıyorum umarım doğru yazıyorum yani boyle bi durumda ben evlenebilirim değilmi temyiz kararını beklememe gerek yok?bide ben türkiyeye gelip evlenecem on günlük izin alabilirim yada en fazla 14 gün bu surede iddet süremi kaldırıp nikah işlemlerimi tamamlayabilecekmiyim bu arada ben zaten 3 yıl ayrı yaşıyom eşimde ama boşanalı daha 2 ay oldu teşekkür ederim yanıtınız için
ya ben bu forumdan anlamıyorum umarım doğru yazıyorum yani boyle bi durumda ben evlenebilirim değilmi temyiz kararını beklememe gerek yok?bide ben türkiyeye gelip evlenecem on günlük izin alabilirim yada en fazla 14 gün bu surede iddet süremi kaldırıp nikah işlemlerimi tamamlayabilecekmiyim bu arada ben zaten 3 yıl ayrı yaşıyom eşimde ama boşanalı daha 2 ay oldu teşekkür ederim yanıtınız için
Hasret.hale Hanım;Önceki mailimde yazmış olduklarım hukuki düşüncelerim...cevabınızda "ya ben bu forumdan anlamıyorum "derken neyi anlamıyorsunuz ?Bu site Türkiyenin en saygın,en büyük ve en ciddi hukuk sitelerinden birtanesi....Siteye ve yöneticilerine güvenebilirsiniz..Burda varlık sebebimiz de güvendiğimiz ve inandığımız HUKUKİ.NET.sitesidir.
özür dilerim benim demek istediğim sadece ben nasıl yazacağımı bilemiyorum yoksa bu siteyi cok begendim cok faydalı ve gerekli bi site ilginize teşekkür ederim
Sayın Hasret hanım.
Arkadaşların demek istediği şu ki:
sizin mahkeme kararı iki ayrı hususu düzenliyor.
biri boşanma..diğeri çocukların velayeti.
eğer eşiniz boşanma kısmını temyiz etmemiş ise dosyanın bu kısmını kesinleştirin..kesinleşme şerhi alıp kararın bu kısmının nüfusa gönderilmesini sağlayın.kesinleşme şerhinde mahkeme kararı ...tarihinde kesinleşmiştir ibaresi yer alır..işte evlenebilmeniz için beklemeniz gereken süre o tarihten hesap edilir..eşiniz sadece çocukların velayetini temiyize götürmüş ise..
yok tüm dosyayı temyiz etti ise yargıtay kararı beklenecek..
sevgi ve saygılarımla.
Konu erdiken tarafından (12-05-2007 Saat 13:26:52 ) de değiştirilmiştir.
ben sitedeki avukat beyle konuştum bu konuyu bana evlenmenizde bi sorun yok dedi sonrasında tr ye telefona ctım birini hakimin yanına yolladım hakimde temyiz kararı gelmeden evlenemez demiş bu durumda ne yapmam gerekli beklemeliyim yada temytizin daha hızlı işlemesi için ne yapabilirim + temyiz en fazla ne kadar sürebilir eğer temyiz kararı gelse bile benim 300 gün beklememe gerek varmı ben zaten uc dort senedir ayrı yaşıyom eşimden o tr de ben se avrupadayım bide tr deki başka biriyle evlenecem bilgilendirirseniz sevineceğim teşekkür ederim şimdiden
sizin mahkeme kararı iki ayrı hususu düzenliyor.
biri boşanma..diğeri çocukların velayeti.
eğer eşiniz boşanma kısmını temyiz etmemiş ise dosyanın bu kısmını kesinleştirin..kesinleşme şerhi alıp kararın bu kısmının nüfusa gönderilmesini sağlayın.kesinleşme şerhinde mahkeme kararı ...tarihinde kesinleşmiştir ibaresi yer alır..işte evlenebilmeniz için beklemeniz gereken süre o tarihten hesap edilir..eşiniz sadece çocukların velayetini temiyize götürmüş ise..
yok tüm dosyayı temyiz etti ise yargıtay kararı beklenecek..
yukardaki cevap çok açık değilmi..
300 gün beklemeye gelince...bununda cevabı bi önceki cevapta sitenin saygın avukatlarından birisi tarafından verilmiş..bu süreyi kaldırmanında yolu gösterilmiş...dr raporu ile mahkemeden sürenin kaldırılmasını isteyeceksiniz hepsi bu...
saygılarımla
Sayın Nedim Yaz karar bölünemez.Yani mahkeme kararı temyizden dönmeden kişi kararın bir kısmını alıp kulannamaz.Bu durumda boşanma ile ilgili kısmı temyiz edilmemişse dahi kararı temyizden dönmeden evlenme yapılamaz.Çünkü yukarıda da değindiğim üzere karar bölünemez.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku