3- Forumlara yazarken Türkçe dilbilgisi kurallarına dikkat edilerek özenle yazılmalıdır..............
Özür dilerim fakat Türkcesi iyi olmayan ( cümle kurmakta) umarim bu eksigimi göz ardi edersiniz ! birde sunu belirtmek istiyorum , Almanyadan katildigim icin Tastatürümde TR harfleri bulunmamakta bu nedenle bazi kelimeleri tamamen büyük harfler ile yazma mecburiyetim var , aksi taktirde seviyesiz kelime olusumunu önleyemem , bu kelimeler daha yogun olarak ( i ) harfinin noktasiz harfinden olusan kelimelerin seviyesiz bir kelime ortaya cikartigindan ...anlayisinzdan dolayi Tesekkür ederim !!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sevgili Güzel Insanlar , Arkadaslar , Hukuk Dostlari !

Sorunum ......Babam yaklasik 10 Yildir Türkiyeden Emekli Maasi aliyordu !
Nisan ayinda Maasini zorluklarla alabildi , Banka Memuru Babama Alman Vatandasi oldugunzdan Maas alamayacaksiniz gibi cümleler sarf etmis .°

Asagidaki Genelge bu konuyu iceriyormu pek emin degilim , Dogumunda Türk Vatandasi , Izinli TR Vatandasligindan cikmis Alman Vatandaslarinin Emekli Maaslari ödenmeye devam edilecekmi , edilmeyecekmi , nerelere bas vurmamiz gerekiyor .bu konu haskkinda bilginizi bizim ile paylasir ve bizlere bu yolumuzda Isik tutarak Aydinlik olursaniz .....................cok Sevinecegiz !!!

simdiden her Güzel Insanlara katki saglayan veya saglayamayan ....ama bu eki okuyan kisilere Sevgilerimi Saygilarimi iletir ......Yarinlarinin Aydinlik olmasini dilerim !
Turabi
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++
Türkiyede Yasayan , Dogumda Türk ......Icisleri Bakanliginin Izni ile Vatandasliktan cikmis ... Yabanci Devlet Vatandaslarinin + bir Türk Vatandasi gibi haklarinin korunmasi .....Genelgesi


[R.G. 25 Mart 2005 – 25766]
—— • ——
Başbakanlıktan:
Konu : 403 Sayılı Kanunun 29’uncu
Maddesinin Uygulanması.
içindekiler
GENELGE
2005/6
403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 29’uncu maddesi, 29/6/2004 tarihli ve 5203 sayılı kanunla değiştirilerek, doğumla Türk Vatandaşı olup da, İçişleri Bakanlığından vatandaşlıktan çıkma izni alanlar ve bunların vatandaşlıktan çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocukları lehine önemli düzenlemeler yapılmıştır.
Ancak; Türk Vatandaşlığından çıkan kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarına müracaatlarında, kurum ve kuruluşların kendi kanunlarındaki yabancılar için getirilmiş olan kısıtlayıcı hükümleri dikkate aldıkları ve bu nedenle mezkûr Kanun’un uygulanmasında çeşitli aksamalar olduğu, yapılan değişikliklerin amacına uygun şekilde uygulamalara yansıtılmadığı anlaşılmaktadır.
Doğumla Türk Vatandaşı olup da, İçişleri Bakanlığından vatandaşlıktan çıkma izni almak suretiyle Türk Vatandaşlığını kaybedenler ve bunların vatandaşlıktan çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının, 403 sayılı Kanunun 29’uncu maddesi ile kendilerine tanınan haklardan yararlanmaları amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından bir belge verilmektedir. Kurum ve kuruluşlar kendilerine yapılan müracaatlarda 403 sayılı Kanunun 29’uncu maddesinin uygulanması için söz konusu belge ile birlikte müracaat sahibinin vatandaşı olduğu ülke makamlarınca verilen kimlik belgesi dışında başka bir ispat belgesi talep etmeyeceklerdir.
Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi görev alanına giren konularda, 403 sayılı Kanunun 29’uncu maddesi kapsamındaki kişilerle ilgili iş ve işlemlerde kendi özel kanunlarında mevcut yabancılar için getirilmiş kısıtlayıcı hükümler değil, mezkûr Kanunla getirilen özel düzenlemeler dikkate alınarak işlem yapılacaktır.
Yaşadıkları ülkelerde sosyal ve siyasal haklardan yararlanmak için Türk Vatandaşlığından çıkma izni alan kişilerin, Ülkemiz sınırları içerisinde, kanunda belirtilen haklardan aynen Türk Vatandaşları gibi yararlanmalarını sağlamak amacıyla çıkarılmış bulunan 403 sayılı Kanunun 29’uncu maddesinin, amacı doğrultusunda uygulanması ve bu kanun kapsamındaki kişilerin mağdur edilmemeleri için gereken önlemler süratle alınacaktır.
20/01/1998 tarihli 1998/4 ve 20/10/1998 tarihli 1998/26 sayılı Genelgeler yürürlükten kaldırılmıştır.
Bilgilerini ve gereğini rica ederim.
Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan