Öncelikle herkese iyi günler.Benim sorunum eşim ben bir gün nöbetteyken eşyalırını toplayıp ailesinin yanına gitmiş tüm aramalarıma görüşmelerime rağmen annem babam akrabalar herkesin konuşmasına rağmen eşim inatla eve dönmek istemediğini ve boşanma davası açtığını söyledi henüz elime bir mahkeme tebligatı ulaşmadı ama eşim davayı Mersinde açmış ben şu an Denizli de görev yapmaktayım katiyen eşimden ayrılmak istemiyorum ve eşimi çok seviyorum şimdi sorunlarım eşimden ayrılmak istemiyorum buna rağmen mahkeme tek celsede boşarmı ? Dava Mersinde açıldığı için oraya gitmek zorundayım sonuçta resmi dairede çalışıyorum izin alamıyabilir ? Birde şuan aşırı borçlanmış durumdayım tabi bunlar kredi kartı borçları ve eşimle beraber yaptığım borçlar eğer mahkemeye eşim borçlardan kaçıyor çalışıp ödemek istemiyor dersem oysa şu an babasının evinde çalışıyor para oraya gidiyor desem bir hak talep edebilirmiyim
Boşanmak istemediğinizi hakime söylerseniz muhtemelen davayı reddeder yada ayrılığa karar verir..Ama karşı tarafın boşanma için haklı nedenleri varsa boşanabilir..Katılmanız menfaatinizedir..Böylece delillerinizi de ileri sürebilirsiniz..Genelde resmi kurumlar özel durumlar için izin vermektedir. Katılamayacaksanız bile mutlaka dilekçe gönderin.
Konu Aslı Güngör tarafından (08-05-2007 Saat 07:51:39 ) de değiştirilmiştir.
Davacı eşinizin haklı sebepleri yoksa ve siz de boşanmak istemediğinizi söylerseniz hakim muhtemelen davayı reddeder. Borçlarınızın çok olması tek başına boşanma sebebi sayılmaz. Dava da tek celse de bitmez fakat sizin duruşmalara katılımınız lehinize olur. Söylediğiniz şekilde bir hak talebiniz olamaz fakat eşinizin maddi durumu sizden daha iyi durumdaysa nafaka talep edebilirsiniz.
esin bosanma davasi acarsa, tedbir nafakasi ve tazminat istersin, ama nafile bu sadece kadinlara veriliyor, hakkli veya hakksiz dava surecinde buyuk olasikla tedbir nafakasi odemek zorunda kalacaksin, zaten kadinlar artik evlilik istemiyorlar, nafaka istiyorlar, bunun icin bosanma yoluna gidiyorlar, cunku sebebsiz bosanmak isteyen her kadina nafaka var, hakkiz dahi olsa'da bir ceza verilmiyor, kadin oldugu icin.
sn superking size katılmadığımı söylemek isterim. Benim eşimde boşanma davası açtı. Haksız olduğu halde nafaka ve manevi tazminat talep etti.Hakim nafaka talebini reddetti.% 100 davayıda reddedecek.Üstelik 2 çocuğumuz bende ve çocuklar için nafaka ödemesi yönünde karar verdi.Bende ilk başta sizin gibi düşünüyordum.Fakat duruşmalar oldukça durumun başka olduğunu gördüm. Adalete güvenelim.
sn superking size katılmadığımı söylemek isterim. Benim eşimde boşanma davası açtı. Haksız olduğu halde nafaka ve manevi tazminat talep etti.Hakim nafaka talebini reddetti.% 100 davayıda reddedecek.
Sayin hasangoksu
demek ki haksiz oldugu icin esinizin nafaka istemi red elildi. o zaman sana, senin icin tedbir nafakasi verildi mi? hayir degil mi!. neden sana tedbir nafakasi yok? erkeklere tedbir nafakasi yok mu? sadece kadinlara mi var? nerde bunun adaleti? bu ne bicim bosanma hakklari!. yukarda "Hukuki.net" diye yazmislar, yaninda'da terazi var... ama bosuna koymuslar onu, bir tarafa tedbir, yoksulluk nafaka, maddi manevi tazminat, takilari cebe sokma vesaire, diger tarafa hic hak taninmamis!
esim beni 3 hafta evliyken 25,000YTL degerinde altinlar ile beraber beni sebebsiz terk etti ve bosanma davasi acti, ve 2 yildir aylik 550YTL tedbir nafakasi oduyorum, dava daha bir yil surecek, ben kazandik'tan sonra, karsi taraf temyiz edecek, ve bu 7 bilemedin 8 ay surecek, yani 4 yil tedbir nafakasi! eder 26,400YTL arti 25,000YTL altin, arti dugun masraflari ve avukat masraflari 20,000YTL, vede en sonunda esim yok. ben 70,000YTL harcadim 3 haftalik evlilik icin...artik tekrar evlenmek icin param'da yok, bana mahkeme 70,000YTL tazminat verecek mi?
ben Turkiye hukukuna inanmiyorum... bu hukuk cirkin, rezil ve adalatsiz, bosanma hakklari tek tarafli, sadece kadin icin var, erkegin hakklari hic yok,
hakim cikip'da, esime sen ne yapiyorsun, 3 hafta evli'sin, ortada hic birsey yok, 100,000YTL tazminat ve 2,500YTL tedbir nafakasi istiyorsun, senin niyetin belli, diyecegi yerine bana tedbir nafakasi odetiyor? neden? neden esim bana tedbir nafakasi odemiyor? neden kadinlar tedbir/yoksulluk nafkasi odemiyor? tamam ben tedbir nafakasi odedim 4 yil, davayi kazandik'tan sonra, bunu geri alabilecek miyim? ben hep burada yaziyorum, bosanma hakklari boyle yaparsan, her kadin nafaka icin, yeni evliyken bosanma davasi acacak, cunku artik koca degil, nafaka istiyorlar, bunun sebebi, ve binlerce evliligin bitmesinin, tek nedeni, mevcut bosanma kanunlari, ve kadinlarin elde edecegi tedbir nafakasi'dir.....
Konu Tırı vırı 2 tarafından (09-05-2007 Saat 14:15:57 ) de değiştirilmiştir.
hanife ve filiz hanım sizlere verdiğiniz bu bilgiler için teşekkür ederim eğer duruşmaya katılamıyacağımı dilekçe ile bildirirsem ileri tarihe ertelene bilirmi yada bende şu an borçlarımız olduğu için eşimden tedbir nafakası isteye bilirmiyim bildiğim kadar ile şu anda mersinde işe başlamış ve borçlarla başbaşa kaldım zaten maaşımda haciz var ev kiram kredi borçu derken gecimim çok zor durumda oysa o babasının yanında kalıyor ve üzerine borç veya kredi kira yok tekrardan teşekkür ederim
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku