Merhabalar,
Ben kiracıyım. Ev sahibim evde komple tadilat yapmak istediğini ve en fazla 3 gün süreceğini söyledi. Ben de ev sahibimle olan samimiyetime dayanarak izin verdim. Fakat bu tadilat 3 gün değilde 20 gün sürdü. Bu süre boyunca dışarıda arkadaşlarımda kalmak zorunda kaldım ve kendi evimi kullanamamanın vermiş olduğu sıkıntıları yaşadım.ızgın:
1-Şimdi ben bu 20 günlük süreye ait kira bedelimi ev sahibinden kesmek istiyorum. Bu mümkün müdür?
2-Ev sahibi evi tadilat yaptığı için 400 YTL ye oturduğum kira bedelini 700 YTL yapmak istiyor. Ben ev sahibinden herhangi bir tadilat yapmasına dair talepde bulunmadım. Bu durumda ben sadece enflasyon oranında fark vermek istiyorum. Bu doğru mudur, yeterli olur mu? Ev sahibinin apratmada 3 dairesi daha var. Hepsini tadilat yaptığı için benimkini de kendiliğinden yapmak istedi.
3-Ev sahibi eğer 700 YTL kira bedelini kabul etmez isen evimden çık git diyor? Ev sahibi beni evden çıkarabilir mi?Ev sahibinin aynı apartmanda toplam 4 dairesi var. Birinde kendisi oturuyor. Diğerlerini ise kiraya vermiş.
4-Ben yaklaşık 3 yıldır bu evde oturuyorum. Eve girerken 1 yıllık sözleşme yapmıştım. Bu sözleşmeyi yenilemem gerekir mi yoksa kontrat kendiliğinden uzar mı? Ev sahibi sözleşmeyi yenilemediğimiz için beni çıkartmaya kalkabilir mi?5-Ev sahibine kira bedelini elden veriyorum. Ödediğime dair bir dekont almıyorum. Eğer ev sahibi kira bedelini ödemediğime dair bir iddiada bulunur ise beni tahliye edebilir mi?