+ Konuyu Yanıtla
1 den 5´e kadar toplam 5 ileti bulundu.

Konu: Mal Paylaşımı

Mal Paylaşımı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    May 2007
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Mal Paylaşımı

    Öncelikle Hukuki net sitesini kuran ve form içerisinde bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.
    1998 yılında eşimle evlendim. 1999 yılında araba sahibi olduk. Arabanın tescili benim üzerime yapıldı. 2003 yılında arabayı satarak yeni bir araba aldık. O arabanın tescilide benim üzerime yapıldı. 2005 yılında 2003 yılında aldığımız arabayı satarak banka kredisi ile yeni bir araba aldık. Bu arabanın tescilide üzerime yapıldı. 2006 yılının kasım ayında eşim boşanmak için evi terk ederek baba evine yerleşti. (eşim ve ben kamuda memuruz) Eşimle birlikte olduğumuz dönemde arabanın 15 aylık taksitini benim maaşımdan otomatik ödeme talimatı ile ödedik. Eşim evi terk ettiğinde hala ödenecek 33 ay taksiti var idi. Araba için ayrı bir katılım alacağı davası açarak boşanma davasından ayırdılar. Şu an boşanma davamız sona erdi. Katılım alacağı davası devam etmektedir. (eşimle evlenmeden önce veya sonra hiç bir mal anlaşması yapmadık) arabanın şu an bütün taksitlerini ben ödemekteyim. Ama o yüklü bir miktarda katılım alacağı istiyor. Kalan borç taksitlerinide ben ödeyeceğime göre arabanın durumu ne olacak ayriyeten bu paylaşımı mahkeme neye göre yapacak bu konuda görüşlerinizi bildirirseniz çok memnun olurum ilginize şimdiden teşekkür ediyorum.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Mal Paylaşımı konulu yargıtay kararı ara
    Mal Paylaşımı konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jan 2007
    Nerede
    ankara
    İletiler
    414
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Mal Paylaşımı

    Sayın ahmetdag,

    Arabayı alış tarihiniz 2001 senesinden sonra olduğu ve yeni medeni kanuna göre edinilmiş mal rejimine tabi olduğunuz için, araba ortak mülkiyetiniz olarak kabul edilecek ve eşiniz bunda pay sahibi olacaktır. Paylaşımı yapan mahkeme 2001 yılından önce ve sonra evlilik birliği içinde edinilmiş mallara bakacaktır..

    Yalnız dikkatinizi bir noktaya çekmek isterim..Bu arabada olmasa bile diğer arabalarda eşinizin bir katkısı olmuş..Dolayısıyla kalan taksitleri ben ödeyeceğim diye eşinizin o arabadan pay isteyemeyeceğini ileri süremezsiniz..Mahkeme bu konuları değerlendirecektir..

    Taraflar evlilik birliği içerisindeyken diğer tarafın eve katkılarını zaten yapılması gereken bir davranış olarak görürler ama boşanma aşamasında birbirlerine maddi manevi zarar vermek için çaba gösterirler..

    Benim tavsiyem eşinizin bu zamana kadar sizin için yaptığı fedakarlıkları da gözönüne alarak (çocuk sahibi olmak, yemek ve temizlik yapmak vs gibi konuları görmezden gelmeyin inanın bunlar kolay şeyler değil) bu konuda birbirinizi yıpratmamanız ve zaten çalışmayla elde edilebilecek şeyler konusunda çok fazla detaylı düşünmemenizdir..Hakim, araba üzerinde, eşinizin payına düşeni ona maddi olarak ödemeniz kaydıyla arabayı size bırakabilir.. Saygılar.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    May 2007
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Mal Paylaşımı

    Değerli Hocam ilginize teşekkür ederim.
    Ben eşime katkı payını vermeyeceğim veya vermemeliyim düşüncesi içerisinde değilim benim sormak istediğim hakim karşı tarafa hakkını verirken kalan araba borcunu ve eşimin evden ayrıldıktan sonra benim yalnız ödediğim meblağları göz önünde bulunduracakmı? Birde arabayı şu anki piyasa değerindenmi yoksa 2005 yılında aldığımız değer klozundanmı değerlendirecek öğrenmek istediğim bu yoksa amacım karşı tarafa hakkını vermemek gibi bir düşünce değil ilginize tekkür ederim

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jan 2007
    Nerede
    ankara
    İletiler
    414
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Mal Paylaşımı

    Bu konuda aslında son sözü hakim söyler..Biz burda ne yazarsak yazalım bazen hakimler bizden farklı düşünüp farklı yorumlayabiliyor..O nedenle burada kesin bir yorum yapmak mümkün değil..Ama eşinizin katkısını hesaba katmak için arabanın alındığı andaki değerine bakılacağı kanaatindeyim..Diğer yandan sizin tek ödediğiniz meblağlardan çok o aracın satın alındığı tarihe bakacak sanırım..Ancak siz yinede beyan olarak burada söylediklerinizi hakime de söylemelisiniz..

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    May 2007
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Mal Paylaşımı

    Hocam merhaba
    Konumun başlıkla alakası yok ama olay davanın devamından kaynaklandığı için yeni konu açmaya gerek görmedim umarım yardımcı olursunuz.
    Boşanma davasında eşim o kadar çabuk boşanmak istiyorduki hızına anlam verememiştim önceleri
    Daha sonra eşimin hayatında biri olduğunu öğrendim bu şahıs benim de tanıdığım biri idi bu şahısta 6 ay önce eşinden boşanmış idi ben bu şahsın eşiyle görüşme imkanı buldum oda telefon mesajlarından eşimle birlikte olduğunu öğrenmiş bana şahitlik yapamayacağını çünkü eski eşi bu konuda kendisine baskı yaptığını ve korku verdiğini söyledi ben bunu mahkemede dile getirdim fakat ispatlayamadığım için hakim konuyu göz önünde bulundurmadı.
    eşim kişilik haklarına saldırıda bulunduğumu belirterek yargıtaya baş vurmuş tazminat istiyormuş. Şimdi adamın eski karısı bana bu konuda şahitlik yapabileceğini söylüyor bizim boşanma davamız sona erdi. Öğrenmek istediğim yargıtaya giden tazminat konusuna adamın eski karısının şahitliğini kullanabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Ev paylaşımı
    Dedemden kalma evi Anneanemiz (80 yaşında )evin hisesini7 kardeşten 4'i ve Anneane de dahil diğer çocuklarından birine devrediyor. ve 2 kardeş haric...
    Yazan: ercumentbu Forum: Miras Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 08-09-2011, 21:42:43
  2. Mal Paylaşımı
    Hekese selamlar Sevgili hukuk arkadaşlarım gerçi daha evvel sizden yardım aldım yardımlarınız içi teşekurler şimdi benim sorunum Ailece mal...
    Yazan: ayhan63 Forum: Miras Hukuku
    Yanıt: 7
    Son İleti: 21-08-2011, 11:38:44
  3. Mal paylaşımı
    selamlar geçen hafta bi arkadasım milliyet gazetesinde okuduğu bi yargıtay kararını anlattı bana benim bununla ilgili bi sorum olucaktı bu karar...
    Yazan: anubis Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 26-03-2006, 19:40:58
  4. Mal paylaşımı
    Ahu hnm, kredi anlaşmalı tek kişi üzerine olduğundan evlenmeden önce 10 yıllık kredi ile ev aldık. Kredi benim adıma değil. Evlendikten sonra...
    Yazan: semadeger Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 11-10-2005, 11:12:37

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.