Tüm hukukçulara ve hukuk severlere iyi bir hafta diliyorum. Benim bilgi almak istediğim bir konu var, şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.

2006 ağustos ayında arkadaşım evini terketti. Eşi babasının evine alkollü ve ehliyetsiz olarak geldi, gece 01:30 sıralarında tehtid ve hakaretlerde bulundu. Olaya tanıklar davacının babası, annesi ve eniştesidir. Küfürler ise komşular tarafından duyuldu. Bu olaydan 1 ay sonra boşanma davası açıldı ve bu konu içinde ayrıca suş duyurusunda bulunuldu. Dilekçenin ertesi günü davalı davacının babasının evinin kapısında davacının boğazına sarılmış ( elinden kurtulup içeri kaçması ile ) ve iz bırakmıştır. Jandarma 5 kez aranmış fakat jandarma gelmemiş. Ertesi gün tekrar suç duyurusunda bulunuluyor, davacı savcıya rapor alması gerekir mi diye sordugunda savcı gerek yok dilekçenizde yazmışsınız diyor. Mahkeme görülmeye başlandı fakat davacı kendini müdafa ediyor. zeten dava kamu davası. Davacının evi önünde jandarma ifadelere olayın bahçede geçmiş gibi göstermesi nedeniyle keşif yapılacak. ve sanırım bu mahkemede karara bağlanacak. Benim merak ettiğim konu; tehtidleri sadece akrabalar duymuş ve şahitlerin akraba olması durumu etkiler mi ?
Bu davalarda davacı olarak
86/1-86/2, 116/1,123,125 maddeler üzerinden cezalandırılmasını istemek doğru olur mu ?