Babam 2006 da vefat etti.Annem babamın ikinci eşiydi.Babamın ilk eşinden 3 çocuğu daha var.İkinci eşi olan annemden 2 kişiyiz.Annem babamla evlenmeden önce ve evlendikten sonra da emekli olana jadar çalışmaya devam etti.Birlikte çalıştılar ve birikimleri oldu fakat Türk geleneği olarak mallar babamın üzerine oldu.babam muhasebeciydi.ağabeyim ortaokuldan itibaren babamla beraber çalışıyor.Üniversite bitiminden itibaren ben de onlarla çalışıyordum.Babam öldükten sonra ablalarım bürodan (mülkiyet olarak değil)hak iddia ediyorlar.Bizim çalıştığımız yerden onlar hak iddia edebirler mi?Oturduğumuz ev anneme kalır mı?Yeni kanun gereği malların yarısının eşe kalması,geriye kalan yarısının miras olarak paylaşılması gerekmez mi? daha uzun yazmamak için fazla açıklayamadım ama umarım yeterli olmuştur...şimdiden teşekkürler...
Yeni kanun çıktıktan sonra "edinilmiş malların yarısı" eşe kalır.
Bu sürede vefat eden kişiye kalan miras edinilmiş mallara girmez.
Sağ kalan eş birlikte oturdukları evde intifa hakkı (ölene kadar faydalanma) alabilir.
Bunun dışında kanunen 5 kardeşin miras hakları eşittir.
domates rumuzlu üyeden alıntı
Babam 2006 da vefat etti.Annem babamın ikinci eşiydi.Babamın ilk eşinden 3 çocuğu daha var.İkinci eşi olan annemden 2 kişiyiz.Annem babamla evlenmeden önce ve evlendikten sonra da emekli olana jadar çalışmaya devam etti.Birlikte çalıştılar ve birikimleri oldu fakat Türk geleneği olarak mallar babamın üzerine oldu.babam muhasebeciydi.ağabeyim ortaokuldan itibaren babamla beraber çalışıyor.Üniversite bitiminden itibaren ben de onlarla çalışıyordum.Babam öldükten sonra ablalarım bürodan (mülkiyet olarak değil)hak iddia ediyorlar.Bizim çalıştığımız yerden onlar hak iddia edebirler mi?Oturduğumuz ev anneme kalır mı?Yeni kanun gereği malların yarısının eşe kalması,geriye kalan yarısının miras olarak paylaşılması gerekmez mi? daha uzun yazmamak için fazla açıklayamadım ama umarım yeterli olmuştur...şimdiden teşekkürler...
Babanızın malvarlığı üzerinde sağ kalan eş ve diğer kardeşler hak sahibidir.
Evlendikten sonra 2001 yılından itibaren edinilmiş mallara katılma sözkonusu olduğundan o tarihten sonra tarafların edindiği tüm mal varlığı ortaktır. Ondan öncesinde sadece kim adına kayıtlıysa ona aittir. Bu durumda 2001 yılından önce babanıza ait mallar üzerinde ortak hak talebiniz olamaz doğrudan mirasçılara hakları oranında paylaştırılır.
2001 yılından sonra edinilen mallar ortaktır ancak zaten babanız vefat ettiğinden ve babanızın üzerine kayıtlı olduğundan artık malvarlığı rejimi kuralları değil miras hükümleri işleyecektir. Bu takdirde, eğer anneniz o malların sadece babanıza ait olmadığını kendisininde katkısı bulunduğunu ispatlayabilirse miras paylaşımının daha farklı olacağı kanaatindeyim.
ağabeyimin 1988 ,benim 1995 ten beri çalıştığımız bürodan (mülkiyet olarak değil işletme olarak) hak iddia edebilirler mi? Çünkü şu anda biz çalıştırıyoruz ve onlar bizim kazancımıza ortak olmak istiyorlar.Bu olabilir mi?
Öncelikle şöyle bir durum var..Orası şahıs işletmesi mi yoksa şirket mi??
Şirketse payları oranında yönetimde söz sahibi olabilirler ancak bunun için giderlere de katlanmak zorundalar..Ancak şahıs işletmesi yada adi şirketse o zaman hak talep edemezler..Çalışmadan ve hakkı olmadan kimse kimsenin gelirinden hak iddia edemez.
Bana kalırsa kardeşleriniz bu talebinde ısrar ederse ve orasıda bir şirketse yapmanız gereken onların paylarını vererek şirketten çıkarmak ve kendi adınıza yolunuza devam etmektir..Bir avukattan yardım almanızda fayda var..Bu benim görüşüm tabi..Belki bu konu hakkında farklı fikirleri olan meslektaşlarım da olabilir..
Babam serbest muhasebeci idi. Şu anda bir arkadaşla beraber onun ruhsatıyla devam ediyoruz. Sermaye şirketi ya da bakkal değil ki mirasçılara devredilebilsin. Biz zaten babamın iş ile yada iş ile ilgili olmayan bütün borçlarını biz ödedik ve ödemeye de devam ediyoruz.Onlar siz devam ediyorsunuz siz kazanıyorsunuz siz ödeyeceksiniz diyerek kenara çekiliyorlar ama kazancımıza (ki bu binler bile değil) ortak olmak istiyorlar.Hukuken haklı olduklarını yani bize ortak olabileceklerini düşünmüyorum ama belki bizim bilmediğimiz bir madde vs vardır onları haklı gösteren.İşin aslı babam öldü malları badem oldu ve sadece onlara yar olmayan kimseye olmasın istiyorlar.Babamın adına olan serbest muhasebe işletmesi şu anda başka birinin adına kayıtlı.Onlar babamızın müşterileriydi deme hakları var mı? teşekkürler...
Öyle bir hakları yok..Müşteriler istedikleri kişilerle çalışma hakkına sahiptir ve ölü biriyle doğal olarak çalışamazlar..Onlar sizin gelirinizden pay alamazlar kanaatindeyim..
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku