+ Konuyu Yanıtla
1 den 3´e kadar toplam 3 ileti bulundu.

Konu: Ek Sözleşme- İmzalamazsam Ne Olur

Ek Sözleşme- İmzalamazsam Ne Olur Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Apr 2007
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Question Ek Sözleşme- İmzalamazsam Ne Olur

    Merhaba,
    2003 senesinden beri bir özel şirkette kadrolu olarak çalışıyorum. Şirketimle yapmış olduğum bir iş akdi var. Bunun dışında zaman zaman şirket ek sözleşmelerle Sözleşmelere ekler yapmaktadır. Geçen hafta da yeni bir sözleşme getirdi(Gizlilik Sözleşmesi) fakat şartları biraz ağır. Bu sözleşmeyi imzalamazsam şirketimin bana bir yaptırımı olabilir mi? iş akdimi fesh etme gibi. Ve, ben bu fesh'ten dolayı tazminat alabilir miyim?
    Teşekkür ederim.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Ek Sözleşme- İmzalamazsam Ne Olur konulu yargıtay kararı ara
    Ek Sözleşme- İmzalamazsam Ne Olur konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jul 2002
    Nerede
    İSTANBUL, SİLİVRİ, Türkiye.
    İletiler
    867
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Ek Sözleşme- İmzalamazsam Ne Olur

    Sayın apsua,
    Size sonradan imzalatılmak istenen sözleşmeyi imzalamak zorunda değilsiniz.
    Yeni sözleşmenin imzalanması isteği çalışma koşullarında yapılan köklü değişikliktir ve kabul edip etmemekte serbestsiniz.

    4857 sayılı İş Yasası :
    Çalışma koşullarında değişiklik ve iş sözleşmesinin feshi
    MADDE 22. - İşveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı işgünü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz. İşçi değişiklik önerisini bu süre içinde kabul etmezse, işveren değişikliğin geçerli bir nedene dayandığını veya fesih için başka bir geçerli nedenin bulunduğunu yazılı olarak açıklamak ve bildirim süresine uymak suretiyle iş sözleşmesini feshedebilir. İşçi bu durumda 17 ila 21 inci madde hükümlerine göre dava açabilir.
    Taraflar aralarında anlaşarak çalışma koşullarını her zaman değiştirebilir. Çalışma koşullarında değişiklik geçmişe etkili olarak yürürlüğe konulamaz.

    Süreli fesih
    MADDE 17. - Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir.
    İş sözleşmeleri;
    a) İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,
    b) İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,
    c) İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra,
    d) İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra,
    Feshedilmiş sayılır.
    Bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir.
    Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.
    İşveren bildirim süresine ait ücreti peşin vermek suretiyle iş sözleşmesini feshedebilir.
    İşverenin bildirim şartına uymaması veya bildirim süresine ait ücreti peşin ödeyerek sözleşmeyi feshetmesi, bu Kanunun 18, 19, 20 ve 21 inci maddesi hükümlerinin uygulanmasına engel olmaz. 18 inci maddenin birinci fıkrası uyarınca bu Kanunun 18, 19, 20 ve 21 inci maddelerinin uygulanma alanı dışında kalan işçilerin iş sözleşmesinin, fesih hakkının kötüye kullanılarak sona erdirildiği durumlarda işçiye bildirim süresinin üç katı tutarında tazminat ödenir. Fesih için bildirim şartına da uyulmaması ayrıca dördüncü fıkra uyarınca tazminat ödenmesini gerektirir.
    Bu maddeye göre ödenecek tazminatlar ile bildirim sürelerine ait peşin ödenecek ücretin hesabında 32 nci maddenin birinci fıkrasında yazılan ücrete ek olarak işçiye sağlanmış para veya para ile ölçülmesi mümkün sözleşme ve Kanundan doğan menfaatler de göz önünde tutulur.

    Geçersiz sebeple yapılan feshin sonuçları
    MADDE 21. - İşverence geçerli sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli olmadığı mahkemece veya özel hakem tarafından tespit edilerek feshin geçersizliğine karar verildiğinde, işveren, işçiyi bir ay içinde işe başlatmak zorundadır. İşçiyi başvurusu üzerine işveren bir ay içinde işe başlatmaz ise, işçiye en az dört aylık ve en çok sekiz aylık ücreti tutarında tazminat ödemekle yükümlü olur.
    Mahkeme veya özel hakem feshin geçersizliğine karar verdiğinde, işçinin işe başlatılmaması halinde ödenecek tazminat miktarını da belirler.
    Kararın kesinleşmesine kadar çalıştırılmadığı süre için işçiye en çok dört aya kadar doğmuş bulunan ücret ve diğer hakları ödenir.
    İşçi işe başlatılırsa, peşin olarak ödenen bildirim süresine ait ücret ile kıdem tazminatı, yukarıdaki fıkra hükümlerine göre yapılacak ödemeden mahsup edilir. İşe başlatılmayan işçiye bildirim süresi verilmemiş veya bildirim süresine ait ücret peşin ödenmemişse, bu sürelere ait ücret tutarı ayrıca ödenir.
    İşçi kesinleşen mahkeme veya özel hakem kararının tebliğinden itibaren on işgünü içinde işe başlamak için işverene başvuruda bulunmak zorundadır. İşçi bu süre içinde başvuruda bulunmaz ise, işverence yapılmış olan fesih geçerli bir fesih sayılır ve işveren sadece bunun hukuki sonuçları ile sorumlu olur.
    Bu maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkra hükümleri sözleşmeler ile hiçbir suretle değiştirilemez; aksi yönde sözleşme hükümleri geçersizdir.

    İşveren bu gerekçe ile sizi işten çıkarırsa, 1 ay içerisinde işe iade davası açabilirsiniz.
    İşe iade davası açmasanız bile, her halükarda kıdem tazminatınızı ve ihbar sürenizin uygulanışına göre ihbar tazminatınızı alabilirsiniz.

    Esenlikler,
    Konu KASIMAN tarafından (20-04-2007 Saat 11:01:31 ) de değiştirilmiştir.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Apr 2007
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Ek Sözleşme- İmzalamazsam Ne Olur

    Çok teşekkür ederim. Bu durumda imzalamayı düşünmüyorum. İş akdimin fesh edilmesi durumu da aslında benim için uygundur. Ama iş akdim fesh edilmezse, bu sözleşme şartlarını da kabul etmeyen tek kişi olacağım sanırım.

    İyi günler dilerim.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

fesih bildirimi imzalamazsa

iş sözleşmesi imzalamazsam ne olur

bca ajans sözleşme iptali

fazla mesai bildirim formu imzalanmazsa ne olur

isyerindre yilik sozlesmeyi izmalamasam haklari mi alabilirmiyim

boşanmada karar imzalamazsa ne olur

is feshi imzalamazsam ne olur

işçi sözleşmeyi imzalamazsa

işçi hizmet sözleşmesini imzalamassa ne olur

sözlesme imzalamazsa ne olur

kapıcı sözleşme imzalamıyorisveren 22 maddeden cikarirsa isci imzalamazsa ne olurİŞÇİ HİZMET SÖZLEŞMESİNİ İMZALAMAZ İSE NE OLURhizmet veren sözleşme feshini imzalamazsa ne oluricralik borcun kagidini imzalamazsan ne oluriscim sozleme imzalamiyor gorev degisiklgi imzalamassam ne oluris yeri yonetmeligini ic yonetmeligini imzalamassam ne olurpersonel yonetmeligini sonradan imzalamazsamis guvenligive sozlesme imzalamasa isciis cikisi imzalamazsaihbarsuresini imzalamazsan ne olurkapici sozlesmeyi imzalamazsastaj dosyam imzalanmasa.ne olurişçi yeni taşeronla sözleşme imzalamazsa
Forum

Benzer Konular :

  1. Ajansla sözleşme iptali nasıl olur?
    Merhaba abilerim ablalarım. Ben 3 Kasım tarihinde bi cast ajansı ile sözleşme imzaladım. Imzalamadan önce bana bilgi veren bayan iş olduğu durumda...
    Yazan: frknmrl Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 26-11-2014, 20:31:56
  2. Sözleşme yaptırımı olur mu?
    Özel bir dil eğitim merkezinden 2 kurluk eğitim talebinde bulundum ama o dönemki öğrenci danışmanım 4kurluk bir kampanya olduğunu söyledi ve eğer...
    Yazan: newin Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 1
    Son İleti: 27-03-2009, 02:52:57
  3. Sahte sözleşme düzenlemekte hapis olur mu?
    Resmi bir kurumdan kiralanan gayrimenkulun kiralama sözleşmesinin kiralayan tarafından gercek sözleşmesine uyarlanarak sahte olarak düzenlenmesi ve...
    Yazan: mehyorulmaz Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 6
    Son İleti: 26-03-2008, 14:23:58
  4. Pc den World Halinde Sözleşme Olur mu?
    Arkadaşlar öncelikle yaşım daha reşit değil.. 8 ay önce kadar bir hosting firmasından "domain" ve "hosting paketi" satın almıştım.. 4 ay sonra...
    Yazan: fth.d1881 Forum: Bilişim Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 17-01-2008, 00:35:31
  5. Bu sözleşme doğru mu? Böyle bir sözleşme olur mu?
    BEN BİRMÜTEAHHİTTEN 140 METREKARE BİR DAİRE ALDIM. 23.10.2004 TARİHİNDE ARAMIZDA BİR SÖZLEŞME İMZALADIK. DAHA SONRA MÜTEAHHİT BİNAYI YAPARKEN...
    Yazan: NPC Forum: Borçlar Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 10-05-2006, 22:04:56

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.