Merhaba,
Ben 7 yıldır oldukça nezih bir sitede 6 katlı bir apartmanın 1. katında oturuyorum. Dairemin bir cephesi "hedera" cinsi vantuzlu bir tür olan son derece azgın bir sarmaşık ile kaplı. Çoğu pencerem de bu cephede. Sarmaşıkla başedemiyorum, özellikle yaz aylarında bir hafta kesmesem doğramaları ve panjur kutularını kaplıyor, cephede sıva ve boyaya zarar veriyor. Tatile gittiğimde panjurlarımı kapatırsam dönünce kaplanacağı için açık bırakamak ve düzenli olarak eve birini gönderip budanmasını sağlamak zorundayım.Uzun zamandır kesilmesini ve yerine çok isteniyorsa vantuzsuz bir tür dikilmesini istiyorum ancak özellikle bahçe ve çatı katındaki daire sahipleri itiraz ediyorlar. Bu hafta oylama yapılacak. Blok bahçeleri sadece zemin katın kullanımında(bahçe giderlerinde herkes eşit). Çatı dubleksinde de teras var, sanırım sarmaşığı oraya sardırmışlar onun için istemiyorlar. Ama ben ara katta olduğum için en yoğun dallar benim katımda. Ayrıca dış cephe boyasına da engel. Sorum şu: Bu oylamaya açık bir konumudur? Şu anda sıva ve boyaya zarar veren bu durun yakında çatı olukları vs. de girirek daha ciddi problemlere de yol açacak.Binaya zarar veren bir durum tartışılabilirmi? Şayet oylamadan "kesilmesin" yönünde bir karar çıkarsa sadece kendi pencerelerimin çevresini temizletebilirmiyim? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.