10.09.2000 yılında anlaşarak yaptığım evliliğimden, 2003 haziranda dünyaya gelen kızım var. 25.09.2006 tarihinde boşanma davası ve suç duyurusunda bulundum. Evliliğimi bitirme kararımda etkin olan olaylar ise; ev ve çocuk için herhangi bir katkıda bulunmaması, içki, kumar, pavyon türü yerlere gitmesi, eve geç gelmesi, alkollü olduğu için hakaret ve tehtidlerde bulunması, ailemle görüşmeme karşı çıkması, aldığım maaşın ( ev ve çocuk masrafları dışında kalan kısmını ) zorla alması ve şahsıma yönelik onur kırıcı hakaret ve söylemlerde bulunmasıdır. Kendisine açtığım dava dilekçesinde sadece çocuk için nafaka talebinde bulundum. Fakat evlilikten dolayı edinilmiş olan ziynet eşyalarım, 6 yıllık çalışmışlığım kendisi tarafından alınıp banka kredi kartlarına olan borçları, araba alımı nedeniyle satıldı. ( Kendi üstüne kayıtlı bir mal varlığı yoktur ) Enson sağlık problemlerim için ablamın evinde olduğum sırada ( ramazan ayında, alkollü ve gecenin 2 sinde ) telefon edip hakaret etmesi bardağı taşırdı. Ertesi gün dilekçe vereceğimi söyledim ve gerçekleştirdim. Bu süreçte iş yerinde beni rahatsız ediyor. Dışarda herhangi bir söylemde bulunamıyor, ama ablamları gece telefonla rahatsız etmeler, kardeşimin iş yerine isimsiz şikayetler, kızıma benim ve ailem için küfürlü konuşmalar yapmakta. Boşanma davasında kendisine maddi ve manevi tazminat davası ile eşya davası açmaya karar verdim. Fakat nasıl yapabilirim bilemiyorum. Ayrı ayrı mı açılır, ne kadar talepte bulunmalıyım,
Mesela 6 yılda kazandığım maaş 40-45 bin ytl, takılar yaklaşık 8 bin ytl, şahsıma kullanılan onur kırıcı sözler ise değil telafuz edilecek, hayal edilemeyecek kadar çirkindir. Bir kadın olarak, anne olarak aldığım yara asla kapanamaz. 6 yılımı verdiğim, ailemi karşıma aldığım sevdiğim insandan bunları işitmek sonderece üzücüdür. Ben kendisine nasıl dava açabilir, bu hakkım hala varmı ? tazminat olarak ne talep edebilirim. ( Sözler için şahit yoktur. dört duvar arasında olmuş olaylardır )
Kendisi ile aynı işyerindeyiz ve sanıyorum ki, onun yalanları doğrultusunda yakında işime son verilecek. Hatta madur olmama rağmen bana tazminatsız çıkış için ihtarname bile yazıldı ( asılsız suçlamalarla ) Bu nedenle maddi manevi tazminat açmayı ve elde edilen parayı kızımın geleceği için birikim yapmayı düşünüyorum. ( Evliliğimin ilk yılında Açıköğretim üniversite kaydımı yeniletmedi bunu davada kullanabilirmiyim )
Lütfen fikirlerinizi belirtiniz