Böyle bir siteyi hazırlayanlara teşekkür ederim.

İzale-i şuyuu satışından bir dükkan satın aldım. Dükkan merkezi bir yerde ve etrafından başka satılık dükkan yoktu. İhalede piyasa değerine çok yakın bir fiyat verip satın aldığım dükkanın ihalesine karşı ,satışı isteyen hissedar ihalenin feshi davası açtı. İhalenin yapıldığı gün dükkan boştu kiracısı yoktu. Dava açıldıktan sonra kiraya verildi ve içinde şu an kiracı var kiraları da hissedarlar alıyor.

Dava 5 aydır devam ediyor ve ben hala olayın şokundayım. Satış bedelinin tamamını (123.000-ytl), kdv yi, tellallık harcını, damga vergisini yatırdım. Dükkanın tapusunu dava bitene kadar alamayacakmışım.Ve şu an satın aldığım dükkana seyirci gibi bakıyorum. Dükkan kiraya verildi kiraları da başkası alıyor. Avukatımdan öğrendiğim kadarı ile ihale bittiği andan itibaren mülkiyet bana geçmiş ayrıca bu andan itibaren dükkana gelecek zarar ziyandan da ben sorumluymuşum. Mülkiyeti bana geçmiş olan ve zarar ziyanından sorumlu olduğum bir dükkan nasıl olur da bana teslim edilmez bunu bir türlü anlayamadım. Açılan davanın da benimle ilgisi yok hissedarların kendi aralarındaki bir başka davayı bahane etmişler. Benim adım bile geçmiyor.Dava bitene kadar dükkana zarar verilirse ne olacak?

Böyle bir durumda dükkanın bana teslim edilmesi için ne yapmalıyım. Avukatım dava bitmeden teslim alamayız diyor ama nasıl olur da parasının tamamını vergilerini yatırdığım bir dükkanı başkaları kiraya verebilir hukuken böyle birşey doğru mudur? Devletin ihalesine güvenip dükkan satın aldım ve kendimi anlamsız bir kaosun içinde buldum.

Parasını verdiğim ve mülkiyeti benim olan dükkanı nasıl teslim alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese iyi geceler...