Eşim 2 haftalık evlilikten sonra ziynetleri hediyeleri eşyaları alıp sebepsiz yere beni terk edip boşanma, tazminat ve nafaka davası açmıştı. 6 aydır ayrıydık, perşembe günü hakim davayı dolayısıyla nafaka ve tazminat taleplerini reddetti.
1. Ben de karşılık dava açsaymışım hakim boşanmaya karar verecekmiş.
Benim anladığım o dava kesinleştikten sonra 3 yıl boyunca yeni dava açamaz.
Ama ben istediğim zaman dava açabiliyorum. Doğru mu?
Zaten 6 aydır ayrıyız. 1 yılın dolmasını bekleyip anlaşmalı boşanma davası mümkün olabilir. Eğer niyeti üzüm yemekse nafaka ve tazminattan vazgeçip benimle anlaşması.
2. Anlaşmalı boşanmaya yanaşmazsa ne yapabilirim? Mesela evi terk sebebiyle ne zaman ihtar çekebilirim? Kanuna göre evi terkten 4 ay sonra ihtar çekebiliyorum. Evi terk ettikten kısa süre geçtikten sonra dava açtığı için ayrı yaşamak için haklı sebebi oldu. 6 aydır ayrıydık. Bu karardan sonra ayrı yaşama hakkı ortadan kalktı. Ayrıca bir 4 ay daha beklemem lazım mı?
3. Bu davada konu olan sebeplerden dolayı ben şiddetli geçimsizlikten dava açmazsam bu davadaki kusurlarını affetmiş mi sayılırım?
4. Ayrıca tedbir nafakası bir süre devam etsin diye temyize gönderir diye tahmin ediyorum. Bu konuda ne yapılabilir, nasıl temyizi kısa sürede sonuçlandırabilirim?
Sayın Kareem
siz önce ne yapmak istediğinize karar verin. Boşanmak mı istiyorsunuz, barışmak mı? O kadar çok seçenekli soru sormanıza gerek yok. Sorduklarınızın yanıtları forumlarda var zaten.
Eğer boşanmak istiyorsanız dava açabilirsiniz. Ancak davanın reddi ile ayrı yaşama hakkı kalkmadı. Daha karar kesinleşmemiş çünkü.
Forumda yazılanları 2 aydır okumaktayım. Medeni kanunu, yargıtay kararlarını da okudum. Ama tam cevabı bulamadım.
Ben boşanmak istiyorum. Bu işi en uygun yolla nasıl yapabileceğimi araştırıyorum.
Bu davayla karşı tarafın kusuru ortaya konmuş oldu. Nafaka ve tazminat talepleri reddedildi. Ben kusurlu ve hak etmeyen bir kadına nafaka ve tazminat ödemeden nasıl boşanma davası açacağımı araştırıyorum.
Özellikle şu iki sorumun cevabını bir türlü bulamadım:
2. Anlaşmalı boşanmaya yanaşmazsa ne yapabilirim? Mesela evi terk sebebiyle ne zaman ihtar çekebilirim? Kanuna göre evi terkten 4 ay sonra ihtar çekebiliyorum. Evi terk ettikten kısa süre geçtikten sonra dava açtığı için ayrı yaşamak için haklı sebebi oldu. 6 aydır ayrıydık. Bu karardan sonra ayrı yaşama hakkı ortadan kalktı. Ayrıca bir 4 ay daha beklemem lazım mı?
3. Bu davada konu olan sebeplerden dolayı ben şiddetli geçimsizlikten dava açmazsam bu davadaki kusurlarını affetmiş mi sayılırım?
Sn. kareem kanaatimce burada yapacağınız ilk şey, öncelikle bulunduğunuz yerdeki bir avukata başvurmak olacaktır. Çünkü, her davanın içeriği farklı olup bu özel olaylar nedeniyle genel cevaplar alacağınız bir bölümde yanlış yönlendirilebilirsiniz. Eşinizin açtığı davanın içeriği ve davada gelişen olaylar hakkında bilgi sahibi olmayan hiçbir meslektaşım size -isteklerinizi tam karşılayan şekilde- bir cevap veremeyecektir.
Avukatım var. O davanın reddedilmesini hiç beklemiyordu. Şimdi durumu araştırıyor. Ancak ben heyecandan merak ettiklerimi sordum.
Bana söylediği:
Davacının davası reddedildiğine göre ayrı yaşama hakkı ortadan kalkmıştır.
Bu nedenle nafaka isteyemez. Ayrıca aynı sebeple boşanma davası açamaz.
Ama
1. bundan sonra evi terk nedeniyle ben boşanma davası açabilir miyim,
2. bunun için gerekli 4+2 ay ne zamandan başlar,
3. benim 4. ay sonundaki evi terk nedeniyle çekeceğim ihtar ne kadar samimi bulunur,
gibi hususlarda tam emin değil. O da bu konuyla ilgili karar arıyor. Belki bu konuda tecrübesi olan vardır diye düşündüm.
Neden evi terk olgusuna odaklanmış bulunduğunuzu anlamadım.Eşiniz evi kendince ayrı yaşamaya hak kazanacak sebepler ileri sürerek ayrı yaşamaya başlamış ve neticede davası reddedilmiş olsa dahi boşanma davası açmıştır.Bu aşamada barışmak istiyorsanız tekrar biraraya gelebilir ve evlilik birlikteliğine devam edebilirsiniz;benim anladığım siz karşı tarafa hiçbir şey vermeden boşanmak istiyorsunuz.
Reddine karar verilen dava temyiz edilmiş midir? edilmişse bunun sonucu da beklenir.Red ile sonuçlanan davanın kesinleşmesi üzerinden 3 yıl geçmedikçe eşiniz aynı sebebe dayanarak boşanma davası ikame edemez.
Siz ,çeşitli nedenlerden dolayı boşanma davası açabilirsiniz.(şiddetli)Geçimsizlik sebebiyle dava açmayı düşünüyorsanız önceki boşanma davasını delilleriniz arasında gösterebilirsiniz,bunun yanında şahitler büyük önem taşır.Yani sizin aile yaşantınızı,geçimsizliğe yol açanın eşiniz olduğunu tam kusurlu veya daha çok kusurlu olan kişinin eşiniz olduğunu ispat ederseniz sizin açacağınız dava kabul görecektir.Dediğim gibi terk olgusu üzerinde durmanıza gerek yok.Bu arada Avukatınız varsa ona güvenin,güveniniz kaybolmuşsa aranızdaki ilişkiyi bitirin derim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku