Boşanma sonrası, çocukla şahsi ilişkisi düzenlenen baba benim. Müşterek 9 yaşında kızım velayeti verilen annede kalıyor. Anne benim çocukla olan diyaloglarımı mümkün olduğunca engellemek istiyor. Bu yüzden çocuğumla şahsi ilişki hakkımı 6-7 defa icra yolu ile almak zorunda kaldım.
(Kişisel ilişki düzenlemesi şu şekilde; her ayın 1. ve 3. Cumartesi saat 10'dan ertesi gün saat 18'e kadar + Temmuz ayının tamamı, + Bayramlarda 1. gün)
Şimdide "Çocuğumla olan Şahsi İlişki" hakkımın kısıtlanması için dava açtı + Nafaka artırımı için aynı anda 2. bir dava (100 YTL'den 250 YTL'ye çıkarılması için). Şimdi sorularım:
1. Zaten velayet kendisinde olduğu için ben çocuğumu çok az görebiliyorum. Mahkemenin bu hakkımı kısıtlayabilmesi için benim ne gibi olumsuzluklar yapmış olmam gerekli? (asla hiçbir olumsuz tavrım olmadı. Sadece mahkemede kendimi savunabilmek için soruyorum!)
2. Bu iki davayı aynı anda açabilir mi?
3. Nafaka konusunda "Aradan 4 yıl geçtiği için bir revizyon yapılması tabii olabilir. O konuda bir olumsuzluk içerisinde değilim."
Bu iki ayrı davayı, aynı tarihte açmasında hçbir yasal engel yoktur. İkisi birbirinden tamamen bağımsız davalardır.
Çocuğunuz ile şahsi münasebetinizin kısıtlanması veya kaldırılması için eşiniz ile çocuk arasındaki kişisel ilişkiyi zedeliyor, çocuğun eğitilmesini ve yetiştirilmesini engelliyor, çocuğun huzurunu tehlikeye atıyor, çocuk ile ciddi olarak ilgilenmiyor, çocuğu diğer tarafa teslim etmekten kaçınıyor, annenin velayet hakkını kullanmasına engel oluyor veya benzer sebeplere yol açıyor olmanız gerekir.
(Kişisel ilişki düzenlemesi şu şekilde; her ayın 1. ve 3. Cumartesi saat 10'dan ertesi gün saat 18'e kadar + Temmuz ayının tamamı, + Bayramlarda 1. gün)
benimde bu ayın 24. de boşanma davam var.bu kişisel ilişki düzenlemesi her dava için geçerlimidir?
boşanmada kusurlu taraf eşim.beni suçlayabileceği hiçbir konu yok.tek problem çocuğumun ufak olması nedeni ile ona verilecek olması.
sayın mustem hakim bu kişisel ilişki haklarını neye dayanarak verdi?çünkü şu an avukatımın bana sunduğu en iyimser hak (ayda 2 pazar 10 ile 17 arası)bana davanın gidişatı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim! Teşekkürler
Bu konuda teknik olarak bilgim yok. Ama aşağıdaki bilgileri internetden buldum.
Selamlar...
"Ülkemizde velayet genel olarak anneye verildiği için, çocuklarını görmek isteyen babalar, eski eşleri ile anlaşamıyorlar ise çocuklarını görmek için maalesef "resmi görüş saatleri"ni beklemek zorunda kalmaktadırlar. (Çocuğun baba ihtiyacını bilen anneler ise görüşme saatlerini veya günlerini kısıtlamazlar ve "resmi görüş saatleri" diye bir şeye gerek kalmaz.) Resmi görüşme saatlerine ihtiyaç duyan babalar için genel uygulama, çocukların iki haftada bir hafta sonları Cuma gecesi veya Cumartesi sabahından Pazar akşamına kadar babalarının yanında kalması şeklindedir. Buna dini bayramların 2nci günleri ile Yaz Tatilinde bir ay (genellikle 1-31 Temmuz arası) eklenir. Ülkemizde bazı hakimler görüşme başlangıç saatlerini geç, bitiş saatlerini ise erken tutarlar. Bazı hakimler ise Bayram ve Yaz tatillerini karara yazmayı unutabilirler. Bu durumda derhal Yargıtay'a başvurarak kararın temyiz edilmesi gerekir. "Bozma" kararı çıkarttırıp yaz tatillerinde de çocuğunuza kavuşabilmek için hakkınızı arayınız. Asla yılmamanız gerekiyor! "
Bu davalar sürerken "velayetin değiştirilmesi" davası açabilir miyim? Avukat arkadaşlardan veya konuyu bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum. Selamlar...
Tesekkürler mustem;sorduğun soruyu ben cok arastırdım acılabiliyor ama çocuğun gelişimi veya eğitiminden endişe ediyorum diyerek açılabiliyormuş.tabii haliyle ispatlaman da.maddi konular pek bir anlam ifade etmiyormuş sanırım.
SYN MUSTEM sizin boşanma davası anlaşmalımı yoksa çekişmelimiydi?
Ya, benim sorunum, normal zamanda dava açabiliyorum elbette ama şuan yukarıda da belirttiğim süren iki davamız var. Onlar sürerken "velayetin değiştirilmesi " davası açabilir miyim?
Feragat ettiğim boşanamama davamda eşim temyize gitmişti ve dava hala yargıtayda ne zaman sonuçlanır bilinmez. 11 aylık bir oğlumuz var ve eşim bana...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku