İdamdan Önceki Son Sözümü Nereye Nasıl Söylerim ??
Merhabalar,
Ben yaklaşık 4 yıldır internet kafeterya ve oyun salonu işletmeciliği yapan birisiyim.. Geçen süre içerisinde 15 bin ytl ile başladığım bu işi şuan yaklaşık 35-40 ytl ile açılabilecek hale getirdim. İşyerimi sürekli geliştirdim ve büyüttüm. Bu işlemleri de nakit para kullanarak yani kazanarak yaptım hepsini peşin aldım. Dolayısıyle piyasaya borçlanmadım.. Fakat bu alımları yaparken diğer taraftan da ödemesini geciktirdiğim borçlarım oldu. Örneğin ilk zamanlarda olmayan adsl yüzünden internete bağlanmamız karşılığı aylık yaklaşık 1000-1500 ytl faturalar gibi..
2006 yılındaki telekom affından yararlanarak borcumu taksitlendirdim ve bir kısmını ödedim yaklaşık 1,300 civarı borcum kaldı. Şimdi bu borcum yüzünden tel hattım iptal edildi ve işlerim iyice bozuldu.
Bugün itibariyle devam eden 2 adet icra dosyam vardır ve bunların birisi yukarıda belirttiğim telekom bir diğeride anlaşamamazlıktan kaynaklanan ve yaklaşık 400 ytl tutarındaki başka bir dosyadır. İcralık olmayan ve beni sıkıştırmayan kalan borç toplamım da yaklaşık 3 bin ytl civarıdır..
Sizlere sormak istediğim şudur. (Param olsa da avukat tutsam ama yok)
40 bin ytl ile kurulabilecek bir iş yerim varken yazdığım gibi sadece en fazla 5 bin ytllik bir borcum yüzünden işyerimi kaybetmek istemiyorum. Bu miktar borç ödenebilmesi için benim 7-8 ay gibi kısa bir süre işyerimi çalıştırmam yani zaman gerekmektedir. Fakat telekom tel hattımı kapattığı için işlerim iyi değildir.. borçlu olduğum için yeni hatta vermemektedir. Benim de şuan elimde nakit olmadığı için ödeme yapamamaktayım.. telekoma gidip konuşsam ve vade yapmaya çalışsam yine bir miktar peşinat falan isteyeceklerdir. Diğer taraftan söz konusu bu 2 dosya yüzünden (dosya tutarları gerçektir.. toplasan yaklaşık 2 bin ytl) icra memuru da yakında mallarını satışa çıkarırız diyerek moralimi ve iş azmimi kırmaktadır. Satışa çıkartacağı mallarda bilgisayarlar olduğu için benim 1,500 ytl karşılığı aldığım bir mal yaklaşık 500 ytl icrada satışı olurki bu benim için en büyük yıkımdır.Yerine yenisini koymak daha pahalıya gelecektir..
Bu durumda benim ne yapmamı tavsiye edersiniz ?? Ben sadece bana biraz zaman tanınmasını istiyorum. telekom av.ları durumumu kabul etmeyip mutlaka para isteyecekler..
Acaba diyorum devlet bana işyerimi devam ettirmem için ne gibi bir şans tanıdı ben bu noktada nasıl ve nereye müracaat ederek zaman kazanıp borcumu ödeyebilirim ?? (birileri iflasını iste, konkordato gibi birşeyler söylüyor ama bilmediğim için sizlere sorma ihtiyacı hissettim)
Teşekkür ederim...
Re: İdamdan Önceki Son Sözümü Nereye Nasıl Söylerim ??
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
İdam ile ne demek istediniz peki
4 yıldır gece gündüz çalışarak, üst üste koyarak bugünkü haline getirdiğim işyerimi en fazla 5 bin ytl için kaybetmek benim için idamdan farklı değildir..
Türk Telekom'un, alacağını tahsil etmeden, telefon hattınızı açacağını yada yeni bir hat tahsis edeceğini düşünmüyorum. Bu aşamada borçlarınızı ödemek için yollar düşünmelisiniz, örneğin kredi çekebilirsiniz, taksit ile ödeyebilirsiniz. Kazancınızın bir kısmını internet ile elde ettiğinize göre borcunuzu ödemek ve hattınızı açtırmaktan başka çareniz yok gibi gözüküyor.
Yerinizde olsaydım kredi çekip bu borcu kapatırdım. Tabii dediğiniz gibi bu çekilen kredinin, açılan telefon hattı dolayısıyla ödeneceğinin garantisi varsa...
Cevabınız için teşekkür ederim.. benim de aklıma farklı birşey gelmiyor fakat buna da bir anlam veremiyorum ve bu tip uygulamaları mantıksız olarak görüyorum.. Nedenine gelince şöyle bir vereyim...
Ülkemizin en büyük üreticilerinden birinin fabrikasına bankalar haciz koyup kapattı.. Koskoca bir ilçe icralık oldu..bütün köylü üreticiler yine aynı şekilde.. Şimdi o fabrika yaklaşık 6-7 yıldır atıl vaziyette bekliyor ve çürümeye terk edilmiş bir halde.. şimdi bu halde iken buranın sahibinin borçlarını ödemesi nasıl beklenir ki ?? bu nasıl bir tahsilat mantığı anlam veremiyorum. halbuki bütün mala mülke el koyup oranın normal şartlarda çalışmasına devam etmesini sağlayıp gelirine el koymak şimdiye kadar hem alacağı tahsil eder bir o kadar da kara geçerdi.. Aynı durum bende de var. ben kafe işletiyorum ve gelirim net üzerinden. sen benim netimi kesersen ben borcumu nasıl öderim ?? neti kesene kadar benim günlük gelirlerime el koymuş olsalar 1 ay da borç kendiliğinden ödenmiş olurdu. şimdi diyeceksiniz ki e kardeşim sen de zamanında ödeseydin.sana mutlaka zaman tanınmıştır. evet zaman tanında ama hep şu kadar peşin vereceksin vs şeklinde.. taksit hakkım varmış ama peşinat vermeliymişim.. tamam verecem hem de tamamını kapatacam bakın adsl geçtikten sonra benim borcum yok ve olmamış düzenli ödeme yapmışım ama adsl olmadan ki dönemden gelen ve bir şekilde ihmal edilmiş bir borç..
Neyse,
sanırım bi yerden borç harç bulup bu işi halletmek...
tekrar teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim..
Merhabalar, efendim bana erzurumda ilçe idare kurulu tarafından kesilmiş idari para cezası var. Ben haksız olduğunu düşündüğüm için itiraz dilekçemi...
18-20 sene önce açılan mahkemenin kararını nasıl bulabilirim? bilgisayar kayıtlarında 10 seneden öncesi kayıtlı değil.ilgili mahkeme bakırköy 1. veya...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku