Öncelikle herkese selamlar.
Meselem şudur:
Halen ikamet etmekte olduğum sitede yakıt parası olarak yıllık 12* 80 ytl toplanılmaktadır. İkamet ettiğim yer hali hazırda site yönetimine geçmiş değil. Şu anda yapı kooperatifi statüsünde. Yöneticilerimizden dairemin yalıtımının yapılmasını ısrarla talep etmeme rağmen bir sonuç alamadım. Diğer dairelerde sıcaklık 26-27 derecelere kadar çıkarken benim dairemde kış boyunca oda içi sıcaklığı 14-15 derecelerde idi. Defalarca durumu izah etmeme rağmen sorunu gidermek için herhangibir şey yapılmadı. Ben de mecburen soba kurmak zorunda kaldım. Bir kış boyu hem kömür hem de elektrikli soba kullanarak ısınmaya çalıştım. Tabii bu arada yakıt parasını da ödemedim.
Yöneticilerimiz evimin ısınmasını temin edemedikleri halde avukat aracılığı ile bu parayı almak istiyorlar. Eğer parayı vermezsem ne olur ve süreç nasıl işler?
İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu mustafa1978 tarafından (05-04-2007 Saat 23:41:57 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: derelerde/derecelerde
biraz önce "?" şeklinde bir mesaj göndermiştim ama silindi ben de konuyla ilgili bilgi edinme konusunda ısrarcı olduğumu anlatmak için bu msjı yazdım :o
Haksız olduklarına inanıyorum vermedikleri bir hizmetin karşılığını istedikleri inancındayım.
Bu konuda ne yapabilirim?
yalıtım sorunu yalnızca sizde varsa haklısınız.ben yöneticiyim aynı sorun bendede mevcut idi.keşif yaptırdım kendi paramla bodrum altından yalıtım yaptırdım.faturaları avukata verdim.yakıt paramdan düştüler
yalıtım sorunu yalnızca sizde varsa haklısınız.ben yöneticiyim aynı sorun bendede mevcut idi.keşif yaptırdım kendi paramla bodrum altından yalıtım yaptırdım.faturaları avukata verdim.yakıt paramdan düştüler
Yalıtım yapılmadığı açık. Kendim yalıtım yaptırayım dedim ona da karşı çıktılar. Sobada yakacağım kömürü kalorifer dairesinden alayım dedim. Ona da karşı çıktılar. Yalıtım yapacağız dediler ama kış bitti.
Ne dersiniz bir bardak su mu içmeliyim. Kış boyunca sırtımızda kömür çekmemiz ve millet sıcak sıcak evinde otururken bizim evi ısıtacağız diye soba ile boğuşmamız bunların yanına kar mı kalacak??? Yapabileceğim bir şey yok mu???
Duygu Hanım lütfen ...
Konu mustafa1978 tarafından (06-04-2007 Saat 00:02:10 ) de değiştirilmiştir.
Bu gün kooperatif avukatı ve yönetici ile yaptığım görüşmeden bir sonuç çıkmadı. Avukat hak verdi ama her nedense (!) bir şey demedi.
Isınma amacıyla yapmış olduğum masrafların karşılanmasını ve dairemin yalıtılmasını talep ettim ancak sonuç olumsuz. Yönetici ben kaloriferi yaktım senden parayı alırım diyor. Ben de dairemin ısınmaması sebebiyle sizleri defalarca uyarmama rağmen bir şey yapmadınız şimdi benden para istiyorsunuz. Siz benim zararımı karşılayın ben de üzerime düşen aidat neyse vereyim diyorum ama benim zararımı karşılamayı da daire için yalıtım yaptırmayı da istemediklerini söylüyorlar.
Yönetici ile birlikte kalorifer sistemini kuran şirkete gittik. Dairemin ısınmadığını, aşırı soğuk olduğunu belirttim. Dairemin planını çıkarttı ve yalıtım yapılmadığı sürecede ısının tutulamayacağını daha fazla ısınmasının mümkün olmadığını söyledi. Bunu yönetici de duymuş olmasına rağmen hala bir şey yapmak istemiyor.
Nasıl bir yol izlemem lazım? Lütfen yardımcı olur musunuz?
Bu gün kooperatif avukatı ve yönetici ile yaptığım görüşmeden bir sonuç çıkmadı. Avukat hak verdi ama her nedense (!) bir şey demedi.
Isınma amacıyla yapmış olduğum masrafların karşılanmasını ve dairemin yalıtılmasını talep ettim ancak sonuç olumsuz. Yönetici ben kaloriferi yaktım senden parayı alırım diyor. Ben de dairemin ısınmaması sebebiyle sizleri defalarca uyarmama rağmen bir şey yapmadınız şimdi benden para istiyorsunuz. Siz benim zararımı karşılayın ben de üzerime düşen aidat neyse vereyim diyorum ama benim zararımı karşılamayı da daire için yalıtım yaptırmayı da istemediklerini söylüyorlar.
Yönetici ile birlikte kalorifer sistemini kuran şirkete gittik. Dairemin ısınmadığını, aşırı soğuk olduğunu belirttim. Dairemin planını çıkarttı ve yalıtım yapılmadığı sürecede ısının tutulamayacağını daha fazla ısınmasının mümkün olmadığını söyledi. Bunu yönetici de duymuş olmasına rağmen hala bir şey yapmak istemiyor.
Nasıl bir yol izlemem lazım? Lütfen yardımcı olur musunuz?
Sayın mustafa 1978,
Çok merak ettim, oturduğunuz yer herhalde bir apartman dairesi. Nasıl oluyor da diğer daireler ısınırken sizinki ısınmıyor. Ara katsanız size farklı bir yalıtım yapılmış olması mümkün değil gibi. Bodrum veya çatı katında mısınız.
Bir de bu meseleyi yönetimle çözemiyorsanız, dava yolu ile çözmelisiniz. Aidat ödememek çözüm olabilir gibi görünmüyor.
Sayın mustafa 1978,
Çok merak ettim, oturduğunuz yer herhalde bir apartman dairesi. Nasıl oluyor da diğer daireler ısınırken sizinki ısınmıyor. Ara katsanız size farklı bir yalıtım yapılmış olması mümkün değil gibi. Bodrum veya çatı katında mısınız.
Bir de bu meseleyi yönetimle çözemiyorsanız, dava yolu ile çözmelisiniz. Aidat ödememek çözüm olabilir gibi görünmüyor.
Esenlikler,
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
evet çatı katı farklı bir yalıtım olması söz konusu değil çünkü hiçbir yerde yalıtım yok. Mesele aidatın ödenmemesi falan değil mesele sevgili yöneticilerimin kış soğuklarında ortada yokken şimdi kış biter bitmez ortaya çıkıp para istemeleri. Neticede aidatı bana verdiği hizmet karşılığında alıyor. Hizmetin verilmesi sırasında meydana gelen aksaklıktan ben doğrudan zarara uğruyorum ve bu hiç adil değil.
Neyse yarın bir avukata danışırak nasıl bir yol izleyeceğime karar veririm.
Bütün arkadaşlara ilgilerinden ötürü teşekkür ederim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku