19.09.2006 tarihinde D.M.K.' nun 125. maddesi gereği uyarma cezası almıştım.21.09.2006 tarihinde verilen cezaya yazılı olarak savunmayı isteyen ve cezayı veren kişi olan aynı amire uyarma cezasını kabul etmediğime dair itiraz dilekçesi verdim. Bu defada yazılı itirazda bulunurken haddimi aştığımdan ve amire saygısızlık yaptığımdan bahsederek aynı amir yeni bir savunma istedi. İstenilen savunmayıda verdim.Ayrıca bu savunma ile yetinilmeyip 27.09.2006 tarihinde muhakkik marifetiyle aynı konuda ifadem alındı.Bugüne kadar yapmış olduğum itirazıma ve bunun akabinde istenilen savunma ile muhakkik tarafından alınan ifademe karşılık bir cevap çıkmadı. Uyarma cezasının iptali için İdare Mahkemesi' ne başvurmada süre aşımından sözedilebilir mi ?
Devlet Memurları Kanunu,135,136. md.;Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma ve kınama cezalarına karşı itiraz, varsa bir üst disiplin amirine yoksa disiplin kurullarına yapılabilir.
Disiplin amirleri ve disiplin kurulları tarafından verilen disiplin cezalarına karşı yapılacak itirazlarda süre, kararın ilgiliye tebliği tarihinden itibaren 7 gündür.
Bu süre içinde itiraz edilmeyen disiplin cezaları kesinleşir.
Uyarma ve kınama kararları için idare mahkemesinden iptali istenemez.
Sn. Başak Şahin,
Uyarı cezalarına karşı şekil eksikliği yönünden ( Savunmayı alan amirle cezayı veren amir aynı kişi olamaz. Bu durumda yargı yoluna başvurulabilir ) diye yine sitenizde yazılmıştı.
7.gün içerisinde itirazımı yapmıştım. Bu yüzden de yeni ifadeler istenildi ; ancak bugüne kadar cevap verilmedi.
yapmış olduğum yazılı itirazımın neticesi konusunda bir cevap alamadığım için bugün için yazılı başvuruda bulunsam ve cevabı bugünden sonra vermiş olsalar cevabın verildiği tarihten itibaren 60 günlük süre başlar mı ?
18.04.2007 ' de yazılı olarak uyarı cezasının Personel Genel Müdürlüğü'ne intikal ettirildiği tarafıma bildirilmiştir.
60 günlük süre bu tarhten başlamış olmaz mı ? İdari mahkeme için süre geçmiş midir ?. Selamlar...
T.C.
A N K A R A
5. İDARE MAHKEMESİ
Esas No: 2003-1796
Karar No: 2004-1212
uyarma ve kınama cezasıda idari yargıya gider..lütfen yukardaki kararı biyerden bulun okuyun...
idari yargıya gitme zamanı cezanın tebellüğünden itibaren 60 gündür
saygılarımla
An.Tolg,Uyarma ve kınama cezalarına Bölge idareye dava açma hakkınız olmadıgını biliyorum,itraz'ın sadece cezayı veren Re'sen ise veren amir'e tahkikat neticesinde ise ilgili cezayı veren disiplin kuruluna itiraz edebilirsiniz.Diger cezalar için Bölge idare Mah.(60)gün zaman tanınmıştır.Dikkat et sicilin bozulabilir.
sayın ekremiyican ve diğer tüm hukukçu arkadaşlar...3.kezdir uyarma ve kınama cezasının yargıya taşınabileceğini gösteren detaylı mahkeme kararını burdan yayınlıyorum...kimseden tek kelime yorum alamadım...
burası insanlara hukuki yardım edilen yerse ve bir üye bu konuyla ilgili bir yargı kararını yayınlıyorsa neden bu konu görmezden gelinir anlamış değilim....
evet farkındayım bazı kadrolu yönetici hukukçular benden haz almıyor...hatta kimliğimi araştırmak için verdiğim telefon numaralarından bilem araştırıldım...ama umurumda değil bu.ben bu sitenin aşığıyım ve elimden gelen her yardımı bu siteye yapmaya devam edeceğim....ayrıca hukukla ilgili ne aramak istersem burda arayacağım....
yukardaki mesajımda ankara 5.idare mahkemesinin kınama cezası ile ilgili aldığı karar okunduğunda da hukuk derslerinin çok güzel bir şekilde verildiğini göreceksiniz.....lütfen siz hukukçular bu kararı okuyup gerekirse bizim anlayacağımız dilden bize tercüme edin...
bu sitenin aşık olduğum özelliği bu değilmiki zaten....
ben bu siteyle tanıştım...aşık oldum..hukuğa ilgi duydum ve hemen hemen hergün online olarak buraya katılıyorum....
özetle uyarma ve kınama cezaları yargıya taşınıbiliyor...bu klmakn nin yorumu değil...yargıçların yorumu ve örnek karar şudur:
A N K A R A 5. İDARE MAHKEMESİ Esas No: 2003-1796 Karar No: 2004-1212
Bu kararın dayanağıda anayasamızdaki değişiklikler ve AİHS kurallarıdır.ilgili kararda da bu net olarak zikredilmiş ve alınan karara dayanak yapılmıştır...malum anayasa adı üzerinde ANA yasadır.....
bu konuda varsa yanılgılarım düzeltilmesini önemle bekliyorum....
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
eşlerde cocuk yoksa miras durumu...
13-05-2025, 13:01:29 in Miras Hukuku