Kendim istemesem de eşimin ve ailesinin zorlama ve baskılarıyla 29.03.2007 tarihinde eşimden ayrıldım.08.03.2007 tarihinde onların tanıdığı bir avukata gidip anlaşmalı boşanma için dilekçe verdik.Davacı olarak beni göstermişler itiraz edemedim.Mahkemeye kadar belki düzelir,bana olan kızgınlığı geçer,döner diye bekledim ama olmadı.Hakim boşamaz iş uzar diye,içeri girmeden uyarıldık, aman ha tereddüt göstermeyin,biz geçinemiyoruz diye ifade verin dediler.Boynumu büküp girdim.Hakimden azar yedim.Sen ne biçim babasın.Hİç mi vicdanın sızlamıyor.İki çocuğunla karını bırakıyorsun, diye.Cevap veremedim baştan söz verdim diye.Mahkeme hemen sonuçlandı.Çıktık.Kapıda avukattan kararı istedim.Çok anlamam bu işlerden.Eve gelince açıp okudum ki çocuklarla ilgili sadece nafaka yazısı var.Görüşmeyle ilgili bir şey yok.Çocuklarımın annesine sordum.İstediğin zaman görebilirsin diyor.Fakat çevremdeki büyükler, şimdi öyle belki ama yarın birgün kızar göstermez, sen de hiç bir şey yapamazsın diyorlar.
Sorum; gerçekten bir şey yapamaz mıyım.
Özellikle şu aşamada çocuklarımın annesine güven duymadığımı düşündürecek bir hareketten kaçınmak istesem de,ileriyi düşünmeden de yapamıyorum.
Cevap alabilirsem minnettar kalırım.
Anlaşmalı boşanma protokolü hazırlamış olduğunuzu düşünerek bu protokolde sizin çocuklarınızla olan şahsi münasebetiniz (yani ne zaman göreceğiniz) hususunun da yazılı olması gerekir. Anlatımınıza göre hakim bu protokole bağlı olarak karar vermiştir ve mahkemenin gerekçeli kararında çocukları görüş zamanınız ayrıntılı olarak belirtilir. Gerekçeli kararı tebliğ ettiğinizde inceleyiniz. Şayet çocuklarla görüşmeniz hususunda hüküm kurulmadıysa kararı u yönüyle temyiz de edebilirsiniz.
Cevaplar için çok teşekkür ederim.
Fakat anlamadığım, temyiz için 15 günlük bir süre vardı.Ben mahkemeye gitme olayını bu 15 günlük süre dolmadan yapmalı mıyım yoksa ileride bir sorun çıkacak olursa o zaman mahkemeye gitme hakkım saklı kalır mı?
İleride, ''-Hadi kardeşim iş işten geçti,sen hakkını kaybettin,zamanında başvuracaktın.'' gibi bir cevap almaktan korkuyorum.
Teşekkürler.
Duruşmadan çıkınca eşinizle birlikte mahkeme kalemine gidip kararı kesinleştirdiniz mi? Eğer böyle bir karar kesinleştirme işlemi yaptıysanız temyiz hakkınız yok demektir.
Kararı bu şekilde kesinleştirmediyseniz (ki sanırım bir kesinleştirme olmamış) Mahkeme kararının size tebliğinden itibaren 15 günlük temyiz süreniz var. Bu 15 gün içerisinde temyiz başvurusunda bulunmazsanız temyiz hakkınızı kaybetmiş olursunuz.
Evet.
Ben normal bir prosedür diye düşünmüştüm.Mahkemeden çıktığımız bigi kaleme gidip tebliğ zarfları falan imzaladık.Muhtemelen avukatın bilinçli yaptırdığı birşeydi bu ama açıklama yapma gereği bile duymadı bi de para ödedim adama kendi elimle.Şimdi anlıyorum.İnsan bazı şeyleri yaşayarak öğreniyor demekki.Paşa paşa ben kendi önümü kesmişim.Yani resmiyette öyle gözüküyor.
Geçmiş olsun.Artık aba altından gösterilen sopanın gölgesinde yaşayacağız.
Teşekkür ederim.
Öncelikle mahkemenin gerekçeli kararını incelemeniz gerekmektedir. Zira gerekçeli karardaki bir hükmün müphem olması veya birbirine aykırı fıkraları içermesi halinde hükümdeki gerçek anlamın meydana çıkarılması amacıyla tavzih adı verilen bir yola başvurulabilir. Çocuklarınızla şahsi müasebet tesisi ile ilgili gerekçede ve hüküm fıkrasında yazılanları inceleyiniz.
Çocukla şahsi münasebet hususunda hiçbir hüküm verilmemiş ise kanaatimce kanun yararına temyiz yoluna başvurulabileceğidir.
Mahkemenin gerekçeli kararını aldığınızda bir avukattan profesyonel yardım almanızı öneririm.
Anlaşmalı boşanma sonucunda çocukları istediğim zaman görme hakkını elde ettim,ancak mahkeme kararında çocukları tatillerde veya başka zamanlarda nasıl göreceğime dair açıklayıcı bir şey yazılmadığı için eski eşim zorluk çıkarıyor.Boşanmadan sonra eski eşim başka bir ile taşındı ve çocukları sık göremiyorum.çocukları eve getirip birkaç gün yanımda tutmaya hakkım varmı ve yaz tatillerindede ne kadar süre yanımda tutabilirim
hakim anlaşmalı boşanma oldugundan dolayı şahsi münasebet vermemiş olabilir siz boşanma dilekçesinde çouklarla şahsi münasebet talep etmiyorum dediğiseniz hakimde vermez ancak bu çocuklarınızla hiç görüşemiyeceginiz anlamına gelmez tekrardan aile mahkemesine müracaat ederek çocuklarla şahsi münasebetin düzenlenmesi davası aça bilirsiz ve dava sonuçlanana kadar tedbiren çocuklarla şahsi münasebet kurmada talep edebilirsiz ancak bundan sonra eski eşiniz çocuklarla görüşmenizi engellerse bu sefer icra dairesine baş vurarak çocukla kişisel ilişki kurulmasını saglayabilirsiniz icra marifeti ile hala görmenize engel olunuyorsa bu velayetin neznii yani velayetin degiştirilmesi ile çocuklarınızın velayetini alabilirsiniz
İkinci eş, velayeti kendinde olmasına rağmen eski eşten çocuklarını eve almazsa huzursuzluk çıkarsa, kendisinin eski eşinden çocukları evine alsa ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku