Saygılarımla Sayın Değerli Avukatlarımız.... KonumU Şöyle Anlatayım Geçtiğimiz 2006 Haziran Ayında Akrabama Vermiş Olduğum 50 bin ytl Senet teki Ödeme Gününün Geçmesi Üzerine Avukat Aracılığı İle İcraya Verdik. Borçlunun EVİ Ve ARABASINA İHTİYATİ HACİZ Koyduk. Bunun Üzerine Karşı Tarafa Verilen Süre İçersinde Hem İmzaya Hemde Meskeniyet Davası Açmışlar. Borçlunun Oturduğu Evde Çok İşlek Ve Çarşının İçinde Bir Daire Değeri Bizim Araştırmalarımıza Göre 150 Konti Ediyor Tabi Bilirkişi Bu EVİN Parasını Ne Derece Yazar Onu Bilemiyorum Tabi... Bu Alacağım Olan Kişi Hem Almanyadan Hem Türkiyeden Emekli Ayrıca Keza Eşide Aynı Şekilde Hem Almanya Hemde Türkiyeden Emekli Bunu Avukatım İspatlayacak Bankalardan... Vatandaşın Bide 2006 Model Bi ARacı var... Aracı Saklamaışlar Araç Hacizli Yakalamalı Ama Bulamadık Tabi... Vatandaşın İmzası Bilirkişiye Gitti ve Bilirkişiden Dönen Raporda İmzanın Bire Bir Onun Olduğu Çıktı Ortaya Elimde rAPOR Avukatım Fotokopisini Verrdi ...Mahkeme Günü Yani Bilirkişi Raporunun Açıklandığı Gün Karşı Tarafın Avukatı Mahkemede Müvekkilim Tekrar İncelenmesini İstiyor Demiş ve Hakime Hanımda Mahkemeyi 20 Gün Erteleyerek Bu Seferde 3 Kişilik Bi Bilirkişi Tarafından Gözden Geçmesini Uygun Görmüş İtirazları Üzerine Ogün O ŞEKİLDE kAPANMIŞ Mahkeme Bitişinde Karşı Tarafın Avukatı Benim Avukatımın Yanına Gelip Biliyorum Bu davanın Sonucunu Ama Müvekkilime Anlatamıyorum Demiş Bi Uzlaşma Yolu Bulalım Demiş Benim Avukatıma Çok Düşük Bi mEBLA Önermiş Benim Avukatımda Doğal Olarak Kabul Etmemiş.... Bugün İse Yani 29 MART 2. bİLİRKİŞİ Raporunun Geleceği Dava Günüydü Fakat Adliye Kalemi Belgeleri Bilirkişiye Göndermemiş Yani Maduriyet Gözden Nasıl Kaçar Böyle Bişey Diye Avukatım Sabah Biraz Kızarak Çıkışmış Kalem Çalışanlarına Müvekkilimi Madur Ettiniz Demiş. Durşma Saati Geldiğinde de Hakime Hanım Duruşmayı 16 Nisana Atmış Kalemin Uyarılmasını İstemiş Hakime Ayrıca Birde hAKİME Avukatıma Bu Davanın Sonucu Belli Zaten Ortada Demiş Madur Olunacak Bi Durum Yok Demiş Avukatıma Konunun Özeti Buraya Kdar Bu Şimdi Benim Esas Merak Ettiğim Şu Genel Olarak Bir Bilirkişye Gittikten Sonra 2 CİSİNE Neden iHTİYAC Duyulur Birde Sizce İçimi Ferah Tutmalımıyım Yani Gözmünm Önünde Parası Alınan Ve Atılan Bi İmza Yani Sonuç Bilirkişiden Yine Aynı Gelecektir Öyle Değilmi? Bu Konuda Ben Uyarmak İstediğiniz Bi Bölüm Varmı? Teşekkür Ederim Herşey İçin Saygılarımla ....
Anlıyorum Size Katılıyorum Tayfun Bey Teşekkür Ederim Yorumunuz İçin Beni Endişelendiren Ve Üzen Adliye Kaleminin Nasıl Böyle Esnek Çalıştığı Birde Şimdi bilirkişiden Gelen Raporun Aynısı Çıkar Değilmi? 2.cisinde de Yani Yanılmazlar Değilmi Bilirkişiler Daha Önceki Yanılmadı İmzanın Bire bİr Olduğnu Açıkladı Yine Oşekilde Gelir Rapor Diye İnanıyorum Bi Kuşku Olmasının Manası Varmıdır...? Çünki Bi Para Verdim ve Çok Zor Günler Yaşadım..Anlıyorsunuzdur..tşk..... Saygılarımla
Herkese Selamlarımla Kafamı Alacağımla Beraberinde Kurcalayan ve Her Ne kadar Avukatıma Sorsamda Aklıma Söz Geçiremediğim Bi Sorum Olacak Evet Bir Akrabama Vermiş Olduğum Yüklü Bir Miktar Parayı 1 sene Olacak Hemen Hemen ve Hala bir ytl Bile Alamamışken. Neden ? Diyorum Neden Borçluya Bu Kadar Müsama Borçlu 1 Kere İmzasına İtiraz Edip Bilirkişi Raporunun Onun İmzası Olduğunu Bire Bir Ortaya Çıkarmış Olsa Bile ve Borçlunun Avukatı Müvekkilinin İstekleri Doğrultusunda Hayır Biz Bilirkişi Raporuna İnanmıyoruz Deyipte Tekrar Bilirkişiye Gönderilmesini İstiyoruz Demesi Ardından O Raporunda Farklı Geleceğine İnanıp Bir Art Niyetli Umutla ve Sonrasında Yine Aynı Raporun Geldiğini Öğrenildiğinde Neden ? Tekrar Teymiz Hakkının Olduğunu Kaybedeceğini Bile Bile O Hakkın Böyle Bir Durumda Verilmesi Neden?
Soruyorum Hangi Merci Bu Sorumun Cevabını Biliyorsa Ben Ne Zaman Kazanacağım Borçlunun Daha Kaç Kere Hakk Var Daha Bu Haklar Bitemeyecekmi ....? 1 mi 2 mi 3 mü ............. Saygılarımla......
Güzel Kardeşim Aslında Gayet Açık Söylenilen Borçluya Neden Bu Kadar Müsama ? ve Nereye Kadar Bu Option Bunun Bi Sonu Varmı...?
Saygılar merhaba alacaklı olduğum şahıs ne sebeble olduğunu tam olarak bilmiyorum ama 2 kere imza itirazı yapmıştır. 2 İmzada yapılan bilirkişi incelemeleri sonucunda borçlunun imzası olduğu kesin olarak ispatlanmıştır. Bu seferde borçlunun avukatı borcun fazine itiraz etmiştir. ve mahkemede duruşmayı 15 gün sonraya ertelemiştir. Sorum Bu davanın akibeti sizin görüşlerinize göre ne olur? yani sonuçta bu faiz benim şahsi koyduğum bi faiz değil benim beklememden dolayı uygulanan yasal faiz ekstra bi faiz yok ortada sizlerden konuya nacizane yorum yapmanızı istiyor teşekkür ediyorum....
NOT: Türk Alfabesi'nde "x" diye bir harf bulunmamaktadır. Bu sebeple de kelimenin yazılışı ekstradır. Extra değil.
Borcun faizine itiraz etmişler borca değil...
Peki Sonuç Ne Olur ?
yani sonuçta bunun karşı tarafa ne faydası varki böyle bir itirazda bulunuyolaar bunu anlamıyorum ?
Anlıyorumda Haciz için hakime hanım takibin devamına dememiş yani bize yol açmamış bizim avukatımıza da son itirazdır sabredin demiş yani anlayamadığım karşı tarafın avukatı borçluya demiyormu bak uzatıyoruz ama faiz sürekli büyüyor diye yani ellerindeki hakların hepsini kullanmaya çalışıyorlar neden böyle bişey yapıyorlarki herşey ortada zaten imza bitmiş borçlunun olduğu ispatlanmış ben paramı hala alamıyorum yani borçluya çok hak tanınıyor borçlu durumu iyi olmasına rağmen bide meskeniyet açmış evi hacizli olduğu için ama maddi durumu çok iyi halbuki hem yurt dışından hem türkiyeden emekli ayrıca karısıda hem almanyadan hemde türkiyeden emekli buna rağmen meskeniyet açmış yani sonuç olarak hakime hanım daha dosyadaki tedbiri kaldırmamış sürümcemede bırakmış kısmen olarak o yüzden hacze gidemiyoruz. şimdi önümüzde bi borca itiraz var bide meskeniyet arka arkaya gün olarak duruşma verilmiş yani siz haciz yapabilirdiniz diyorsunuz bu durumda olması mümkünmüdür ki sizce? tşk...
Merhabalar Herkese başarılar benim sorum nacizane sorum olacaktı. Kardeşime yardımcı olmak için soruyorum bu soruyu. Kardeşim Bi Arkadaşına elden para veriyor fakat bu para alışverişlerini ilk defa yaptığı için bi acemilik yaşadı. 2000 bin ytl para karşılığında senet imzaıyor arkadaşı yanlız buraya dikkat senet imzalanırken alacaklı bölümüne kardeşim kendi ismini yazıyor borçlu bölümüne de kendi ismini yazıyor boş bulunarak neyse imzayı attırıyor. daha sonra borç ödenmeyince bizde senedi avukata götürüyoruz avukatımız bu senedin senet özelliği olmadığını bu senetle işlem yapamayacağımızı söylüyor ve gülüyor nasıl bu hatayı yaptınız diye sizce bu bu şekilde mi yani bu senedin senet özelliğini taşımıyormu?? teşekkürler...
bi cevap yokmu acaba?
işte bende onu soruyorum yani bu senet geçersizmidir. senet değilmidir.?
Bugün senedi savcıya gösterdim çok saçma buldu senedi hatta komedi dedi. herhalde bu paranın üstüne bi su içeceğiz gibi geliyo yani kanuni işlem bile yapılamıyor. Bu konuyu kapatmalımıyım sizce?
Merhabalar alacaklı olduğum senede 2 kere itiraz edilmiştir. ve 2 Kere bilirkişiye senet gidip kriminal uzmanları tarafından senedin imzasının şahsa ait olduğu kesin olarak raporlarla ispatlanmıştır. benim sorum şudur bundan sonraki süreçte borçlu son olarakta teymize gönderirse bu teymizin süresi bize ne kadar yansır takriben aşağı yukarı bi zaman süreci verebilirmisiniz sayın uzmanlar. 2. sorumda şu eğer dava teymize giderse ben buna rağmen hacize gidebilirimiyim. yani teymiz hacizi durdururmu teşekkür ederim iyi günler.....
Merhaba alcakla iligili faiz itirazı olmuştu hakimde bilirkişiye yönlendiridi tespiti için fakat ne hikmetse bilirkişi 2 duruşmadır raporu geciktiriyor. böyle bi durumdada madur oluyorum kesinlik kazanmış bir dava sadece faiz hesplanmasından dolayı 2 duruşma attı 3 cü duruşma olacak bu ay içinde bu duruşmadada geleceği şüpheli adliyedeki kalem çalışanlarına bizzat gidip soruyorum onlarda keza large çalışıyolar maşallah yani elini nereye atsan bi suç duyurusunda bulunacak insan bulmak mümkün madur olduğum için benim böyle bir durumda ne yapmam lazım mıhtıra göndersem yetişmeyecek gün kalmadı 5 gün kaldı sizden bir fikir vermenizi rica edeceğim.
Kısacası Mahkeme Bilirkişiyi Bekliyorki Kesinliğe Bağlansın Ama Bilirkişi Hala Rapor Getirecek...
bi cevap yokmu?
Alacaklı Olduğum Bir Şahısla 1 Senedir Haklı Olmama Rağmen Uğraşıyorum Senete İtiraz Edildi ve 2 Kere Bilirkişiye Gidip Şahsın İmzası Olduğu İspatlandı Faizine İtiraz Etmişler Verdikleri Dilekçede Oda Bilirkişiye Gidip Faiz Bilirkişi Tarafından Hesaplanıp Geldi Duruşmaya Yetiştirildi. Onların İstekleri Doğrultusunda Yazmış Oldukları Dilekçede İmza İtirazı Faiz İtirazı Birde Hacizli Olduğu İçin Meskeniyet Davası Yazıyor İnceledim Dilekçelerini Dosyadan Bu Şekilde İstekleri... Buna Göre İmza İtirazı Yapılmış 2 Kere Başka Başka Bilirkişilere Gitmiş Dosya Ve Şahsın İmzası Olduğu İspatlanmış Faiz İncelenmeside Ona keza Hesaplandı Duruşmaya Geldi Raporlar Onların İstedikleri Doğrultusunda Raporların Hepsi Meskeniyet Hariç Hazırlandı Mahkeme Günü Hakime Sunuldu Fakat Hakim Duruşmayı Bu Dilekçeye Göre Kapatması Gerekirken Karşı Taraf Adli Tıpa Gitmesini İstemiş ve Bizim Avukat İtiraz Etmesine Rağmen İtirazı Red Edilmiş Borçluya Yine Bir Hak verilmiş herşeyin bizim tarfımızca sonuçlanmasına rağmen borçlunun avukatı bu seferde boş senede imza atmış demişş müvekkilim yani önceye imzaya itiraz eden benim imzam olmadığını söyleyen taraf şimdide boş senede imza attım demiş bu nasıl bi çelişki bunu hakim nasıl olurda anlayamaz bu art niyeti anlamış değilim?????? sadete gelelim adli tıp olayını hakim kabul etmiş ve 7 günlük teminat yatırma süresi vermiş icra hakimlerinin yetkileri kısıtlı olmasına rağman nasıl böyle bir yetkiyi kullanabiliyor asli ticaret mahkemeleri varken bunuda anlamış değilim ?????? KISACASI ZAMAN GEÇİYOR VATANDAŞ FAİZLERİ YİYİYOR BENİM GÖZÜM GELECEK FAİZDE FALAN DEĞİL BEN PARAMI İSTİYORUM FAKAT KARŞI TARAF NEYE İSTİNADEN BU KADAR ÇABALIYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM 1 SENEDİR DE ANLAYAMADIM ????? ŞİMDİ ADLİ TATİLDE GİRDİ ARAYA HAKİM YAKLAŞIK 2 AY ATMIŞ DURUŞMAYI VELHASIL BEN HİÇ DÜŞÜNÜLMÜYORUM BANA HAKİM HEP KIRMIZI IŞIK YAKIYOR HERŞEYİN ORTADA OLMASINA RAĞMEN YANİ TAMAM ANLADIM TERAZİYİ DENGELEMEYE ÇALIŞIYOR OLABİLİR AMA BENİM KEFEYE HİÇ BİRŞEY KOYMUYOR HEP ONUN KEFESİ DOLUYOR YANİ ART NİYET DÜŞÜNÜYO İNSAN ONUN NE ÖZELLİĞİ VARDA HEP YEŞİL IŞIK BANA KIRMIZI IŞIK BANA LÜTFEN Bİ YORUM YAPABİLİR VE BİLGİLENDİRİRMİSİNİZ NE OLUR LÜTFEN BEKLİYORUM....
Çok özür diliyorum vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli takdir edersiniz psikolojik travmalar yaşıyorum konuyla ilgili bütün yorumlarınız çok kıymetli olacak şimdiden çok çok teşekkür ediyorum....
Çok Teşekkür Ediyorum Peki Şöyle Çok Detaylı Bi Okadar Mükemmel Bir Dilekçe Yazsak Sonuç İyi Olmazmı?
Takip kambiyo senetlerine müstenit bir takip olduğu için satış hariç tüm icra işlemleri devam eder. Dosyanız bu aşamaya yani satış aşamasına getirdiyseniz davanın neticesinin beklenmesi magduriyet yaratacaktır. Ancak daha dosyada yapılacak işlemler var ise süreyi bu işlemleri tamamlayarak kullanabilirsiniz.
Sizi uyaracak bir durumda değiliz. Endişelerinizi avukatınız ile paylaşın sürekli görüş alış verişinde bulunun ve doğrusu anlattıklarınızdan meslektaşımızını elinden geleni yaptığı ve bunu sizinde takdir ettiğiniz belli yine de söyleyelim avukatınıza güvenin
Merhaba,
Bizim Erzurum yakutiyede dedemizden kalan ve icinde 2003 yilinda yasiyan ninemin evi vardi. Ninem 2003 yilinda vefat etti. Eve kilit vurduk...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Borcumdan dolayi kardesimin evine...
05-09-2025, 04:34:26 in Borçlar Hukuku