sayın hukukçu arkadaşlar benim başımdan bir olay geçti
üniversite son sınıftayken 2006 yılında ünv. bünyesinde olay çıktı. sağ sol kavgası. o arada ben ünv. part time çalışıyordum. mesaimin bitimine doğru yemekhaneye gitmek için yola çıktım. geçmem gereken yolda kavga vardı. kenarda olayların geçmesini bekledim. yanımda da birsürü kişi vardı okula gitmeye çalışan. her neyse olaya jandarma müdahele ettikten sonra gruplar yatıştı. ben okuluma çıktım. okulda kimseyi bulamayınca arkadaşlşardan kampüs içinde arkadaşlarımı aramaya başladım. bu arada jandarma kavga eden grupları benim okuduğum fakültenin yakınına toplamıştı. ben de arkadaşlar olayları izliyor olabilir diye onları o civarda aramaya başlladım.ç tabi bu arada jandarma kameralarla kayıt yapıyordu. şahısları tespit etmek için. bunun farkındaydım ve kesinlikle ve kesinlikle olaya katılan herhangibi grup ya da kimsenin yanına gitmedim. hiçbir olaya katılmadım. hatta arkadaşlarımı bulduktan sonra kenarda arkadaşlarımla olaylara baktım. derse çok vardı daha. dediğim gibi bu süreçte kimsenin aynına gitmedim. sonrfa okula tekrar döndüm. aradan bir ay geçti. jandarma okulk girişinde benim kimliğimi aldı ifade vermem gerektiğini söyledi. çok şaşırdım. herhalde benzettiler beni diye bişey çıkmaz diye düşündüm. ifademi verdim.mezun oldum.geçtiğmiz gün elime mahkemeden kağıt geldi. duruşmaya çağırıyorlar. şok oldum nerden çıktı diye. avukat arkadaşla görüştüm.iddanamenin fotokopisini istedi. getirdim. olay çok büyük dedi ve senin hakkında kamu malına zarar vermek, taşla vasıfsız şekilde adam yaralamak gibi suçlar var dedi. ancak o gün elime taş almak bir yana kimsenin yanına bile gitmedim.sadece ve sadece kenarda diğer arkadaşlarla izledim. diğer arkadaşların başına böyle bişey gelmedi. peki bana neden böyle bişey oldu. acaba biri ifadesinde benim adam yaraladığım gibi bir iddada bulunmuş olabilir mi? sonra bu kamu malına zarar vermek de nerden çıktı. aktif kavganın olduğu yerde yoktum bile. neye dayanılarak böyle suçlanmış olabilirim. ve ennnn önemlisi. kpss hazırlanıyorum. öğretmenlik için. böyle bir davadan başıma bişey gelirmi? sonuçta ben kendimden eminim, memurluğuma bir engel teşkil eder mi. tam kpss ye hazırlandığım dönem psikolojik sıkıntılar da cabası. çok korkuyorum. aileme de bişey söylemedim telaşlanmasınlar diye. mahkemeden falan haberleri de yok. bu durumu haberleri olmadan halletmem lazım. ne kadar sürer. ne karar çıkar sonuçta tahminen. asliye ceza mahkemesi diyo. çok korkuyorum yardım edin lütfen.