Herkese iyi günler diliyorum.
Eski resmi nikahlı eşimden 17 yaşında bir kızım var. Şu an dini nikahlı eşimle beraberim ve ortak bir de 4 yaşında kızımız var. Resmi nikah işlemlerini başlatamama mızın nedeni, eşimin eski eşiyle hanüz boşanamamış olmasıdır. 6 yıldır bu şekilde yaşıyorduk. son 1 yıldır eski eşimden olan 17 yaşındaki kızım evde sorun olmaya başladı. eşim kızımı artık istemediğini söyledi. 3 aydır bu tartışmaların yoğunlaşması nedeniyle ayrılma kararı aldık. eşim çok varlıklı bir insan. "Ya kızım bende kalır. Ya da alırsın beş kuruş para vermem diyor". Ortak çocuğumuzu alırsam beni evden çıkarıp başımın çaresine bakmamı istiyor. bu durumda ben ne yapa bilirim. Lütfen bana yardımcı olun!
Not: Ortak çocuğumuzun kimliği mevcut. Ayrıca bana gelen bir bilgide çocuk için nafaka davası açma olanağımın olduğunu söylüyor fakat gelirini düşük gösterirse çok az miktarda nafaka alalbilirmişim. Aydınlatırsanız sevinirim. Büyük kızımın bunalıma girip kaçmasından korkuyorum. Evden kovuyor ve kızım o psikolojiyle dayısına gidiyor. sonra tekrar çağrıyor ve yine kovuyor. Ne yapacağımı şaşırdım!!!
Sayın Mehtap
hukuk sistemimizde tek bir nikh vardır. Yasalr onu tanır. Sizin birlikteliğiniz, nikahsız ilişki. Önce ilişkiyi doğru tanımlayalım ki, çözüm ona göre olsun.
Çocuğu babası tanımış anladığım kadarıyla. Bu durumda, velayet konusu ortaya çıkacaktır. Eşinizin hala boşanmamış olması ve çocuğun yaşı gözönüne alıbdığında, velayrtin sizde kalması büyük olasılık. Bu durumda nafaka alırsınız.
Eşinizin, maddi durumunu bozuk göstermesi karşısında, gerçek duruma ilişkin deliller sunabilirsiniz.
Kızınızı kovup çağırması konusu, hukuki bir sorun değil. Sosyal bir sorun. Bunu babası, siz ve eşiniz arasında halletmeniz gerekiyor
Teşekkür ederim. Fakat gerçek duruma ilişkin delilleri nasıl sunabilirim bana örnekler verebilirmisiniz. Ayrıca nafakanın miktarı, mal varlığına göremi yoksa eşimin aylık gelirine göremi tayin edilir?
Ortak olduğu 2 adet Mobilya ve Beyaz eşya mağazası var.
kendi üzerine sayısını bende bilmiyorum ama evler var.
şuan ben, 17 yaşında ki kızım ve küçük kızım beraber kalıyoruz ve binada mevcut 2 dairenin kira bedelleri ile geçiniyoruz. Fakat heran kira bedellerine el konula bilir ve evden de çıkarıla biliriz.
Konu mehtapx tarafından (25-03-2007 Saat 11:38:08 ) de değiştirilmiştir.
Sn bicare, Sn mehtap,
aslında insanların kendi hayatlarına dair aldıkları kararları sorgulamayı hiç sevmem,
ama şu biçareliği de sevmiyorum,
inadına inadına dini nikahlıyım diye sıfatlandırmaya sığınılması son derece kaypak bir tavır
kaypaklığı da şu;
dini nikah yok mu? var... bunda mutabıkız,
birlikte yaşamı kendi çapınızda izah ediyor mu? ediyor,,, bunda da mutabıkız.
Yasal sonuçlar doğuruyor mu??
HAYIR DOĞURMUYOR..., bunda mutabık olalım bir de...
Yani kanunun tanımadığı bir ilişki yaşıyorsunuz...
Kanun nedir, kısaca ona da bakalım, Kanun, fertler arasındaki veya fertle devlet arasındaki münasebetleri düzenleyen ve herkes için bağlayıcı olan hukuk kurallarıdır
Demek ki;
Kanun dışı ilişki yaşamayı tercih etmekle sair fertler arasındaki veya devletle aranızdaki bağı bir kenara atıyorsunuz.
Tamam özgürsünüz, tercih hakkınız.
Tercihi yapıyorsunuz da tercihinize sahip çıkmıyorsunuz, ilk kaypaklık burda başlıyor.
Hemen kendinizi kendi zihninizde, dilinizde aklama derdine düşüyorsunuz,,, Yüzyıllardır en basit, kolay, zeka gerektirmeyen aklama metodu dini kılıfla kılıflayıp vaziyeti temize havale etmek.
Tercihinizi yaptı iseniz,,, sonuçlarına katlanın. Kıvranmayın...
Hatta asıl mühim olan üremeyin. Zira çocuklarınız bu tercihin sonuçlarına katlanıp katlanmama konusunda ÖZGÜR DEĞİLLER.
MECBURLAR...
Unutmayın ki; yegane olarak resmi nikah ile tesis edilmiş evlilik içinde doğmuş çocuklar SAHİH (düzgün) NESEPLİ ÇOCUKLARDIR.
EVLİLİK BİRLİĞİ dışında doğmuş çocuklar ise; ana/babası bir değil onbin imama nikah dahi kıydırsalar eğer ki baba tarafından tanınmaz yahut hakim kararı ile baba nüfusuna kaydedilmez ise NESEPSİZ çocuklardır.
Baba hadi insaflı çıktı, dini nikaha(???) itibar etti çocuğu tanıdı diyelim, yahut anne olarak mahkeme mahkeme aşındırdınız çocuğunuzu babanın soyadını temin ettiniz diyelim,,, çocuğunuz bu sefer NESEBİ DÜZELTİLMİŞ ÇOCUK'tur...
Madem 'dini nikah' neticesinde dünya/ahret evlilik biçimi olarak benimsediniz,,, bırakın dert etmeyin, çocuğunuzu neseplendirmeyin...
NESEBLİ ÇOCUKLAR ANCAK EVLİLİK BİRLİĞİ İÇİNDE DOĞARLAR...
Çocuklarınıza en azında SAHİH(düzgün) bir nesep borcunuz öncelikle vardır... Düzeltilmiş de olsa bir nesep temini için şimdi uğraşıyorsunuz,,, neden??? Çocuğunuza baban olacak adamla 'dini nikahlı' yaşadım dersiniz olur biter...
Neden diyemediğinizi oturup UZUN UZUN düşünün...
Konu cognis tarafından (20-07-2008 Saat 00:15:54 ) de değiştirilmiştir.
Yargıtay'dan imam nikâhlı eşe vize çıktı
İmam nikahlı eşini kazada yitiren D.Ö.'nün müdahil olma isteğini mahkeme reddetti. Yargıtay ise D.Ö.'yü haklı bularak olaydan zarar gördüğüne karar verdi
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, imam nikâhlı eşini kaybeden kadının açılan davada "müdahil' olabileceğine karar verdi. İvedik caddesinden dönüş yaptığı sırada meyilli yolda, tankerini durduran sanık Y.Ç. el frenini çektiği halde geriye doğru kayarak kaldırımda bulunan H.K.'nın ölümüne neden oldu. Sanık hakkında, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Taksirle adam öldürme" suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldı. Mahkeme, sanığın yetersiz sürücü belgesi ile seyri sırasında kendi hatası ile aracını durdurup geri kaçırması sonucunda, 3 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına ve sürücü belgesinin bir yıl sürey ile geri alınmasına karar verdi. Hayatını kaybeden H.K.'nın imam nikahlı eşi D.Ö. davaya müdahil olarak katılmak istedi. Ancak bu talebi reddedildi.
TAZMİNAT HAKKI
Temyizi inceleyen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, mahkemenin kararının bozulmasına hükmetti. Kararda, "Ölen H.K.'nın gayri resmi eşi olan şikâyetçi D.Ö.'nün, suçtan doğrudan zarar gördüğü gözetilmeden katılma talebinin reddine karar verilmesi yasaya aykırı olduğundan hükmün bozulmasına karar verilmiştir" denildi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin bozma kararına, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Başsavcılık itiraz yazısında, taraflar arasında resmi nikâh işleminin yapılmadığını ve bu nedenle D.Ö.'nün suçtan doğrudan zarar görmediğini belirtti. Dosyayı inceleyen Yargıtay Ceza Genel Kurulu, başsavcılığın itiraz talebini reddetti. Bu kararın ardından imam nikâhlı eşin "müdahil' olma talebi kabul edilmiş oldu. D.Ö. bu kararın ardından eşi hakkında açılacak tazminat davalarında da hak talep edebilecek. ANKA
@mucella1955'in verdiği örnek iki üç günlük bir haber. Yargıtay'ın bu kararı nasıl aldığına inanamıyorum, hele ki resmi nikah yapılmadan imam nikahı yapılması suçken... İnsanların kanunsuzluğa bu kadar batmasının yoluna asfalt dökmek bana doğru gelmiyor. @cognis'in her kelimesine katıldığım yazısına bu haberin örnek verilmesini de manidar buluyorum. Her ne olursa olsun resmi nikah olmaksızın imam nikahı hiçtir. Hatta ve hatta resmi nikahsız imam nikahlı birliktelik metres hayatıdır şahsi fikrime göre...
Yargıtay'dan imam nikâhlı eşe vize çıktı
İmam nikahlı eşini kazada yitiren D.Ö.'nün müdahil olma isteğini mahkeme reddetti. Yargıtay ise D.Ö.'yü haklı bularak olaydan zarar gördüğüne karar verdi
ANKA
(alıntı)
Hukuk, toplumun genel menfaatini veya fertlerin ve toplumun ortak iyiliğini sağlamak maksadıyla konulan ve kamu gücüyle desteklenen kaide, hak ve kanunların bütünüdür. Daha yaygın bir tanımıyla hukuk, adalete yönelmiş toplumsal yaşama düzenidir.Kaynak; Wikipedi
Demek ki toplumsal yaşam da 'dini nikah' kalkanıyla kurulan evlilik dışı ilişkiler hayli ağırlık kazanmakta,,,
bundan çıkan yegane sonuç bu(((
Mahkemeler de yakın tarihte görünen o ki boşanma davaları azalarak,,, yerini 'babalık' davalarına bırakacak,,,
Resmi nikahı olmadan birliktelik yaşayan bayanların çogunlugunun erkek arkadaşlarının maddi durumu iyi ve birçoğuda evlidirler.
Sadece erkekler mi evliler ? hayır -pekçok bayan da evli olduğu halde bekar yada evli erkekle beraber yaşıyordur.
Genelde kırsal kesimlerde olurdu imam nikahı ama son yıllarda ne hikmetse şehirlerdede iyice yaygınlaştı.
Pekçok erkek evlenmeyi düşünmüyor beraber yaşadıgı bayanlar ile ama bayanlar yinede bir çocuk yaparsak benimle evlenmek zorunda kalır dusuncesiyle çocuk yapıyor,erkek hamileliğini öğrenincede aldıralım deyince kadın elli dümen uyduruyor çocugunu doğurmak için ve sonunda çocuk doguncada asıl meseleler baslıyor. Burada kadının planları umdugu gibi gitmiyorsa tehditlere falanda başlıyor( tv lere çıkarım senı rezıl ederim -ailene gider konusurum vb ..( tecrübelerim ve etrafımda orda burda gördüklerim)
Zaten pekçok örnegide hergün tv lerde çıkıyor...
Birde evli erkekle beraberlik yasayan kadınlar var.Yok bosanacaktıda benı alacaktıda ondan yaptık çocugu gıbı pekçok hıkayelerı var...
Erkek istemiyorsa nikah ozaman ya beraber yaşamayacaksınız yada yasıyorsanız yapmayın çocuk diyecegım ama çocuk yapan kadınların çogunlugu zaten çocugumuz olursa ondan dolayı belkı evlenır benımle diye dusunup onagore planını yapıyor.
Lütfen ama lütfen yurdumun güzel insanları : sizinle evlenmek istemeyen ama sizin bir umut belkı ilerde ister düşüncesiyle sakın ama sakın güvence olur düşüncesiyle vs çocuk yapmayınız....
Sizlere acımıyorum acıdıgım sadece ve sadece çocuklardır.
Bu resmi nikahsız beraberlik konusunuda artık kapatalım.Zaten yukarıda çok güzel cevaplar verilmiştir.
imam nikahlı eşin ne gibi hakları var çocuğu olduysa
,
imam nikahı çocuk hakları
,
dini nikahlı eşlerin velayet hakkı
,
imam nikahlı kadının hakları
,
imam nikahli evlilikten dogan cocuk
,
imam nikahı sonucunda dogan cocuklarin haklari
,
dini nikah ilk dogan cocugun kimligi
,
imam nikahli cocuklu ve haklari
,
imam nikahlı eş hakları,
imam nikahlı eşin nafaka hakkı,
imam nikahlı eşin miras hakkı site:www.hukuki.net,
resmi nikah olmadan nafaka,
Dini nikahsiz evlilikten dogan cocuk,
resmi nikah olmadan cocuk olursa haklari nedir,
resmi nikah olmadan çocuk yapmak,
imam nikahli es cocuklari,
nikahsiz olarak dogan cocuk,
imam nikahsiz cocuk,
imam nikahi cocuk haklari,
Dini nikah la cocuk olursa,
nikahsız çocuğun miras hakkı,
resmi nikah olmadan dogan cocuk icin nafaka
1-)Resmi nikahtan önce bir taşınmaz edindim. Bu taşınmazı da eşimin üstüne yaptım. Ancak bu esnada Dini Nikahımız vardı. Bu nikah için Nikah akdimiz...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku