Değerli Hukukçular,

Sağlayıcı firmasıyla hiçbir yazılı veya sözlü sözleşme yapmadığım, sadece üye olurken "kuralları okudum ve kabul ediyorum" seçeneğini işaretlediğim internet üzerinden sunulan bir hizmet almaktayım. Kurallar sayfalarında "tahakkuk eden ücretleri gününde ödeyeceğim, ödenmezse aylık 2% faiz işletilmesini kabul ediyorum" gibi ibareler var. Dolayısıyla bu hükümleri kabul etmiş gibi oluyorum. Fakat bu hükümler bir yazılı veya sözlü bir sözleşmede değil. Yani bana sanal ortamda hiçbir şahit olmadan o "kabul ediyorum" kutusunu işaretleterek beni yükümlülük altına sokmuş oluyorlar mı? Türk Ticaret kanunumuz bu konuya ne diyor?

Bahsi geçen hizmeti 3 aydır kullanıyorum fakat hizmetlerinden memnun olmadığım için son aya ait hizmet bedelini ödemek istemiyorum ve bunun için kredi kartımı iptal ettim. Dolayısıyla biriken hizmet bedelini kartımdan çekemiyorlar ve 200 dolar gibi bir borcum duruyor. Hizmetlerinden memnun olsam ödeyecektim elbette ama kötü bir hizmetin bedelini ödemek istemiyorum. Sizce ne yapmayılım? Ödememem yerinde bir davranış mı olur? Yoksa hesabı açarken tıkladığım "kuralları kabul ediyorum" kutusu hakkımda yasal takip açılması için yeterli midir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.